Koje ulje za 2t motore

Autor maverick, Studeni 22, 2012, 23:58:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Uvijek prije nego odaberemo koje ulje moramo imati na pameti koliko je proizvodjac preporucio ulja u postotcima, noviji vise manje rade s 1 posto...neki dva a matori oni i sa 4 posto...i bez obzira sto proizvodjaci ulja na samom pakovanju napisu preporuku, ipak se treba drzati onog sto preprucuje proizvodjac motora...
U osnovi moze se svasta sipati i motor ce odredjeno vrijeme raditi koliko toliko normalno, ali kad vec damo neki iznos novaca onda ne treba žaliti i koju kunu više i kupiti kvalitetno ulje koje je predvidjeno za motore hladjene vodom...
U zadnje vrijeme se po vecim trgovackim centrima pojavljuju ulja s nekim minimalnim cijenama i s upitnim kvalitetama, pa obratite pozornost da li je dvadesetak kuna po litri bitna usteda..
Ja u yamahu iskljucivo sipam yamalube...zasto..zato sto tako preporucuju......
ako vec niste u mogucnosti kupiti najkvalitetnije kupite samo ono koje ima oznaku TC W3....potpuno izgaranje...nema zaostataka..ili bar bi tako trebalo biti...ovisno o kvalitetu...Selvu sam vozio na ININO i nisam imao zamjerke...mada kad se nakon njega nasipa recimo MOTUL 800 razlika je bila ocigledna..tisi rad i znatno manja potrosnja...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mamijo

Ja koristim Motul Outboard tech 2T za moju Yamahu25 - staru - plava kapa . Copy paste sa sajta:

Visokokvalitetno MOTUL 2T motorno ulje na bazi Technosynthese®, razvijeno prema NMMA TC-W3 standardu, za vanbrodske i Jet-Ski motore sa odvojenim sistemom mešanja ulja i goriva ili sa klasičnim mešanjem ulja i goriva. Sintetički sastojci garantuju perfektnu zaštitu i dugovečnost motora.

Boja: plava.

Standardi: API TD - TSC 4

Ododbreno: NMMA TC-W3, TC-WII, TC-W

Mesam 1.5% ... i za sada nema problema ... Koristim vec drugu sezonu isto ...
dal iskusniji mogu da me prosvetle dal ce dugorocno biti nekijeh sranja iz nem pojma kog razloga?
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

mariok

Za selvu i tomos koristim husqvarnino LS. Dosta sam zadovoljan.Stavljam 3%

BORKO

Mislim da se u Yamahi može kupiti Yamalube TC-W3 za nekih 70-ak kn
Trenutno koristim Quicksilver i nemam zamjerki   :thumbsup:
Ðe ronimo ?

maverick

Retfalački mačak

Isključivo QUICKSILVER PREMIUM 2-CYCLE OUTBOARD OIL.
- osigurava izvrsno podmazivanje 2-taktnog vanbrodskog motora (ne smije se zaboraviti da je halađenje vodeno i da je drugačija temperatura od motor kotača)
- održava motor čistim te tako osigurava poboljšane radne uvjete
- sadrži raspršivače s inhibitorima hrđe

TonyC

maverick

sta njega pitas za cijenu..on ne zna ni koliko je motor platio... :icon_biggrin: a ne litru ulja  :icon_biggrin:

TonyC

:toothy12: :toothy12: reci ako znaš , baš me zanima

maverick

ne znam...ako te zanimam imam shemu za galon, cini mi se..pa podjelimo... :icon_thumright:

TonyC

Galon = 3,6 l ako se nevaram !
Moj se tolko navukao na Inino da se bojim apstinencijske krize ! ! ! !

maverick

a onda nije galon...provjerim sutra...mislim da je retfala uzimao to vece pakovanje

Retfalački mačak

Maverick je stvarno ovoga puta u pravu. Pojma nemam za cijenu ulja. Poslušao onoga istoga trgovca koji mi je savjetovao za motor.

retfala

uzima i dalje ali mi je dobavljač u zadnje vrijeme problematičan :thefinger: