Koji sonar kupiti

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:55:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

..ja već dugo razmišljam i sanjarim pa je (kad se bude moglo  :uf:) izbor pao na

..cijena malo ispod milje a za početak  :ok:
.. :baba:

maverick

Sonar se kupuje za onoliko novaca koliko si odvojio za potrositi pa onda u tom rangu cijene trazis sta je najbolje...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

slazem se al opet ima razlike tj. neki nivo sonara koji ce zadovoljit obicnog pecarosa a nece biti skup kao oni hds-ovi trece generacije  :ok:
Audentes fortuna iuvat

maverick

A recimo ovaj sto je dida okacio sad kosta 1200 kuna...solidan izbor je neka četvorka...a ideala bi bila za povremeno pecanje neka petica...kad pricam o lowrancu...nadalje...hdi modeli vise nisu na zalihama, sad uz neka poboljsanja detekcije ribe na vecim dubinama nose oznaku chirp....pa je i tu nesto cijena skocila...itd itd...bice akcija ovih dana na neke uredjaje pa ce se naci za svakog po nesto
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

meni se ove 5 sviđaju, vidim ima na ebay od 300 do 500 dolara...

pakislav

pozdrav, kupio sonar  Lowrance Elite 4X HDI 455/800 & 50/200 kHz i sad imam sonar :eek: imam par pitanja ukoliko neko moze da mi pomogne i ukoliko neko zna nacin rada ovog sonara jer uputstvo mi je na engleskom a ja sam iz doba socijalizma i sricem ruski. predpostavljam da sam sondu stavio po pravilu jer sam upute video na tjubu ali kad upalim sonar i upalim pentu javljaju mi se tackice na ekranu. nisam vezao sonar direktno na akumulator vec preko kontrolne table i dva prekidaca sa osiguracem ( centralni prekidac za ceo brod i prekidac na kontrolnoj tabli). koje frekvencije da cesce koristim( sad mi je na 455 i na 200kHz i imam mogucnost dupliranja na ekranu a i preklapanja) . zasto mi pokazuje ribu na 3 , 4 , metra i nista dublje. kako razlikujem blato, pesak i tvrdo dno. mislim da su pitanja malo naivna ali mi znace da bih ja sklopio sliku u svojoj glavi. kada sam ga kupovao otprilike sam znao sta me ceka i pregledao dosta foruma i filmova tako da neko znanje imam ali bih trebao i da ga potvrdim. unapred zahvalan za one koji budu imali vremena da me poduce . veliki pozdrav sa tise  :occasion14:

miki9

Danima već pokušavam pronaći što je najbolje za uzeti do 200 eura, i nemoguće se odlučiti.Svaki ima neku prednost u odnosu na drugi.Iskustva nemam nikakvog pa ni neznam što je najbitnije.Najbolji mi se čini Garmin striker 4.Prednosti u odnosu na slične:bolja rezolucija, gps. Nedostaci: nema Down vu (455/800 khz).Neznam koliko je ovo bitno i ako neko ima volje predložiti nešto za ovu cijenu.

Blade78

Pozdrav ekipi i odma pitanje u vezi kupovine sonara. Buđet skroman do 2500kn. Koju marku sonara? Tj best buy za te novce. Sonar bi mi sluzio cisto zbog strukture dna i za bućkanje soma čisto da vidim da se podigo za bućkom ili je mrtva voda da ne mlatim u prazno po terenu bezveze. Slika samo informativna a cijena ima i za 2300kn

upload

šajzika

Osobno bi gledao za te novce neku 5icu sa structure scan.
Ne znam koliko to sad kosta da budem iskren.

I na malom ekranu od 5incha  mozes prikazat samo lijevu ili desnu stranu i pomoci si puno u ribolovu .

Za bucku ce ti svaki biti dobar.

Za prikaz na Dravi ti obicni sonar nece nista pokazat sto se tice ribe jer je plitka, ako se dobro sjecam sonar prikazuje trećinu dubine a to znaci da na 3m dubine on pokazuje 1m ispod tebe. Tu dolazi taj structure scan do izrazaja koji ce ti prikazivat ribu koja lezi na dnu u nekom rasponu 10 do 30m širine (ovisi koliko zelis al to je najcesce) kako ti prolaziš camcem.
Audentes fortuna iuvat

Mifla

Lowrance-ev 2d je za buckanje, po meni, najbolji.

geojson viewer

Blade78

Neki link gdje pogledat, naručit?

ljuska

Prodajem ti ja ovaj sonar

Blade78

Batica

maverick

Dobar izbor...čestitam  :occasion14: