Stedljivi smuđ

Autor ezio, Prosinac 24, 2013, 09:45:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ezio

Nakon nezaboravnih uklija evo jos jedan recept iz kuhinje majstora Juzbe
Potrebni sastojci:
Krumpir
Riza
Ulje, moze i maslinovo
Filet smudja,dobro smrznut
Zacini po vlastitom ukusu
Pribor potreban za pripremu:
Tepsija ,srednje velika dublja
Ribez za tartufe
Priprema:
Krumpir izrezati na ploske a rizu namociti uvodi 10 min.
Tepsiju obilno nauljiti pa slagati red ploski krumpira red rize dok se tepsija ne napuni
Zaciniti po ukusu i staviti u pecnicu ugrijanu na 200 stupnjeva i peci pola sata( povremeno podljevati vodom)
Nakon pola sata izvaditi iz pecnice pa pomocu ribeza za tartufe naribati dobro smrznut filet smudja
VAZNO: naribati filet onoliko puta koliko je osoba predvidjeno za jelo
Nakon toga tepsiju vratite u pecnicu i zapecite jos 10 minuta da se sastojci prozmu
Uz jelo je najbolje posluziti domace vino sa zagorskih brda sorte kiselis
DOBAR TEK
Napomena:
Recept je posebno pogodan za one sto idu sa Kvackom u ribolov jer tako od jednog smudja imaju kvalitetan obrok cijele godine a i vise

Juzba

em te meljava :uf:, sve si dobro napisao osim jedne stvari.....
poslije obilnog obroka preporuča se stolno bijelo vino sobne temperature.......obilno :flasica:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Stepa

:stripii: :stripii: :rofl2: kvaki vas sve iškolovo kakav majstor stvarno je NO1 :character0032:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Juzba

ma kakav kvaki to su šokačka posla :toothy4:

KvacakZu

kaka sramota poglavico briši ovo oma :uf:

maverick

Ne bih se htio mijesati u vase interne zezancije, samo kako ste poceli imacete uskoro u prodaji i smuđa u prahu po  10 dkg pakovano  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

to će se zvati smuđ na šokački, radi se već na tome

ezio

maverick je dobro napisao da trošimo previše smuđa koristeći ribež za tartufe pa sam došao na ideju da u suradnji sa ženom(dipl.ing.prehrambene tehnologije)razvijem koncentrat smuđa.Primjena bi bila nešto neviđeno do sad(sladoled od smuđa,dijetalna slanina sa aromom smuđa pa čak mislimda u suradnji sa Os pivovarom napravimo pivo sa okusom smuđa da se više ne natežemo oko službenog pića foruma

maverick

Drago mi je da sam bar malo pomogao....zelim vam puno uspjeha.... :toothy12: u daljnjem radu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

Juzba

kad sve zgotivimo, cijeli će forum dobiti poklon paketiće sa proizvodima :hello2:

a kvaki će glumiti svetog nikolu, ili krampusa, to još nije odlučeno :stripii:

Stepa

Odlican recept ja juce kuhao i danas u kazni do jaja :sha: :icon_scratch:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Juzba

neeeeemammmmmmmm udicaaaaaa :rofl2:

ezio

Sorry Stepa , vjerovatno si pretjerao sa smudjem pa je on preuzeo glavninu okusa u ovom jelu.
Zaboravio sam navesti da oni koji nemaju ribez za tartufei koriste nas obicni ribez moraju samo jednom ribnuti filet i to sa puno osjecaja da ne ode previse.
Probaj tako i sigurno ce kazna biti ukinuta.