Tajmen

Autor Tićo, Studeni 22, 2012, 12:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ZeroCool

Citat: miha  u Prosinac 21, 2020, 10:52:43
Citat: ossa  u Prosinac 21, 2020, 10:43:52
Opušteno voziš 30-ku. Kod mene na vezu ih ima nekoliko i svi zadovoljni... Ima čak i 40-ka. Možeš i skijaša da vučeš ladno! Jedino je od kišnice potencijalni problem jer je dosta težak motor. Ali pošto si blizu veza, neće ti biti problem ni to. Srećno još jednom.
onda se dođe u RH na reklamaciju ....zašto je ispuco Tajmen zadnja strana ....pita majstorčina iz Nautic plasta ...koji je motor gore ....yamaha 25 ...uuuu bratko previše ....reko od kad ti radiš u firmi ...kaže vele važno Ðole ...Ðorđe ( to je valjda gazda ) ma može i 40 .....ošla majstorčina u auto nije više izašo van ....jedno je kad napraviš dobar čamac a jedno kad počmeš pravit poluprizvode a kuneš se u sve najmilije .....tako da nekad se možda i skijaši vukli ..a sad dovoljno malo jače sunce da ugrije plastiku i evo problema. ode reputacija vrhunskih majstora i ljudi niz brdo .....neču više al imam pisanog traga i snjimljenih izgovora da se knjiga napiše....preporuka ZAOBIČI U ŠIROKOM LUKU EKIPU IZ NAUTIC PLASTA .....pregazilo ih vrijeme ....

Po ovoj prici ispadne da su materijali prije bili bolje nego sad kako tehnologija napreduje.....Ako proizvodnjac napravi atest za neku snagu motora logicno je da je sa razlogom verovatno tanja plastika ili vec neki drugi razlog. Ne rade se bez razloga posebna ojacanja kad se trzi za jaci motor . Ljudi stavljaju puno jace motore i onda kad se desi nesto nepredvidjeno kriv je proizvodjac....Isto tako ima i onih koji nemaju lepa iskustva sa doticnim proizvodjacem sto ne mora da znaci da ce i sa ostalima bit tako.

ossa

Materijali su isti. Kada kupuješ čamac pita te svaki proizvođač koji planiraš motor? Pametnom dosta...
Naidju krize, drukcije grize...

Rap

Koja glupost (bez zamjerke)!Kada kupuješ čamac (plastika),čamac je u datom trenutku atestiran na ono što je i nema promjena (broj putnika,maksimalno opterećenje,max.snaga motora).
Znači li to ako kažem da ću staviti 5 ks a dozvoljeno je 25 da će ga napraviti od čega? i u međuvremenu promjenim motor na jači i čamac se raspadne  :uf:
Kakve koristi od toga da te pita za motor kada se ne može registrirati ako je van okvira atesta?

Možda sam nešto krivo shvatio iz postova :mt1032:

ossa

Na primer.
Atest je na 20 ks , ako ćeš ići na 25-30 onda ga pojačava.  :hi:
Stari su mogli da se registruju sa 30 ks , novi ne mogu više... Zato taj Tićin je sigurno bolji ( urađen bolje) nego novi. Što se tiče želkota, tu je bilo štednje onda,  i ja sam imao tajmen 2009god. nov.

Rap

Citat: ossa  u Prosinac 21, 2020, 13:41:32
Na primer.
Znaš li koliko košta i koja je procedura da dobiješ atest na veću snagu motora?

ossa

Kod nas verovatno gurne nekom 200 evra i to prolazi...

miha

Citat: ZeroCool  u Prosinac 21, 2020, 13:01:37
Citat: miha  u Prosinac 21, 2020, 10:52:43
Citat: ossa  u Prosinac 21, 2020, 10:43:52
Opušteno voziš 30-ku. Kod mene na vezu ih ima nekoliko i svi zadovoljni... Ima čak i 40-ka. Možeš i skijaša da vučeš ladno! Jedino je od kišnice potencijalni problem jer je dosta težak motor. Ali pošto si blizu veza, neće ti biti problem ni to. Srećno još jednom.
onda se dođe u RH na reklamaciju ....zašto je ispuco Tajmen zadnja strana ....pita majstorčina iz Nautic plasta ...koji je motor gore ....yamaha 25 ...uuuu bratko previše ....reko od kad ti radiš u firmi ...kaže vele važno Ðole ...Ðorđe ( to je valjda gazda ) ma može i 40 .....ošla majstorčina u auto nije više izašo van ....jedno je kad napraviš dobar čamac a jedno kad počmeš pravit poluprizvode a kuneš se u sve najmilije .....tako da nekad se možda i skijaši vukli ..a sad dovoljno malo jače sunce da ugrije plastiku i evo problema. ode reputacija vrhunskih majstora i ljudi niz brdo .....neču više al imam pisanog traga i snjimljenih izgovora da se knjiga napiše....preporuka ZAOBIČI U ŠIROKOM LUKU EKIPU IZ NAUTIC PLASTA .....pregazilo ih vrijeme ....

Po ovoj prici ispadne da su materijali prije bili bolje nego sad kako tehnologija napreduje.....Ako proizvodnjac napravi atest za neku snagu motora logicno je da je sa razlogom verovatno tanja plastika ili vec neki drugi razlog. Ne rade se bez razloga posebna ojacanja kad se trzi za jaci motor . Ljudi stavljaju puno jace motore i onda kad se desi nesto nepredvidjeno kriv je proizvodjac....Isto tako ima i onih koji nemaju lepa iskustva sa doticnim proizvodjacem sto ne mora da znaci da ce i sa ostalima bit tako.
....tu priču sam čuo na svoje uši i to od samog Ðoleta ...Ðorđeta ( vlasnika glavnog majstora ) ...prvi čamci su mu sigurno bili bolji ...čvršći ...sigurniji ....čovijek si dozvolio uplitanje koje kakvih stručnjaka ( savjetovanje ) a vjerovatno i pohlepa za parama je dovelo do čega je dovelo ...fušeriranje ....kašnjenje isporuke ...ne kvalitete izrade ....znam da mnogi se kunu u tog Ðoleta ...ali isto tako znam da se oglušio na pozive i prozivke i iz RH  a isto tako iz Srbije ...tu su forumi ...tu su ljudi koji pišu svoja iskustva i utiske ...i dobro je štoje tu ...da se dobre stvari istaknu i pohvale ...a ono što je loše da se naglasi ....isto tako znam i ljude koji su odlazili u Novi Sad sjedali sa istim tim ljudima i dogovarali kupovinu plovilu ...nakon toga više se niko nije udostojioni podići slušalicu ili odgovoriti na poruku ....ne mogu ...nisam u stanju ....nestignem ....itd ....rekao sam pisanog i snimljenog materijala imam za dobru knjigu ....osimtoga kakav si ti to majstor ...gazda ...da priznaš svoj LOŠ RAD ....ŠLAMPERAJ ....obečaš NOVO PLOVILO i naravno ....pljuneš sam sebi u usta ....zaobići NAUTIC PLAST u širokom luku .

miha

Citat: ossa  u Prosinac 21, 2020, 13:41:32
Na primer.
Stari su mogli da se registruju sa 30 ks , novi ne mogu više... Zato taj Tićin je sigurno bolji ( urađen bolje) nego novi. Što se tiče želkota, tu je bilo štednje onda,  i ja sam imao tajmen 2009god. nov.
.... ništa se tu ne pojačava ...to su priče za malu djecu ...možda kod vas u Srbiji ..ovdje dođe čamac kakav dođe ....a došla su dva u isto vrijeme na istoj prikolici ...i što je zanimljivo sa istim greškama...na jednom  je yamaha 25 ...na drugom tohatsu 20 ....o kapetaniji ne želim pričati ..ali to je posebna priča ....tablica je na čamcu sa kojom naša kapetanija baš i nije zadovoljna ....naravno da su sve greške i problemi počeli dešavati nakon korištenja čamac ....na ovom sa yamahom došlo je do puknuča na prvom spuštanju i probnoj vožnji ....na ovom drugom postepeno sa vremenom ....čamci su dvije sezone u vodi ....

ossa

Lično sam kupio Tajmen , dok je ACA majstor iz Petrovaradina , koji sada pravi MUSkY 17 , sličan čamac kao tajmen , bio tamo vodeći majstor, i ne pričam napamet... Ne bih da pišem previše na forumu kada se vidimo pričaćemo .
Svako dobro.

miha

sve uredu ...ali to su mitovi i legende ...eee kad je majstor Aca pravio čamce itd ....kakvi atesti ....firme se raspale ....majstori došli do kalupa poznavali način proizvodnje ...i ajmo ....malo ljubavi prema ribolovu malo iz hobija ...pa to krene .....neko uspije neko odustane ....Nautic plast imao dobar proizvod al ga USRO ....vidio sam postrojenja ...tvornicu ....garaža malo veča ....zavisi debelo o vremenskim uvijetima itd ....išlo dok je išlo ...nije se ulagalo ...treba pratiti ....tehnologiju ...materijale ....način izrade ...alate ...treba nešto i uložiti ....no da skratim ....šlamperaj ...nekorektnost ....nevjerovatni dug period isporuke ....obečanja ....NAUTIC PLAST zaboraviti ....ima puno boljih majstora firmi i ljudi .

ossa

Sve u redu, u pravu si.  :ok:

šajzika

Citat: ossa  u Prosinac 21, 2020, 13:06:45
Materijali su isti. Kada kupuješ čamac pita te svaki proizvođač koji planiraš motor? Pametnom dosta...
Ovdje se kolega ne bi s tobom slozio. 
Ako on radi camce za 5 do 20 ks, onda koristi istu količinu plastike i za jedne i za druge. Radis jedan camac od toliko i toliko materijala i jebe ti se sta ce stavit gore, Ne moze tanje stjenke napravit jer je neko reko da ce 5ks ili deblje za 20ks.
Proizvod treba biti ujednacen i taj camac treba to izdrzat.

Nadalje,  koliko vidim i cujem iz osobnih krugova i po forumima, nesto tu ne stima i osobno ga ja ne bih kupio.
Znaci Osobno, Subjektivno misljenje.

Ako ga ti imas , tico i ostali, drago mi je da ste sretni jer u zadnjr vrijeme cujem samo prigovore na izradu :hi:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Poznam Ðoleta dosta dugo kao i nas dosta tu na forumu...svakto ima svoje poroke , njegovi su takav čamac kao Tajmen srozali na te grane gdje je sad trenutno. Taj atest na 20 ks trenutno nije bez veze...ovi sadasnji čamci tako i jesu jaki...Koliko ja pratim situaciju malo nakon stavljanja duplog dna isla je prica u dobrom smjeru i onda je otislo u ovo gdje je trenutno.... Jednostavno to se zove poslovnost i taj čamac i jeste jeftin u Srbiji. Kod nas je velika tlaka kad odes sam po čamac i uvezes...garancija je kao ona stvar u gaćama, osobno sam rijesavao neke garancije s drugim firmama i nema tu puno razlike...I bivsi Titel i sadasnji Hunter...vecinom svi oni kad se uzmu novci a dijeli te granica samo daju neka nerealna objasnjenja a malo se rijesi na zadovoljstvo kupca..
Ovakva mjesta i jesu da se iznesu ovakva ruzna iskustva pa da netko tko se odluci za kupnju zna na čemu je...
Rap sto se tiče atesta...podnosi se zahtjev.....Kapetanija..pa ne znam kome sve jos i mislim da kosta dva izlaska i jednu dozu onog papirnog paketa koja kosta oko cca 400...znaci sve u svemu nesto malo preko tisucu kuna ali nije nuzno da ti se odobri. E to je po propisu...van njega se kod nas uvijek moze nesto.... Nasa Kapetnija je trenutno u jednoj prosvjetljenoj fazi pa se drzi slova zakona tocno onako kako pise pa tu ima stotine nebuloza. Inace ja sam Sharka atestirao za motor do 50 ks i tad je bila dovoljna potvrda iz tvornice....Ali i tvornica se ogradila bez obzira sto je tokom gradnje islo dodatno ojačanje za vece motore....i kad sam dobio čamac pa kasnije potvrdu...Rekli su moze 50 ks ali s maximalnih 100 kilograma
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Kad je firma na nivou majstorske radionice, bude  obično dobro... Kad posao krene i prevazidje radionicu i ima potencijal da postane ozbiljan, sledi : Korak br 2, kad treba preci na ozbiljniji nivo,  to je dug i težak proces... Majstor treba da postane direktor tj prodajni i marketing manager... Neko uspe jer se edukuje, neko ne...To je stepenica gde se mnogi okliznu, nevezano za ovaj biznis, treba brinuti o svojim zaposlenima koji su glavni resurs kao i o kupcima... Potrebna je ozbiljna proceduralna  struktura u kojoj kupac na kraju dana, mora biti zadovoljan.. To je pravilo uspešnog  i dobrog biznisa za obe strane...Ozbiljan sistem traži ozbiljna ulaganja, ne samo finansijska... Traži viziju...

Koliko smo mi ozbiljni u raznim biznisima, svesni smo manje više svi... Treba nekako i očekivanja uskladiti, da se manje sekiramo...

Vrlo je to prosto...

ZeroCool

Citat: miha  u Prosinac 21, 2020, 14:22:34
sve uredu ...ali to su mitovi i legende ...eee kad je majstor Aca pravio čamce itd ....kakvi atesti ....firme se raspale ....majstori došli do kalupa poznavali način proizvodnje ...i ajmo ....malo ljubavi prema ribolovu malo iz hobija ...pa to krene .....neko uspije neko odustane ....Nautic plast imao dobar proizvod al ga USRO ....vidio sam postrojenja ...tvornicu ....garaža malo veča ....zavisi debelo o vremenskim uvijetima itd ....išlo dok je išlo ...nije se ulagalo ...treba pratiti ....tehnologiju ...materijale ....način izrade ...alate ...treba nešto i uložiti ....no da skratim ....šlamperaj ...nekorektnost ....nevjerovatni dug period isporuke ....obečanja ....NAUTIC PLAST zaboraviti ....ima puno boljih majstora firmi i ljudi .

Ne branim nikoga ali ako su napravili MAHSEER i TARPON vrhunske camce za nase uslove nije mi jasno kako ne prate tehnologiju,materijale,nacin izrade i sve ostalo  :stripii: