Tajmen

Autor Tićo, Studeni 22, 2012, 12:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tićo

Znam kako je kad taj prođe ja sam pre imao plići čamac od Tajmena i kad se ispoštuje sve kako treba u redu je sada imam Tajmena i nisam još ni blizu bio da me napuni vodom to su samo priče, naravno treba malo i iskustva što se Dunava i talasa tiče i biće sve Ok. Kod nas u marini Tajmen je dublji čamac, uglavnom su bokovi čamaca 45 cm i ljudi ih koriste veće 30-40 godina bez ikakvih problema, a ranije su putnički brodovi pravili dosta veće talase, stariji se sećaju toga. P.S.  za sve neverne Tome, Tajmen je za sada siguran čamac.

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

Greys

A jel me Maverick danas naložio na ovo čudo  :love7: Tajmen, jednog dana, jednog

maverick

Dobar je camac nema tu sta...kod nas preskup...ali uvijek ima neka kombinacija  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

milan-so

Danas pričao sa proizvodjačem ... Zaista fin čovek, lepo se ispričali ...
Medjutim, iako sam rekao da ove godine neću menjati čamac, posle pola sata ipak prelomim ... Rekoh mu daj mi složi jednog Tajmena ali bez duplog dna ... Kad ono ... Nisam ni znao da čovek više ne radi "singl" dno već isključivo duplo ... Iako nisam pročitao nijedan konkretan loš komentar za duplo dno kod Tajmena, ipak se nisam odlučio da ga uzmem ... Sad sam opet na početku da li plastiku sa duplim dnom da li Al ...  :uf:

Realno, Tajmeni se voze sad već 4-5-6 godina ... Kakva su iskustva ljudi ( za Tiću znam  :icon_biggrin:) koji voze ovaj čamac sa duploim dnom?

TopMix

Po mom misljenu i dosadasnjem dugogodisnjem iskustvu, duplo dno je jedna obicna izmisljotina, nepotrebna stvar koja poskupljuje i otezava camac. Ako sa motorom od 20-30KS, pod punim gasom nalestis na spor ili nesto slicno, nece te spasti ni duplo dno... A ako pazis kako i gde vozis, duplo dno ti ne treba. Najgore kod plasticnih camac sa duplim dnom je kad se osteti unutrasnja povrsina, nevidljivo goloijm okom, pa se camac napuni vodom od kise, pa se napune i komore ... Jedino ako su komore ispunjene nekom purpenom i sl., al opet  je to sve nepotrebno...

Batica

Uopste nisi u pravu.
Camci sa duplim dnom su prvo deset puta cistiji i uredniji za pecanje od obicnog. O izbacivanju vode da ne pisem. A to o udarcu i ulasku vode, lako se proveri. Ni jedan camac nije zatvoren,ima delova na spojevima koji su namerno ostavljeni da se proveri da li ima vode ili ne.
Na kraju deset puta  je lepsi camac sa duplim dnom.

maverick

Duplo dno je elegancija...nema zapinjanja za egije...ravno fino, lako za očistiti...jednom rijecju vrlo kulturno...Što se tiče ispinjenosti....najbolje da je prazno...razlike temperatura uvijek daju neku kondenzaciju i kasnije taj materijal u svakom slucaju oteza...Što kaže top...je tocno ali pucanjem u voznji...donjeg dijela voda ipak ne ulazi u prostor u kojem sjedis, stojis..itd itd...sta vec tko tamo radi... :stripii: A iskreno ako cemo nema toliko probijanja čamaca na vodi...odnosno vrlo su to mali postotci...vise se osteti na kamenu gdje ih vezu, na izvlacenju i spustanju u vodu...

Tajmen...po meni jedan od boljih plasticnjaka, bez obzira na duplo dno koje mu u ovom slučaju samo dobro nosi i ljepse izgleda...
Što se tiče izbora aluminij-plastika....moje misljenje je tu uvijek isto...plastika u svakom slučaju...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Sa duplim dnom je puno krući i daleko udobniji i sigurniji na valovima. Ja ga vozim sa 30 KS dvotaktnim tohatsuom i sa trojicom glisira i stabilan je. Sa jednom osobom "leti" i ima se osjećaj da jedva dodiruje vodu. Stabilan je i siguran u okretanju pri velikoj brzini. Ugradio sam pumpu sa plovkom pa nema problema ni sa kišom. Nema dvojbe za pecanje za jednu osobu, ocjena 5, za dvije osobe 4-5. Ako je u pitanju sport i vožnja za uživanje, ocjena 5. Provjereno, iz osobnog iskustva.   :ok: :takoje:

TopMix

Moglo bi se postaviti pitanje zasto se zapravo ugradjuje duplo dno u neke camce? Da bi bio puno kruci, udobniji, stabilniji i sigurniji na valovima ili iz nekih drugih sigurnosnih razloga?
Inace, i moje je misljenje da je tajmen izvanredan camac, bez obzira na duplo dno.

Retfalački mačak

Sve to što si naveo, plus ljepota i jednostavnije održavanje čistoće. Površine su lagano nazubljene da nema klizanja. Ja bih osobno volio da je dublji 5 cm i širi 20. Ali i ovako je elegantan i veoma dobar, odličan.

maverick

Pa sigurno ako uzmemo prve ozbiljne plasticne camce Elane...onda je to duplo dno punjeno raznim purpjenama imalo ulogu da sam čamac ucini nepotopivim, ako zavrsimo na nasim camcima poput dunasa, tiger sharka...to dno i dalje ima funkciju zracne komore koja ga čini nepotopivim ....koju mi vrlo često izbusimo za komande, za inastalacije, za revizione otvore....itd itd....

Batica

Koliko sam nacuo radi se na novom Tajmenu.
Malo dublji i siri. Mada onda nece biti toliko plovan. Ali koj km/h nista neznaci

maverick

Mislim da je priča s maserom trebala biti ta, ali trazio je vece motore i nije tu bilo plovnosti kao na tajmenu...tajmen kao ovakav je odlican čamac i tesko da ce ga nekakva preinaka nadmasiti...ali napraviti jos jedan model veci siri dublji...zasto da ne....

Tićo

Mislim da bi i veći i širi Tajmen tražio veći motor,to već sve poskupljuje, sad ovakav Tajmen kakav jeste sa 15-20 ks je odličan pecaroški šamac. I mislim da je duplo dno prava stvar ko voli da mu je čamac čist i uredan jer u njemu provedemo u danu i više od 10 sati, a kad se popije po koja rakijica nema zapinjanja za rebra.  :hi:  :toothy9: