Što ustvari lovi ribu.....

Autor maverick, Studeni 29, 2013, 14:05:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Čitam po ovom forumu, pa po drugim...pa malo listam te časopise i vidim problem koji mladi ribolovci i novajlije u lovu smudja jednostavno placaju na sve moguce nacine...
Ubise se da kupe sonar, na rate, na kredit....ubise se da daju pare za ove ili one stapove....pa tu idu neke rolice....pa idu koje kakave varalice koje su vise manje ne bitne nama obicnom narodu...odjecu...ne bih ni spominjao....na kraju smo dosli zbog marketinga do jedinsvenog zakljucka da se ne moze smudj ni uloviti ako nemas bas odgovarajucu kopcu...
Moc medija je ogromna, casopisi su puni tekstova koje namju veze s zivotom, po forumima su svi oni koji dva puta u dva dana ulove po jednog smudja smatraju strucnjacima....pisu toliko bljuvotina da to nema veze s zivotom...

Da se razumijemo i ja sam jednom sve ono gore navedeno kupio  :toothy12: ali sam ubrzo shvatio da tezim da postanem kolekcionar a ne pecaros....

Za dobar provod na vodi je najprije potrebno izaci na vodu....a stap....vjerujte, moze i germina....deset glava, dvije boje tvistera...kopca cak nije ni neophodna  :icon_biggrin: i peglajte...setajte ako nemate camac, kamen po kamen, panj po panj...ulovi sigurno nece izostati....

A kad netko bude napravio par kvalitetnih tekstova, kako pronaci ribu na velikoj a kako na maloj vodi, pa kako kad je ovo ili ono doba godine, sta da radimo po ljeti a sto po zimi....tad izdvojite i neki novac za te casopise...ovako svaki koji prelistam...osim lijepih reklama sve ostalo je vise manje za poljski wc  :toothy12:

A slike ribe s nekom varalicom...dosita ne bih komentirao...i ja sam jednom gurao sve i svasta u usta ( smudju  :icon_biggrin: ) da bi pomogao kolegama da nesto prodaju....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DarioK

maverick

A na forumima je malo pravih i iskusnih ribolovaca, po novinama..tako tako...ali lazu za medalju... :icon_biggrin: treba sve to procitati s rezervom...treba ovaj forum dosta tema o razno raznim proizvodjacima da iznesemo neka svoja iskustva....ali iskustva...ne prepiske nekih nasminkanih likova koji rade kao dio marketinga.... :thumbsup:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Miro

Citat: maverick  u Studeni 29, 2013, 14:05:11
A kad netko bude napravio par kvalitetnih tekstova, kako pronaci ribu na velikoj a kako na maloj vodi, pa kako kad je ovo ili ono doba godine, sta da radimo po ljeti a sto po zimi....tad izdvojite i neki novac za te casopise...ovako svaki koji prelistam...osim lijepih reklama sve ostalo je vise manje za poljski wc  :toothy12:

Ja kao početnik samo ovo  :icon_thumleft:
U zadnjih mjesec dana, ni jedan smuđarak  :dontknow: a izlazaka 50 tako da počinjem sumnjati u sebe (prvenstveno) ali više ne sumnjam u pribor.
Nemam para za Black Mambe i role od 500 € ali imam sve što mi treba, osim očito iskustva pa podržavam tekstove gdje čovjek nešto može usvojiti u praksi.
Zato je i dobra ona tema sa školom za smudja, na primjer.

Kupujem jedino ono što se izgubi i potrošim.

maverick

Htio sam navesti na razmisljanje da bacanje novaca nema smisla ako se riba ne lovi, a obicno je tako....vec odavno smo pokusali napraviti teme poput one " bio sam na pecanju" da olaksamo pojedincima pri odabiru mjesta, varalice za odredjeno doba godine ....no to se u praksi pokazalo sasvim suprotno...slikama terena i pokusavanjem pomoci dosao sam do toga da na onim pitomim mjestima imam neke ljude koji ce izloviti sve do posljednje ribe, prodati za neke sitne pare i ponasati se kao da sve znaju....sad se to svelo na nesto sasvim drugo jer puno je onih koji su "gladni" ulova....a tko se nije iživio ne moze ni postivati mjeru i kolicinu  :thumbsup:

A ujedno...nazivcirali me ti neki tekstovi iz prakticnog ribolova  :icon_biggrin:

Miro

Čitam i ja takve časopise..ono...baciš Orku tvistera..op smuđ, baciš, Sakuru..op smuđ.
Ajde idemo kupiti, bacam...ništa, neišta, ništa.

A nitko nije reko kako i gdje i kada prilazi vodi, kakav teren, ma lega kojim tempom vrtiš j.... rolu i takve neke sitnice koje su nekome možda automatizam , a razlikuju ulov od ne-ulova.

Da me netko ne shvati kao morona, ja samo pričam iz pogleda totalnog početnika

Greys

Maverick - E ovo sve što si sad napisao  :occasion14:

maverick

Hvala Greysika  :love4:  :icon_biggrin:

Da Miro...nekim je nesto normalno i ne spominju a neki muce muku s osnovama, i mi, ako sebe tako mogu nazvati koji lovimo konstantno uvijek imamo neke dileme u glavi...ja pocesto kazem da mi treba veca riba jednom mjesecno... :icon_biggrin: cisto da ne izgubim sigurnost  :icon_biggrin:
Moj drug retfala kaze, mi nista ne kupujemo sto nije povoljno, ali uvijek kupujemo...nikad ne prodajemo  :icon_biggrin:

čikli

Bravo Mario ,  :notworthy: sve što je napisano u ovoj temi podržavam i mislim da se nema šta više reći  :hello2:

Miro

Eto jedan primjer, sada kada je Drava urnebesno velika ja čekam da padne, pošto nemam čamac.
Neki kažu nema šanse po ovakom vodostaju ali čisto sumnjam u to, iako nemam iskustva.

Vjerujem, samo su se neka pravila i varijable, malo promijenile. Od lokacije pa do ostalih svari.

Greys

Svaki vodostaj nosi ribu, samo se postavlja pitanje, gdje je riba na tom vodostaju?  :icon_thumright:
Što i kako prezentirati na taj vodostaj?

tole

ma nikad nisam bio opterećen priborom...nije da nebi volio imat ali više volim otić 3 - 4 puta tjedno na dunav nego dat par stotina eura za štap ili rolu...čamac mi ne treba, kao ni sonar, lovim sa priborom koji ne vrijedi više od 100e skupa sa strunom, voblere pravim sam, silikon koristim najjeftiniji koji nađem...ali...poznajem teren na kojem lovim kao svoj džep,niko mi nije pokazao, sam sam hodao i istraživao, pratio, satima sjedio kraj vode, izvodio zaključke dok se kockice nise složile.
...i na kraju svega, zadovoljan sam

bravo za temu i napisano, već u prvom postu si rekao sve...svaka čast :icon_thumright:

mossi

Ništa u životu ne možeš ama baš sam samcit.
Pogledajte šta vam od ZNANJA daje društvo:

-  Porodica
-  Predškolsko
-  Osnovna
-  Srednja škola
-  Fakultet - specijalizacije

Ne znam zašto mislite da je nekom iz grada lako uhvatiti ribu?!
Nije imao dedu, tatu, ujaka, komšiju da ga upute u tajne ribolova.

Čita časopise, internet, sluša bajke i laži koje mu serviraju "poznanici i prijatelji".
Ide na vodu koliko može, ima pribor koji već ima.

I kad se sve sumira neko nauči brže, neko sporije, neko nikad.

A pecaroša ima po kategorijama:

- mesari i prodavci ribe
- Bog prašta ali xxxx ne prašta, nosi sve.
- Majstori zanata, što ulove pojedu, retko poklanjaju, često puštaju primerke u meri.
- C&R u fullu, neću da komentarišem da nekoga ne uvredim.
- Nautičari, rekreativci (ja)
- apsolutni početnici i
- teški antitalenti.

Uff zamalo, pa bih bio na samom dnu!  :toothy12:

Ali JAKO će teško sa 2 izlaska nedeljno i bez ičije pomoći iko postati maher.  :nono:

tole

mossi, jednim dijelom se slažem sa tobom, ali kako stavi ove mesare na prvo mjesto pobogu :icon_biggrin:

mossi

Ma nema tu ni prvog ni poslednjeg mesta.  :toothy12: