Stiže novo doba, benzin odlazi u povijest

Autor raso, Studeni 18, 2013, 17:40:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

Nošenje kanistera sa gorivom, pogledavanje u rezervoar oće biti dosta, a ne sad su tu elektro motori velike snage i gle čuda  :blob10: baterija se može puniti putem solarnih panela :be happy: :be happy:
http://www.torqeedo.com/us/electric-outboards/deep-blue-for-commercial-operators-and-green-boaters

Ivan Borojević

Da super ce biti dok to sve udje u masovnu proizvodnju, ali ce biti skupo. Kod Brstila sam gledao mali torkido od nekoliko konja i kosta skoro 10 milja kuna,ima u sebi akumulator, skupo, a mos mislit kolko ce ovi veliki kostat. :alas:

Mornar Popaj

A kako te solarne ploče pune bateriju po noći ?
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

šajzika

cjeli koncept toga je da puni preko dana neki akumulator i s tom akumuliranom el energijom picis po noci ,
ako imas mali akumulator onda se bas neces vozit po noci,normalno ovisi o potrosnji el energije motora  i kapacitetu akumulatora.
to je po meni dvosjekli mac posto vjerujem da bi bilo skupo , tesko i zauzimalo puno prostora  imati nekoliko akumulatora a solarni paneli bi vjerojatno zauzimali veliku kolicinu prostora . trenutno za punjenje mobitela  :icon_thumright: mozda kabinasi za punjenje akumulatora za sonar i paljenje camca ali i to je upitno koja je velicina ploce (mislim da je bilo na forumu negdje)

da nadodaam , pogledaj cjenu , broj baterija (4 komada skoro 66 000 $ )   itd itd

bacio sam oko i  na neki mali model ,
pise da moze kajak ici cca 2.5mph a solarni panel  ga moze punit i tako radit cjelo vrijeme dok ima sunca naravno,
eh sad, jel to na jezeru ili kako vec i koja je cjena ne pise
Audentes fortuna iuvat

Mornar Popaj

Znači da novo doba stiže nakon III. svjetskog rata, koji će se dogoditi zbog bore za prevlast nad nekim novim energentima ??? Do tada ću ja na pecanje sa svojim Mercom i litrom goriva u đepu  :ok:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.