Koje ulje i mast koristit za rolu

Autor Zoran Š., Prosinac 25, 2013, 22:40:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Citat: perovski  u Veljača 11, 2016, 07:18:10
Mislim da svaka litijska mast odgovara. One su uglavnom za podmazivanje ležajeva...
Samo da nije grafitna.

što da nije grafitna ?
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

bibac

Zasad bez problema i na minusu i na plusu.

arigo

Citat: ibro dirka  u Ožujak 07, 2016, 21:00:11
Vidim da se na ebayu prodaje magnetno ulje. Jel kupovao netko, malo bih ljubavnicu pomazio... :stripii:
uzeo ja.ono nije za podmazivanje nego se stavlja u zaptivac.
pecanje je kao i pesnistvo,..za ribara se treba roditi

ibro dirka

Da umjesto brtve, kontam da sigurno već ima pijeska u ulju na roleru pa bih to pregledao, samo neznam dali bih uspio sam odvojiti ulje od prljavštine ako uzmem magnet, pijesak i nemetalna prljavština bi trebali ostati a ulje se povući na magnet. Bar mislim da bi tako išlo pa pitam jel valja to ulje s ebaya ako nešto bude van plana...

pajdo77

Ima na njuškalu neko penn ulje za rolne,20 kuna tuba. Sad ne znam jel to isti vrag kao i mašćova al za podmazivanje je sigurno.

arigo

Citat: ibro dirka  u Ožujak 08, 2016, 21:32:16
Da umjesto brtve, kontam da sigurno već ima pijeska u ulju na roleru pa bih to pregledao, samo neznam dali bih uspio sam odvojiti ulje od prljavštine ako uzmem magnet, pijesak i nemetalna prljavština bi trebali ostati a ulje se povući na magnet. Bar mislim da bi tako išlo pa pitam jel valja to ulje s ebaya ako nešto bude van plana...
Brz kompletnog rastavljanja tesko ce ici.Na magnet ce se zalepiti i ulje zajedno sa trunjem.Problem resava komplet rastavljanje rolera,te brisanje i novo ulje.Dovoljna je jedna kap ni trunku vise,inace se razlije po lageru i onda je skoro pa gotov.Na jednom sam morao komplet rastaviti multi stoper,jer je doslo do slevanja pomenutog ulja u njega. .Nakon intervencije radi kao nov.  :hello2:

rj

ako mi roler "proklizi" ne rastavljam ga več ga prokuham u vodi sa likvijem ....cc5 min. osušim i to je to
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

arigo

Mozda je moglo i tako,ali ovako sam stoprocentno siguran da je apotekarski cist  :ok: .Cistio sam ga apotekarskim benzinom,potapao ga u njega i sve je bilo naizgled ok,medjutim na zidovima kucista se nakupio suv talog magnetnog ulja.Nakon ciscenja stoper radi kao iz fabrike.

ibro dirka

Znači to bude mala količina ulja ? Onda mi se ne isplati zezat s tim, razmišljao sam ako je više ulja protjerat ulje kroz sito pa ga vratit...ali ako je to kap sumnjam da bih uspio...

arigo

Ma jedna kap, ako smem odokativno reci.I pitanje bi bilo koliko bi sito uspelo cestica da zadrzi?Jer i najmanje cestice POLAKO ali sigurno unistavaju lagere.Ako kojim slucajem ides na ovu stranu,javi se i dacu ti malo mag ulja.