tlak zraka

Autor Kugla, Studeni 21, 2013, 15:17:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Našao jednu zanimljivu tablicu, zanimaju me vaša iskustva i usporedbe sa ovom tablicom.

milan-so

Najbolje volem kada pada  :thumbsup: , moje iskustvo vezano za lov smudja ...

tole

silure

nesto mi se ne podudara ali istina je kada pada ulov je bio bogatiji

Kugla

Zadnja dva dana pratim tlak zraka i sa 998 hPa otišao na 1024 hPa, nisam neki stručnjak ali to je dosta velika promjena u kratkom periodu, pretpostavljam da je to velika promjena za ribu i da je sigurno manje aktivna. Kakva su vaša iskustva sa tim promjenama?

mossi

Kugla

Heheh Mossi znam da si ostario  :stripii: pa ti smeta, al kako to utječe na ribu, ako isto ko na tebe onda je loše

mossi

Posle dobrog zimskog dana, odem na neki od sajtova i pogledam meteo izveštaj unazad za taj dan i histogram pritiska obevzno.
Najviše ribe i najlepša pecanja smudja sam imao u sledećoj situaciji:

lagani konstantan pad ili skoro stabilan pritisak i onda lagani porast pritiska.

Na mestu gde se lomi pritisak je bio cug koji je trajao 30-60minuta, nekad i kraće, ali ulov je bio zagarantovan.
Problem je što se takva situacija mora dočekati na terenu, a dosta se teško može "izračunati" unapred.

pajdo77

Tlak ovih dana visok,mislim da je danas 1023 hektopaskala. Valjda zato zadnja dva dana slabije peca(bar meni). Ima li netko saznanja koji bi bio optimalan ako uopće takvo šta postoji kada je riba aktivna ili ide po onoj "visok tlak riba bliže dnu-nizak tlak riba na površini. Bar sam ja tako to shvatio. :sha:

Kugla

Pajdo ja nikako na čisto sa tim tlakom zraka, evo u petak bili kum i ja na Dunavu, tlak zraka visok i u porastu a događanja non stop, riba radila i grizla. Više nisam ni sam na čisto što se sve treba poklopiti da bude ok.

pajdo77

Ni ja moj Kugla to ništa ne razumijem,nema ništa o tom tlaku u dvije rečenice napisano a da je razumljivo običnom puku,sve to neke doktorske disertacije i varijacije na temu pa što sam više čitao to manje znam. Meni opet do petka pecalo ko ludo a u petak i jučer ko da je netko preselio tu ribu na drugo mjesto,isto mjesto pecanja a razlika ko nebo i zemlja.

Miro

Ima nešto u tome.
Jučer do 21 nista i taman kad je bio porast eto jedan

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

No

E pa pajdo ne može baš svaki dan,cjeli dan  na istom mijestu. Nije ta riba vezana. Kreće se, a ti ako neš za njom, čekaj da se vrati.  :occasion14:
Nekad sam pokušavao pratit tlak,al sam odustao od kad mogu boravit po par dana na vodi, baš me boli briga za tlak. Jedini problem u ribolovu mi je vjetar.  :uf: i još jednom  :uf:

pajdo77

Dopodne sam bio sam,na senk pecao mrenu,u redu..neće,popodne smo Dukulele i ja prošli desetak kilometara nizvodno i isto toliko uzvodno blinkerišući..opet ništa. Dakle nije da sam sjedio i čekao da mi zapne za udicu,ima neka caka u tom tlaku samo ja to nikako da protumačim. Vodostaj je taman i nisu bile neke velike oscilacije,po mom jedino je još tlak mogao utjecati na takvu razliku u uspješnosti u ribolovu,ne znam šta bi još drugo moglo osim mjeseca.

ĆIĆOK

Do prošle nedelje štuka je ubijala a posljednjih nekoliko dana čisto mrtvilo a sad idem na Dravu pa ćemo viditi.