Tehnike jiganja

Autor maverick, Prosinac 10, 2013, 09:54:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Slaven

Djeco ako čitate forum, ne vjerujte ovim matorcima, lažu i kompliciraju   :toothy9:  :help:

rj

naj jednostavnije je da izbaciš što dalje i namataš mašinicom ...ako ništa ne osječaš povećaj glavu za 10 gr i tako redom dok ne opali smuđ ili panj
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mamijo

:toothy12:

ne ne ... bolje zvuci ovako:

naj jednostavnije je da izbaciš što dalje i namataš mašinicom ...ako osjetiš da si dodirnuo nesto smanji glavu za 10 gr i tako redom dok ne budes siguran da nijednog silikonca neces otkinuti o panj!
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

silure

opalit ce sigurno  :icon_biggrin:  barem ovo drugo hehe

maverick

TRudim se da svaki izlazak nesto radim drukcije...pogotovo kad ne lovim  :icon_biggrin: u jednom izbacaju prodjem i pet i vise navedenih tehnika...postavljam se tako čamcem da mogu svasta a stap i je ono cim vodimo i potpisujemo se varalicom...kom se ruke vise tresu taj česce lovi ribu  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

znači dva tri dana bez pelinkovca i udri :icon_biggrin:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

a ova vam je dobra e.... :thumbsup:   :icon_biggrin:

tole

nisam baš neki stručnjak za jig, a kako lovim najviše sa obale i to po kamenu, najdraže mi bacat jig uzvodno i puštat ga pod prepreku tj. volim kad mi struja tiska gumu pod kamen, uz to malo proplivavanja i ono što dalje okomito na vodu pa kvrckat u u luku ka obali (kako lomnica navodi rb4)...al takvim metodama kidam za trojicu...dok ne pogodim liniju....klasično i lerovanje mi sa obale daje najmanje rezultata, ustvari nemam baš teren za tako..

Stepa

Meni uz jacu glazbu se redovito javljaju pogotovo vole AC/DC,ili je problem u maliganima :icon_scratch: jbga od to dvoje nesto je a ja ne kontam :toothy12:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

tole

Miro

Po meni tema uspješna.
Malo kombinirao savjete od kolege Lomnice, i za razliku od prijašnjih dana i bacanja bez udarca, iako nisam imao ulov, imao dva lijepa udarca.
Zadovoljan sam da se barem nešto dešava, ipak sam bio samo sat i pol.  :BangHead:

Svaki put nakon izbačaja ispred sebe, čekao da padne na dno i nakon par cimanja vrhom štapa desio se udarac.
Glava 12 g, kasnije na težu glavu ništa.

maverick

Lomnica_city

Sad mu je takav period da i ovamo mrljavo jede, juce na jezeru ga nadjem na dubini oko 7-8m, 1 smakne varku, drugog izvadim, treci pokida pola repa, cetvrti se lose ubode i na prvom odseku ogreba strunu i otkaci se, lose zakaceni jer slabo jedu, vise bi da ostete, ubiju plen!

Miro

Da, a što je najgore od svega i moja GLUPA greška, prvi udarac je bio sa kačenjem. Dobro sam to osjetio.
I nakon kontre mi izleti struna iz vode , namotam i vidim samo otvorenu kopču - skontao sam da ju nisam dobro zatvorio  :BangHead: :BangHead:

Žao mi je još više ribe sa varkom u ustima  :(