TROLING

Autor mossi, Studeni 01, 2013, 22:40:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Poslednja dva izlaska redovno zabacim vobler na jedan štap, ubacim u ler i vozim se 3.8 - 4.1km/h po stajaćici.
Svaki put imam ulov, nisu neke kapitalke ali riba je riba!  :hello2: ( danas 5 štukica za pola sata)
I mogu da kažem da mi se dopada tehnika.  :icon_thumright:

Ima li neko iskustva sa trolingom iz čamca na rekama ili stajaćicama.

:occasion14:

P.S. Temu prebaciti i promeniti naslov u TROLING.
       Fali tema TEHNIKE RIBOLOVA.  :headbang:

mossi

Troling je veoma rasprostranjena tehnika na otvorenom moru, ali to je drugi par cipela.

Mene interesuje:

1. kada ste imali više uspeha: danju/noću, uzvodno ili nizvodno, vobler ili nešto drugo?
2. Koje ribe ste uspeli da upecate?
3. Kako kontrolišete dubinu zaranjanja varalice?
4. ....

maverick

Stepa tako po nekad lovi u starom dunavu, isprobao jedno dva tri puta i ulovio cini mi se jednu stuku....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Khan

Jednom probao, bez ikakve veze, na obiteljskom spustu na Savi. Zuti orkin sedtvister, brzina nizvodno (oko 20km/h). Iako je rola bila pravo otpustena ovaj ludjak mi skoro stap slomio

mossi

Citat: maverick  u Studeni 02, 2013, 08:11:29
Stepa tako po nekad lovi u starom dunavu, isprobao jedno dva tri puta i ulovio cini mi se jednu stuku....

Ne znam, ali ja u poslednja dva puta zbirno sat vremena 8 štukica, na žalost nijedna preko kile.

Vobler Yozuri crystal minow 14cm SP

Još uvek ne izlazim na živi Dunav, ali razmišljam da ga isprobam ... kad voda malo zaladi .. po xxx za xxx  :icon_geek:

Stepa

Citat: maverick  u Studeni 02, 2013, 08:11:29

Dok ribari nisu počistili dunavac uredno smo lovili dobre i kapitalne štuke,mi prakticiramo duplu damovu kašiku i da prilikom vožnje svremena na vrijeme udari o dno,tako smo najbolje lovili.
Ove god.smo rijetko vukli jer je puno pecaroša  :icon_scratch:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

mossi

To Stepo!  :icon_thumleft: :toothy10:
Drago mi je da si hvatao i lepe štujke!  :hello2:

Kolega kad vesla po ritu obavezno izbaci vobler iza čamca i imao je par puta lepih dešavanja!   :headbang:

kawasaki

zanimljivo volio bi probati po otvorenom Dunavu samo koje varke vuci u otvorenom Dunavu  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

twister011

U Becu sam, po mrtvajama, redovno vidjao Austrijance kako trolinguju iskljucivo elektromotorima.
Sto se mene tice, mogao bih knjigu napisati, ali iskljucivo o iskustvima na moru. Probao par puta na Dunavu i Joci, i imao ulove.
Mesto koje je savrseno, a zbog koga me dusa boli sto nisam probao je Djerdapsko jezero, izmedju prve i druge brane. Dno kao tepsija sa manjim prelazima a ribe kao peska, posebno somova :thumbsup:

mossi

Citat: kawasaki  u Studeni 03, 2013, 17:18:56
zanimljivo volio bi probati po otvorenom Dunavu samo koje varke vuci u otvorenom Dunavu  :thumbsup:

Živi Dunav je druga priča, teče 3-4km/h plus mojih minimalnih 4 to je nizvodno 7-8km/h uzvodno 1-2km/h po zemlji ali varalica u vodi ide 6-8km/h.
Treba imati odgovarajući pribor 100gramac minimum. Dobra mašinica barem 5-6000, mekan dril i dobre lokacije.

Zato i kažem da me interesuju i tudja iskustva, trenutno malo googlam pa ću za koji dan opet ...  :toothy10:

VELJO

znam da na Vrani isto love dobre štuke 5-10kg na efzet i leptire veličine 5!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

twister011

Pa to i jeste tipicno mesto za troling. Ravno kao tepsija, bez prepreka i mala dubina :icon_thumright: E sad, opasno ga ebe salanitet :sad4:

Kugla

Kako me danas moja Selva zajebavala p asmo milili po Dravi oprobao malo i tu tehniku ali ništa, a i kkao je veliki porast pa Drava nosi sve i svašta brzo sam i odustao.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

pajdo77

To se samo vuče vobler. Ja sebi napravio sistem sasvim drugačiji. Na žbicu od bajsa dužine nekih 20 cm sam stavio valjkasto olovo,negdje na dvije trećine a iznad ide vobler na predvezu. Tako žbica kucka po dnu a olovo ne zapinje u kamen,vobler polako mrda iza a podizanjem štapa gore ili dolje biram dubinu po kojoj vučem voblera. Ovako ide samo na dubinu za koju je vobler napravljen. Vidio negdje na jubitubi pa prekopirao.