Koji sonar kupiti

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:55:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Izgleda da je tako i u automobilskoj industriji, komša kupio novu Kia pre 2-3 godine poznat po samozapaljenju abs modula u kišnim uslovima. I zapalio se na parkingu ... Posle čitam za istu Kia, popušta automatska kočnica..

Malo malo pa u svetskim medijima Kia objavljuje sledeće oglase:

1. Nemojte parkirati u garaži jer u slučaju samozapaljenja može vam izgoreti kuća
2. Ako parkirate na nizbrdici, usled otkaza automatske kočnice, smotajte volan prema ivičnjaku.

E hebeš ga ako je to normalno za najprodavaniji auto na svetu.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ljuska

A šta da ja kažem kupio novi sonar a uopće ga ne koristim  :stripii:

jurajurajura01

Imao sam elite 9, gen 3 9, hds carbon 12, hds live 16 12 i elite fs 9 na dunavu 10 sati po izlasku pali gasi pali gasi standby karta pozicioniranje sve sto sonar pruza usluge od -10 do 35 stupnjeva na suncu gori ekran ali niti jedan od njih zasteko a kod  manjih dosta puta vidio da steka nebitno koja cijena bila

mossi

Jura, ove tvoje informacije prihvatam kao savet za kupovinu narednog modela!  :icon_thumright: :icon_salut: :BangHead:
Znači mora da košta više .. odresi kesu mossi..  :uf: :uf: :uf: :uf: :uf:

pajdo77

Loviš ti Mossi sasvim korektno i uz pomoć ovoga. Šta sad treba? Vidjet kad smuđ prdne u Dunavu možda?

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

jurajurajura01

Gore si sam napisao moze nositi prefix hds ili blo sta ali iz mog iskustva unutar sonara to nije tako

mossi

A nije mi sonar sad prioritet.
Imam ja i glupljih ideja..  :rofl2: :uf:

Garofeeder

A, tu je...

Prije dvije godina na tehnickom mi urucili poziv da se javim servisu i da parkiram napolju dok ne rijesim, otjero tamo, oni besplatno zamijenili modul. Auto bio 12 godina.

Vjerujem da je i ovaj dobio poziv, al sta ce se on zajebavat...

Citat: mossi  u Prosinac 02, 2022, 09:50:09
Izgleda da je tako i u automobilskoj industriji, komša kupio novu Kia pre 2-3 godine poznat po samozapaljenju abs modula u kišnim uslovima. I zapalio se na parkingu ... Posle čitam za istu Kia, popušta automatska kočnica..

Malo malo pa u svetskim medijima Kia objavljuje sledeće oglase:

1. Nemojte parkirati u garaži jer u slučaju samozapaljenja može vam izgoreti kuća
2. Ako parkirate na nizbrdici, usled otkaza automatske kočnice, smotajte volan prema ivičnjaku.

E hebeš ga ako je to normalno za najprodavaniji auto na svetu.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Thechoki

Nova sonda sa detaljnijim prikazom.Kada sam sa Elite 9 ti2 presao na FS-a sa istom sondom poboljsanje je bilo drasticno.
Nadam se da ce ova nova sonda moci da se proba vec na prolece!

mossi

:BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Popi*diću od ovog Lowranca!!!

Compatible directly with Lowrance HDS PRO or with a S3100 module with HDS LIVE, HDS Carbon and Elite FS.
*requires S3100 sonar module and relevant transducer for Fish Reveal SideScan on HDS PRO

Uslovno kompatibilan sa PRO serijom, ali ako želiš i Fish Reviel onda čak i za PRO seriju mora S3100 modul koji košta 1100USD, HDS Live radi samo uz dotični modul.
Drugim rečima doplata za HDS Live košta oko 1700 evrića! Za nešto što Humminbird i Garmin imaju već nekoliko godina! Aaaaaaaa.. pa eto nam iPhone sonar!  :uf:

pajdo77

Koje su to cifre da bole sinusi. Ti ne pitaju koliko se radi za taj iznos

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

šajzika

Samo cu reci da Gledam nekako nabavit elit 7 ti , za 300 400 eur. Ovo ostalo mi je SF
Lijepo je ako mozes kupiti bolje , vece i modernije ali i s ovim "ulaznim" modelom mozes jako puno vidjet i saznati.

Bolje ista nego nista
Audentes fortuna iuvat

jurajurajura01

Za ribolov smuda totalno nebitno, na frekvenciji vec od 800 kad sondiram smudevi oko panjeva i manji smudevi ( od kilu pa do 2-3) se tesko vide nekad niti neprikaze a na 455 sve vidi cak i malj bijelu ribu pricam za sidescan ostalo mi je nebitno

maverick

Jura...ova rečenica koju si napisao je jako bitna...Mnogi imaju sonar a nerazumiju princip kako radi...sto s kojom frekvencijom i kako se uopce naci u poziciji da ulove ribu koju su malo prije pronašli...Danas je ta tehnologija poprilično slična ...ali meni najvise nalikuje na dobar urac....lijepo je za vidit i uvijek ga mozes iskoristiti pola ako ne ide cijeli  :stripii: Bitna je veličina ekrana...bitan je brand...ali i s onim drugim se moze posluziti da se nadje riba koja nas zanima i to poprilično jednostavno. Vecina korisnika zna upaliti sonar...sidescan...širina 18 metara i nadje smudja ako je izasao na pijesak...a sta cemo ako nije...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Pedro

Pozdrav drugari
Da li je neko koristio ili koristi one deep sonare ili uopšte sonare kugle/lopte
Da li neko moze da napise iskustva i da preporuči koji je dobar za cenu od 200-300eur