Što ustvari lovi ribu.....

Autor maverick, Studeni 29, 2013, 14:05:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Bitno da si ti shvatio i prenio teoriju u praksu, što se vidi po rezultatima. Nikolas  :occasion14:

nikolas

Hvala kolega Greys na savjetu za  forum.. :occasion14:

Greys

Samo da nas je što više, forum je za nešto da se nauči i za dobru zabavu. Tako i ti, preporuči još nekome da se prijavi  :icon_thumright:

silure

MIF

Citat: Rap  u Prosinac 23, 2013, 22:27:26
Imao sam priliku vidjeti i neke nove,rađene po narudžbi kao i Black mamba 2,7 60 g koja nije bila u ponudi i za cijenu koju će se prodavati,hm...treba se zamisliti da li je potrebno davati 1500+ i koliko se uistinu dobije za to.Mada,svaka roba ima svog kupca.Nekome legne nešto, i bez probe na nagovor je po meni suludo.Možda je problem i u nemogućnosti probe ali danas je to ipak sve rjeđe.

Malo je Off,al nadam se da se moderatori neće ljutiti.. :icon_rabbit:
Sretnem prije par dana dečeca,18 godina,i TRI ulovljena smuđa u životu...
Kaže,žica starce da mu kupe štap za novogodišnji poklon,i prvi izbor mu je naravno,CD.Ako ne bu išlo....Zoga...Pitam ja zašto,a veli dečec: ma čuješ,nema ozbiljnog ribolova bez toga..Poznam njega,poznam starce i znam koji će im to biti problem,ali...
Postoji danas cijela vojska "poznavatelja" karbona,modula,IM-nešto,psi,*****-palac,i spremni su SVAKOM održat lekciju iz te teme,i to poprilično sa visoka.Kad postaviš pitanjce,jel se šta lovi-prekid komunikacije.
To pribora šta imaju,kupilim su zbog TUÐEG "mišljenja",i sad,lako je zamisliti frustraciju kad to sve dodrklja na vodu,baca ko majmun a ono ....ćorak.Guma od bar 10 kuna,u TOJ i TOJ boji,za ovaj ili onaj dio dana,sunca,mjeseca,u teoriji savršenstvo,sami fali riba.Kakva im je medvjeđa usluga napravljena tekstovima taj i taj lovi SAM-i kako zbog toga potpuno krivo pristupaju ribolovu,nemaju pojma.Teoretske rasprave su dovedene do apsurda,pa se pitam..a kako danas uloviti ribu?Evo jedan mali primjer..napiše Maverik neki dan,ekstra brzi štap ne treba jaku ili brzu kontru(nisam siguran)...Pa ti misli....Znači,kupiš takav(al takvog bez 300 eu nema) i riješio si problem.Kad udari,gotov je.... :sha:
Ajde...

Greys

Iako je OFF, nadovezat ću se na ovo zadnje. Dakle, upravo ovo prvo što si pisao, bila je poanta cijele teme ''Što lovi smuđa'', upravo ta priča, sve si dobro naveo, teoretičara koliko želiš, vide nove materijale, nove gume, nove voblere, svi su super lovni, role same se vrte, štapovi ovi oni,i svi to moraju imati, odgovor je NE, a  pitanje u smislu ima li ribe - nastaje tišina.
Za drugi dio, vezano za Maverickov dio o brzom štapu i ''lakšem'' kačenju, a vezano je za jiganje tu priča stoji, i ako misliš da je Maverick nešto krivo napisao, definitivno si u krivu. No, to što je on rekao brz štap, neznači i cjenovno štap iznad 300eura. Jedna stvar naša ''bolest'', prestiž, da imaš ''bolje-skuplje'', a druga stvar je realno da možeš naći brz štap za male novce. (ali ti u glavi pucaš na skuplji, čitaj pod nazovnicima ''brži'')  :icon_thumright:
Kažem da znam ljude koji imaju Lemaxa, super su zadovoljni i odrađuju gotovo sve identično kao i dobar dio nas. I hvataju, što je poanta svega, i to redovito.

rj

Citat: MIF  u Prosinac 24, 2013, 00:56:37
Citat: Rap  u Prosinac 23, 2013, 22:27:26
Imao sam priliku vidjeti i neke nove,rađene po narudžbi kao i Black mamba 2,7 60 g koja nije bila u ponudi i za cijenu koju će se prodavati,hm...treba se zamisliti da li je potrebno davati 1500+ i koliko se uistinu dobije za to.Mada,svaka roba ima svog kupca.Nekome legne nešto, i bez probe na nagovor je po meni suludo.Možda je problem i u nemogućnosti probe ali danas je to ipak sve rjeđe.

