brzina povlačenja djiga

Autor Darko, Prosinac 10, 2013, 20:57:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Darko

kojom brzinom djigate u brzoj , u sporoj vodi , kad lerujete djig ....
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

U 95 posto pokusavam biti sto sporiji...ili se bar tako namjestim čamcem da brzinu svedem na minimum, pogotvo kad svalcim od obale ...ali hitrost skoka kombiniram
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

pa i ja gledam što lakšu glavu i da budem što sporiji u propadanju i vođenju djiga , iako kad neće kombiniram i sa težim glavama i bržim propadanjem i vođenjem
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Lomnica_city

U 80% slucajeva gledam da budem sto sporiji u dzigovanju, da sporije propada, da duze lerujem, i po pola minuta-minut bez motanja, a u ostalim slucajevima, sad zimi kad je smudj duboko, agresivno odizanje, brzo propadanje (3s), samo tako hoce!?

Greys

Nastojim bit što sporiji, barem u večini slučajeva. Kada dolazim ''u zonu udarca'', pokušavam se što duže zadržat u njoj, dakle lerujem. Ukoliko nema rezultata na taj način, traži se neka drugačija kombinacija.

kockar

Kad vucem uz vodu namestim kako mi se svidja, kad vucem popreko ne mogu biti puno sporiji od samog toka... ;)
Dosta puta brze podizanje i brze tonjenje pre da ribu nego "kilava" rezentacija.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

silure

ja radim tako da odredim tezinu glaave da dodirne dno u kamenjaru ali ne preteska glava .lagano odignem stap namotam 1-2kruga sporo lerujem malo tako da sporije pada do dna jer nam i voda pomaze dok lerujemo glava jedva da propada i pocinjem spustati stap prema vodi kako bi ubzavao propadanje...u tom ubrzanom propadanju smuđ cesto..napada brzinu povlacenja kombiniram tako da podignem nesto energicnije stap namotam 2 namotaja nesto brze  preko nekog kamena ali onda usporavam propadanje glave sa cistim lerovanjem ili popustanjem zabadam mamac ispred kamena..uglavnom kombiniram kada prelazim preko neke rupe tada namotavanje svedem na minimum cak i lerujem po pola min...volio bih da me ispravite jer sam novi u jig-u i ovom tehnikom sam poceo loviti napokon sto se jig-a tice imam jos puno za uciti