babuška za lov smuđa

Autor dus, Prosinac 07, 2013, 15:40:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

nemoj ni slucajno hraniti..u biti i crkaju radi toga izmeta jel voda kisela bude...ja sam znao u 2 mjesecu skorom prozirne babuske imati .. :laughing9:

twister011

Iako mi je tema "strana", a i otisla je u pravcu cena, ipak moram koju da prozborim. Ovome bi trebalo i Miki (Top Mix) da posvedoci, ali tek sad kapiram da se toga u praksi nismo dokacili.
Naime, drugari sa kojima pecam, nemaju mogucnosti da love niti da cuvaju kedere, tako da ih uvek kupuju. Definitivno najlakse ih je nabaviti a i najistrajnije su. Od kada pecaju na kedere, pecaju na njih.
Ono sto sam zeleo da kazem je da ako radi na kedera, nisam nikada primetio da pravi razliku. I kada jede pipavo, a i kada grabi snazno, podatak da je na udici babuska, ne znaci nista.
Ovo je ko zna koliko puta uporedjivano i sa drugim vrstama i sa gumama. Izvinte na upadu u stranu teritoriju

Mudri

Kod malog brkatog želje u luci imate non stop bijelih kedera,pune kante,svih fela i veličina,pa kome se neda zezat ili nema gdje,on sigurno ima,mislim da su oko kune komad,ali uvijek se dobije koji gratis,a što se tiče babuške kao kedera,najbolje je grizo na njih kad su izlazile iz hulova u Dunav,ajme majko da mi je opet doživit to popodne.....

kawasaki

kod smudja nemogu svijedociti dali pravi razliku ali znam da se kod nas na jezeru zaljece i na babusku ali kod stujke uvjerljivo znam da je npr crvenperka puno bolja i da stuke prave razliku
lovio sam na tikvesu i zlatnoj gredi nekad na kedera i babusku je rijetko uzimala a kad spustis ovo drugo kao da su lude koliko napadaju  :icon_thumleft:
na sest stapova od nas dvojice rade samo ono na kojima nije babuska  :hello2:
to se ponovilo nekoliko puta

babuska trazi montazu koja joj neda da se zavuce u mulj i legne i postane kao da je lesina  :toothy9:
Brzi od Bolena.

maverick

Dus muva, pa nema problema s montazom i zavlačenjem  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kawasaki

konkretno ja sam mislio na postavu

a kako montirati babusku za muvanje
probao sam pa se napatio i nisam ju uspio provaliti  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

maverick

A isto je montiram....udica ostane malo dublje, bar meni....i kao lupam malo jaču kontru...ali nista presudno....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Da, to zaboravih da napisem :icon_scratch: Ovi moji je kace na glavu kao gumu i druge kedere, i dziguju. Kada jede kilavo, zadrzavaju duze u mestu ili drndaju u mestu po nekoliko minuta :sleepy1:

Jožef1

kada je babuška u pitanju kao mamac, osobno koristim "trokraku" vrtilicu. sa strane stavljam predvez sa mamcem (babuška) dužine cca. 40-60cm a za donji kraj vrtilice 25-40gr plosnato, trapezasto olovo. Cijeli sistem montiram tako (jednostavno) da olovo bude niže oko 60cm od mamca. E da, predvez barem kod mene, bude malo krući ne dolazi toliko do zapetljavanja.... i normalno našpanujem silk do kraja. Ne mora biti babuška u pitanju (slabo sam dobivao štuke) crvenperke, bodorke itd. To se odnosi samo za pecanje na štuku mada sam znao ponekad tako dobivati i soma (ne neke velike) ali i smuđa.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

TopMix

Druze Milija, evo sad videh tvoj post , tek sad sam stigao sa pecanja, da ne kazem muvanja...I ja mislim da smudj ne pravi razliku izmedju ribica koje mu ponudimo zimi na jig udici, pa makar to bila i babuskica. Danas se javljao i na obicne kauglere, i na male bucove i na bodorke i na deverikice, pa zasto ne bi na babuskicu... jedini problem, kao sto sam vec napisao, je teze montiranje babuskice na jig udicu i njena debela koza i jaka i kompaktna krljust, pa imam neki trip da bi to mogao biti problem kod kontre. Cini mi se da bi 570H bila idelana udica za to, jer je relativno kratka i ima sirok luk. Sledeci put nosim babuskice na muvanje da ih isprobam (iako jos uvek nemam problema sa vatanjem kedera), pa cu da se javim ovde na forumu. Po Novom Sadu mogu se naci babuskice po 7-8 dindzi komad u svako doba, pa nema potrebe ni da ih vatam ni da ih cuvam kod kuce...

Stepa

Ne morate provjeravat  :nono: Dus juče dokazao da pegla jednako i na bakuttanera.
Ja sam imao prekrasne kedere a on bake i lovili jednako :toothy9: šala ipak je jedan Duspara, je mal al troši za dvoicu :violent1: :toothy12: :toothy12:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

kawasaki

ajd prikazite slikovito kako se montira babuska  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

Lomnica_city

Zar bucov nema nikakvu zastitnu meru kad ga koristite za kedera?

TopMix

Verovatno da ima, ali to su sporadicni slucajevi, od 30-40 kedera, bude 2-3 bucovcica. Ako neko smatra da je to za pricu, pored svih steta koje ribi nanose lopovi sa mrezama, strujama i oni koji ne znaju sta je mera ispod koje se smudj pusta, evo ja se javno ispricavam i obecavam da vise nikad necu koristiti bucovcice za mamce.
Uzgred, i dalje cu pustati nazad smudjeve ispode mere, kao sto sam juce pustio najmanje desetak komada.
Da, jos nesto..., ako cemo u detalje. Ako se ne varam postoji i zabrana da se za mamce  koriste babuskice jer nisu autohtona vrsta

maverick

Da...babuckice ne bi smjele ni kod nas