Malo je Off,al nadam se da se moderatori neće ljutiti.. :icon_rabbit:
Sretnem prije par dana dečeca,18 godina,i TRI ulovljena smuđa u životu...
Kaže,žica starce da mu kupe štap za novogodišnji poklon,i prvi izbor mu je naravno,CD.Ako ne bu išlo....Zoga...Pitam ja zašto,a veli dečec: ma čuješ,nema ozbiljnog ribolova bez toga..Poznam njega,poznam starce i znam koji će im to biti problem,ali...
Postoji danas cijela vojska "poznavatelja" karbona,modula,IM-nešto,psi,*****-palac,i spremni su SVAKOM održat lekciju iz te teme,i to poprilično sa visoka.Kad postaviš pitanjce,jel se šta lovi-prekid komunikacije.
To pribora šta imaju,kupilim su zbog TUÐEG "mišljenja",i sad,lako je zamisliti frustraciju kad to sve dodrklja na vodu,baca ko majmun a ono ....ćorak.Guma od bar 10 kuna,u TOJ i TOJ boji,za ovaj ili onaj dio dana,sunca,mjeseca,u teoriji savršenstvo,sami fali riba.Kakva im je medvjeđa usluga napravljena tekstovima taj i taj lovi SAM-i kako zbog toga potpuno krivo pristupaju ribolovu,nemaju pojma.Teoretske rasprave su dovedene do apsurda,pa se pitam..a kako danas uloviti ribu?Evo jedan mali primjer..napiše Maverik neki dan,ekstra brzi štap ne treba jaku ili brzu kontru(nisam siguran)...Pa ti misli....Znači,kupiš takav(al takvog bez 300 eu nema) i riješio si problem.Kad udari,gotov je.... :sha:
Ajde...

ebiga MIF to što ti nisi siguran ne znaći da si u pravu  :mt1032:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Kugla

Malo se tema okrenula opet u promociju nekih drugih štapova a tema je Lamax i tražio sam mišljenja o tim štapovima i naravno gdje se mogu isprobati, tko ih ima i kakva su im iskustva. Svi ste vi u pojedinim dijelovima svojih postova u pravu, svaki način ribolova zahtjeva i određeni alat, ali sam uvjerenja da nema potrebe da platim štap 300 eura kad ima i za cca 100 eura odličnih štapova i koji ne zaostaju za ovim skupljima, jedino treba im vremena da se izbrendiraju, izreklamiraju, a to ovisi o samom proizvođaću. Ovi Lemax štapovi su firme iz Malezije koja je proizvodnju pokrenula 1995 g. do danas su se usavršili jako jako i imaju odlične proizvode, pa to je kao i u ostalim stvarima, banalizirati ću stvar kad već idemo u krajnosti, odličnu kavu će te popiti recimo na rivi u Splitu i platiti 20 i više kuna, odite 50 metara dalje na prokurative i tamo tu istu kavu pa čak i bolje skuhanu će te platiti 7 kuna, sve je to reklama, prestiž i sl. Ili primjer Hunday vozila prije 15-tak god svi se smijali nad tim autima, a danas bi svi rado sjeli i bili vlasnici jednoga IX 35 jer je doveden do savršenstva a košta duplo manje od nekog Audia Q 5 i sl. Tako je to i sa ribolovnom opremom.

Mudri

Tu si u pravu 100%,sada kad bi kupovo novi auto samo Hundai,ništa drugo....,čujemo se do vikenda pa ako vrijeme dozvoli eto mene u subotu ili nedjelju malo do karašice pa da ti probaš šta je pila od štapa,pusti priče,vidiš da onaj zlikovac RJ neće da prizna da je mambica jako dobra.....

rj

kugla ...zašto misliš da "brz" štap moraš platit 300 e ?

mudri dosadan si u rano jutro  :sleepy1:

umpahpah

ma da sta taj RJ zna,coek jucer poceo da lovi smudja i sad misli da sve zna!!! ma u pravu ste vi ja sve kupim u kineskom dućanu i super mi ,bitno mi je da sam na vodi i u prirodi!!!

Kugla

Mudri dogovoreno.
Rj ne mislim ja da samo brzi mora nužno koštati 300 eura, to su drugi napisali, ja tvrdim da ima odličnih štapova za manje novca.
Zrinko ja ni u jednom trenutku nisam rekao da treba kupiti u kineskoj trgovini neki štapić, nemoj pričati nešto što nisam rekao, tisi sam jednom rekao da je recimo neka oktana u usporedbi sa CD-om kao fićo i mercedes, E pa nisi u pravu, ta usporedba ti stoji onaj stari bambus za deverike i tvoj CD, a današnja usporedba jednog Lemaxa i CD je kao top Insignia i Mercedes, a to su male razike, samo što je Mercedes sinonim za nešto što je jako dobro. U istom rangu moramo uspoređivati stvari u  istom rangu, recimo u srednjoj klasi auta recimo moraš usporediti na primjer Mercedes C klase sa Insigniom na primjer, a ne S klasu sa Insigniom.
Ma šta hoču reči, uvjerenja sam da taj neki Lemax ne zaostaje za tim CD-om samo CD dobro izreklamiran pa sukladno tome ima i veću cijenu, za razliku od Lemaxa.

rj

napiši za šta ti treba štap ...ćamac ili obala ...ima da ga nađemo za max 100 yevreja  :mt1032:

a što se tiće CD mašio si ceo fudbal ...prve cjene su bile cc 500 e da bi danas koštao cc250 e

Mudri

Neš više dobit baksuzije....

Kugla

Sad je više čamac u pitanju, već sam se savjetovao i naravno i tvoj savjet  je dobro došao, Znam da je teško pomiriti i  jig i vobler u jednom štapu, ali nije i nemoguće, Već sam napisao da si moram pribaviti nešto pa me do sad u tom cijenovnom nižem rangu zanima Lemax i dobio sam već dobrih savjeta, u nabavku ću na proljeće sad se financijski ne može a do tad svaki savjet je dobro došao. Naravno kad nešto isprobaš odmah vidiš jel ti paše ili ne, ali i informacije i savjeti od svih su dobro došli.
Brine me susjed moj ne javlja se moram na kavu on sigurno čuva savjet za usmenu predaju  :ok: