smuđ nestao?????

Autor šime, Prosinac 11, 2013, 11:11:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Evo da probamo mali prodiskutirati lav smuđa živim mamcem ,naime evo nakon punih 15-ak dana svakodnevno sam na vodi(Dravi) i pokušavam na svim meni znanim odličnim pozicijama maznuti smuđa.Ja ne mogu vjerovati da svo to vrijeme ne da nisam upecao smuđa, nego niti peca a bogami niti kolega, a koliko vidim i čujem od ostalih ista priča, a koliko čujem tako je isto i na Dunavu (naime rijetki su oni koji su ulovili smuđa  na kedera)Nikada mi sew ovako što nije dešavalo u ovo doba godine.Zapravo na 8.km rijeke Drave hvataju one male od 20 -40 dkg, pa mi se gadi otići tamo to i gledati.Ovi sa obale gumicama ubiše tog sitnog smuđa.Evo pitam sebe ,a i sve nas zajedno što se dešava.

rj

pogledaj temperaturu vode ..."prevrće se "
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šime

Oprosti ali ne kužim , molim te malo pojasni oko temp.vode

TopMix

Koju tehniku pecanja forsiras, na koji nacin? Na kojim mestima pecas, kolika je dubina, protok, gramaza olova, struktura dna...? U zavisnosti od tendencije vodostaja moze se pecati blize ili dalje od obale... Iz camca ili sa obale? Da li menjas mesta i koliko? One pozicije koje su bile interesantne pre mesec dana, ne mora da znaci da ce smudj i sad biti tu. Kako se voda hladi, tako se i on povlaci u dublje i toplije slojeve, pogotovo ako voda opada... Na rekama je prevrcanje vode manje izrazeno, ali moze biti da i to ima nekog uticaja. Bas cu da vidim za vikend, jer i kod mene je voda negde oko 4 stepena.
Tesko mi je da poverujem da ti se sad ne javlja na kedera... 

rj

Citat: šime  u Prosinac 11, 2013, 11:24:17

na 4 c voda je najgušča tako da gornja hladnija voda "propada" dole a toplija "lakša" voda ide gore ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

voja

Citat: šime  u Prosinac 11, 2013, 11:11:22
Evo da probamo mali prodiskutirati lav smuđa živim mamcem ,naime evo nakon punih 15-ak dana svakodnevno sam na vodi(Dravi) i pokušavam na svim meni znanim odličnim pozicijama maznuti smuđa.Ja ne mogu vjerovati da svo to vrijeme ne da nisam upecao smuđa, nego niti peca a bogami niti kolega, a koliko vidim i čujem od ostalih ista priča, a koliko čujem tako je isto i na Dunavu (naime rijetki su oni koji su ulovili smuđa  na kedera)Nikada mi sew ovako što nije dešavalo u ovo doba godine.Zapravo na 8.km rijeke Drave hvataju one male od 20 -40 dkg, pa mi se gadi otići tamo to i gledati.Ovi sa obale gumicama ubiše tog sitnog smuđa.Evo pitam sebe ,a i sve nas zajedno što se dešava.

Muvaj jako sporo i pravi pauze između povlacenja po minut dva.
Na kedera ne ocekuj udarac vec neko glupavo zadrzavanje kao da ti se zakacila kesa  :icon_salut:

umpahpah

Posto pecas,lijepo se usidris iza pjesacanog otoka i zabacis lijevo desno i po sredini,pa nakon 10tak minuta odignes svaki stap o povuces cca 2-3metra i tako do camca pa ponovis ali mjenjas smjerove(casljas) pa se odsidris do linije koju si pokriop pa ponovis i tako do kraja mirne vode iza spruda,onda se odmaknes na vodu do pocetne linije i krenes opet sa cesljanjem nizvodno,sutra drugo doba dana i moras ga naci u ovo oba godine!!! bistro

Stepa

Voja :icon_thumright: prošlo pecanje upravo što si opisao,okači se kao vreća bez udarca a ja tek skonto od treći put da je smuđ :toothy12: :BangHead: kad mi je ostao trag na kederu.
Kasnije je bio obračun al jbga sve ispod kile :angry4:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

TopMix

Lepo vatam na jig, a sve nekako bi da probam da ga sad muvam sa predvezom, al nikako da se nakanim...Mozda bi bila bolja glindzavija prezentacija. Vojo, sta ti misli o tome?

maverick

Smudj nije odavno radio kao zadnji mjesec dana, treba vam skola ribolova  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

meni se isto desava da nemogu pecanje smuđa dobiti..savjete dobio od iskusnih sa foruma i jednostavno nece.... :blob6:

tole

Greys

Citat: maverick  u Prosinac 11, 2013, 19:19:39
Smudj nije odavno radio kao zadnji mjesec dana, treba vam skola ribolova  :thumbsup:
Iako ga nepecam kederom, zadnjih 5-6izlazaka, redovito se upisujem sa smuđevima na gumu. Po nekoliko u danu  :icon_thumright:
Tako da se slažem sa čika Maverickom  :toothy12:

Kugla

Citat: rj  u Prosinac 11, 2013, 11:34:57
Citat: šime  u Prosinac 11, 2013, 11:24:17

na 4 c voda je najgušča tako da gornja hladnija voda "propada" dole a toplija "lakša" voda ide gore ...
To bi značilo da i smuđ izgubljen u takvoj vodi, ili se varam, to prevrčanje kako kažeš RJ mu smeta i u kojem sloju po takvim uvjetima je smuki?

šime

Dečki hvala na savjetima mislim da tehnika  i izbor mjesta i sami načini mi nisu strani pecam skoro 40 godina i u uglavnom smuđa,ali ovakovo što nikada ama baš nikada nisam doživio.evo danas 16.dan sam na vodi i ništa ma da se javi.Inače ja barem kod pecanja smuđa sa živim mamcima stalno radim.vrlo dobro znam "čitati"(barem mislim da znam)vodu i ako je igdje u blizini izčačkati ču ga, pa makar da stisne kedera,ali ovo što se dešava ,evo duboko sam uvjeren da ga nema,odnosno tu više ne stanuje.Sve me više upučuje matori jarče ako misliš da  uživaš u lovu smuđa PRIHVATI SE GUMICE (naravno ne one) i đigaj.Sutra idem probati na meni nelogična mjesta, gdje ga nikada nije bilo u ovo doba godine,samo se bojim potvrde da ga NEMA.Kntaktirao sam neke prijatelje (Vukovarce) koji su već dva tjedna na vodi(Staklari),kažu teška pušiona,a ioni koji su pecali na Dunavu na kedera uzvodno od Ušča ista priča,kažu teška pljuga,dok oni sa điganjem još i nešto maznu,ali niti jedan dan nije isti,što se tiče mjesta.E pa sada .............