Jezero Borovik

Autor kawasaki, Studeni 22, 2012, 23:44:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

..he,he..fićom smo išli obiteljski na izlete na prvo staro jezero, bilo je lijepe ribe, kampiralo se,pekla velika riba i janjci na ražnju, mi klinci smo bauljali okolo, obilazili stara jezera(bila su tri), otkrivali bunare u brdu, brali jagode i gljive..
..jednom sam s pajdom berući jagode obišli jezero i na drugoj strani nas našla patrola..on ih je ostao čekati a ja sam mangupski sa dobrom vezicom jagoda odlučio preplivati..na kraju sam umoran uletio u vodenu travu(negdje na kraju današnje plaže) i skoro se ugušio..spasili me odrasli koji su sa obale gledali moju glupost...
..sve je bilo zatvoreno za običan svijet, moglo se prići samo od Prigorja, makadamom..tu sam naučio voziti fiću..od Mandićevca samo sa dozvolom,lokalni i povlašteni..
..u jezeru su tri izvora, napravljeno je zbog regulacije sliva Vuke ali sam samo jednom vidio da puštaju vodu..
.. :hi:

Kugla

Pecao sam prije rata jedanput na Boroviku i nikad više zmija nisam vidio, kako iz vode izlaze pored nas i odlaze uz neki bent gdje su nam bili parkirani auti. Kad je jedna i ugrizla mog starog kuma, pa išli na hitnu nisam više tamo išao nikad pecati.

Klifton

Citat: Kugla  u Ožujak 01, 2014, 16:21:55
Pecao sam prije rata jedanput na Boroviku i nikad više zmija nisam vidio, kako iz vode izlaze pored nas i odlaze uz neki bent gdje su nam bili parkirani auti. Kad je jedna i ugrizla mog starog kuma, pa išli na hitnu nisam više tamo išao nikad pecati.
Nema više zmija,odkad su ušle u taj bent više se nisu vratile  :tongue1: tek poneki drvolaž sa drveta te gleda  ,samo dođi nečeš se razočarat sigurno  :occasion14:

DIDAPATAK

..valjalo bi krajem ljeta napraviti neko okupljanje oko jezera,praseta i gajbe..i osvježiti uspomene..

Rap

Citat: DIDAPATAK  u Ožujak 01, 2014, 01:42:28

..pred rat je kompletno jezero ispušteno( iz samo njima znanih vojno-taktičkih razloga)..okolo je čuvala JNA..a podobni su traktorima vukli ribu..
da rušenjem brane ne poplave okolna područja ....pozdrav kečo  :hello:

kawasaki

Danasnje uredjivanje platoa i stepenica na pozicijama

Brzi od Bolena.

Klifton

Citat: Rap  u Ožujak 01, 2014, 18:04:08
Citat: DIDAPATAK  u Ožujak 01, 2014, 01:42:28

..pred rat je kompletno jezero ispušteno( iz samo njima znanih vojno-taktičkih razloga)..okolo je čuvala JNA..a podobni su traktorima vukli ribu..
da rušenjem brane ne poplave okolna područja ....pozdrav kečo  :hello:
Pozdrav ali Steve McQueena ne poznajem  :hello:

IggY

Nisam siguran da je vojska imala ingerencije nad jezerom jer čuvari su u to vreme bili civili. mada ni to ništa ne znači.Što se tiče podobnosti ja znam ljude iz Osijeka koji su išli tada tamo po ribu ne traktorima i ne vjerujem da su za nešto bili podobni.Možda sam se u ranijem postu krivo izrazio pa da se sad ispravim,jezero je spoj mekota u gornjem dijelu(brana) i livada u donjem dijelu jezera.Na mekotama se čuvala i napasala stoka.Čuvanje stoke i kretanje tim područjem biva zabranjeno u vrijeme izvođenja gađanja.Po mojim saznanjima nikakv tenk nije tu bio već je vojska dolazila sa poligona Gorjani na područje današnjeg jezera i vršila gađanje prema brdu Podgradnice.Što se tiče pruge ona je napravita za vrijeme stare Jugoslavije i poslije drugog svijetskog rata nije bila u funkciji.Rušenje brane već spada u teoriju zavjere jer šta bi se tim dobilo,poplavljene njive.Sva okolna sela su na višoj nadmorskoj visini. :hi:

Klifton

Citat: IggY  u Ožujak 02, 2014, 09:02:34
Nisam siguran da je vojska imala ingerencije nad jezerom jer čuvari su u to vreme bili civili. mada ni to ništa ne znači.Što se tiče podobnosti ja znam ljude iz Osijeka koji su išli tada tamo po ribu ne traktorima i ne vjerujem da su za nešto bili podobni.Možda sam se u ranijem postu krivo izrazio pa da se sad ispravim,jezero je spoj mekota u gornjem dijelu(brana) i livada u donjem dijelu jezera.Na mekotama se čuvala i napasala stoka.Čuvanje stoke i kretanje tim područjem biva zabranjeno u vrijeme izvođenja gađanja.Po mojim saznanjima nikakv tenk nije tu bio već je vojska dolazila sa poligona Gorjani na područje današnjeg jezera i vršila gađanje prema brdu Podgradnice.Što se tiče pruge ona je napravita za vrijeme stare Jugoslavije i poslije drugog svijetskog rata nije bila u funkciji.Rušenje brane već spada u teoriju zavjere jer šta bi se tim dobilo,poplavljene njive.Sva okolna sela su na višoj nadmorskoj visini. :hi:
Tenk je po mojim saznanjima bila maketa koja je služila samo u svrhu gađanja.Sa svime drugim  :icon_thumright:
A teorija zavjere je poslužila da se borovik isuši i pokupi riba od strane pojedinaca moje skromno mišljenje,jer ovi traktori su na kraju dolazili kad je posao več bio obavljen,kupili su ostatke kojih je isto bilo puno,puno je i propalo.I nešto sam novo i naučio, a prugu ne spominjite da se ne počnu skupljači željeza skupljat na vodi u svrhu vađenja šina :)

kawasaki

Brzi od Bolena.

Jožef1

Odličan uvod za nadolazeći kup  :clap2: Ne vidim dobro, jel to puni štap ?
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

kawasaki

Brzi od Bolena.

Mariorhr

Krasni i zdravi komadi  :ok:

kawasaki

Brzi od Bolena.

Slaven

a vidi Dražena što je podbradak dobio :stripii: