Preporuka: sprej ili premaz za karike zimi?

Autor mossi, Prosinac 04, 2013, 23:08:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Nisam baš ljubitelj zimskog pecanja, ali .. imam dosta izlazaka i po temperaturama od -3C pa na toplije.
Ispod te temperature ne  pecam.  :icon_geek:

Danas sam se malo ispalio i bilo je mnogo hladnije nego što sam mislio.
Prokleta magla se nije digla i ceo dan je na vodi bilo -2, -3C
Struna solidna ali nije zimska, karike ne namazane.

Šta je trenutno u modi od sprejeva za karike?!  :toothy2:

Lomnica_city

Isto i meni, danas fin plus, ali kako zadje sunce poce da struze pletenica po karikama i vodjici, glicerin je pomogao da mogu da pecam narednih pola sata dok nisu opet poceli da lede, a za pola minuta se nanese na karike i vodjicu...

Od sprejeva sam cuo samo za silikonski da se koristi, ne znam koliko je pametno koristiti sprejeve u smislu moguceg uticaja na lak sprovodnika, sam materijal karike (posebno one malo slabijeg kvaliteta), uticaj na legere u vodjici jer se tu najvise leda skuplja, i naravno na pletenicu!?

maverick

Silikonski sprej je ok, glicerin je ok...samo ubi me to kad moram biti sav zamazan
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

joker

dali je neko mozda koristio onaj inpregnol u spreju za odjecu ko zna kako bi on utjecao na uprednicu.neznam da ju nebi izgrizao na neki nacin pa da pocinje pucati.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

ossa

Nije loša ideja. Imam gore-tex sprej, pa ću probati sa tim.
Naidju krize, drukcije grize...

joker

ja sam jos na vagi dali da probam ili ne.neznam

Kugla

Ja prošle godine isprobao sa glicerinom, i užas, dobro je 15-tak min pa opet maži ali nije problem u tome što moraš mazati svakih 15-20 min već se glicerin nalijepi na strunu i nakon sat pecanja se počme mrsiti struna jednostavno postane ljepljiva i na tom pecanju sam pokidao više od 20-tak m strune tako da ja glicerin više nikad.

umpahpah

meni se wd-40 pokazao zadovoljavajucim za strunu al za karike nemam rjesenje!!!

mossi

Počeo sam temu jer ja ne koristim NIŠTA, a ponekad zaista imam potrebu.
Dobra struna je divna stvar ali i košta.
Sinoć sam pročitao da ljudi koriste PAM sprej od maslinovoh ulja.
To mi zvuči skroz OK, ali mislim da ovo naše ulje ipak steže na minusu, možda je to PAM puno nekih aditiva pa ostaje skroz tečno.
WD-40 mi se ne dopada ni kao ideja.

Ako jako ledi, a meni se ne ide kući, čistim karike tako što ih odledim u vodi i otresem štap.

raso

Ja ne koristim ništa, najefikasnije mi je staviti monofil umjesto strune, a najčešće potapam 2/3 štapa u vodu

Lomnica_city

Citat: joker  u Prosinac 05, 2013, 07:08:10
dali je neko mozda koristio onaj inpregnol u spreju za odjecu ko zna kako bi on utjecao na uprednicu.neznam da ju nebi izgrizao na neki nacin pa da pocinje pucati.

Koristi drugar Brus, kaze da mnogo pomaze da pletenica ne pocne da pije vodu...

joker

Citat: Lomnica_city  u Prosinac 05, 2013, 19:30:49
Citat: joker  u Prosinac 05, 2013, 07:08:10

Koristi drugar Brus, kaze da mnogo pomaze da pletenica ne pocne da pije vodu...

a jel mu nepuca spaga ili jel ima kakvih nuspojava?

Lomnica_city

Nije se zalio do sad, izgleda da ne, a mislim da je i on clan ovde pa mu pusti PP za vise informacija...

kawasaki

wd40  :hello2: :thumbsup:

nista od toga ne pomaze kad se jako ledi to je samo ocajno pokusavanje

dok se moze uz pomoc prstiju ili vode skinuti led sa vodilica i spage i ostvariti nekoliko zabaca moze se i pecati sve preko toga je apsurdno smjesno   :violent1: :BangHead: :thumbsup:
Brzi od Bolena.

maverick

Jednom ja i kum idemo na pecanje i stanemo pred trgovinu, udjemo...i kazemo jel moze tuba vazelina....žena se skoro srusila u nesvijest  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"