Koji sonar kupiti

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:55:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

Mislim da smo mi njima sitna riba, ali uvijek vrijedi pitati.

twister011

Pa mogli bi da izvucete bar neku nalepnicu ili cak prisivak :icon_thumright: :toothy9:

PS: Grays, ako ces u Djerdap, sada ti je vreme :icon_rabbit:

retfala

maverick

ja kad nesto zelim..ne treba mi ni naljepnica...mada i huminbird me uveseljava vise nego sto je potrebno..nas dva kad se slozimo ima svi smudjevi da budu u problemu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

maverick

Ti opet po starom..som i dobar sonar..nema niceg zanimljivog..kad dodje tamo di treba i vidis ga..onda ti samo preostaje da budes dva tri dana na vodi konstantno...a lijen sam za takve stvari...i molim te, suzdrzi se od pitanja gdje tu bajkoš  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Haha, pa vidim da ste se uvatili smuđa, a soma nigdi. Nebrini, ribu znam vatat i bez sonara  :icon_thumright:

maverick

Naglasak na riječ riba    :toothy12:

Greys

Jbg, očito na sonarima mora pisati SAMO ZA SMUÐA, jer ako je svrha kupiti sonar zbog smuđa, ima puno ljepših načina kako potrošiti 6+ tkn  :icon_biggrin:

maverick

Pa u konacnici si u pravu ako gledas s aspekta varalicarenja...smudj i som se najlakse i najsigurnije detektiraju...ionako najskupljim sonarom teren savladas vrlo brzo...nove prepreke koje nose ribu uvjezbas , a kasnije samo dodjes pregledas ima li kakvih zbivanja dole i uvatis se stapa...mada je sve to relativno...i po stoti put cu ponoviti...sonar je opasna stvar kod onog koji zna loviti i bez njega, umije citati vodu i razmislja ...a onaj koji ne zna...i da izdvoji deset tisuca eura za sonar nikad s njim nece nauciti pecati...

Nama danas nude razno razne tehnoldije, HDI, DSI, EHO serije i bla bla bla...ekran duplo veci nego prije tri godine...sonda ovakva ili onakva...a u konacnici kad izadjes na vodu i ne mozes si predociti sta se u ovom trenutku dogadja s ribom koju pokusavas uloviti sve ostalo nema smisla...

Ali igracke su igracke i zato jesu zanimljive...od ovih koje smo spominjali u temi koji kostaju od 700 eura pa na vise...ima puno jeftinijih koji rade isti posao...ali nama je bolest da pratimo napredak tehnologije i volimo kad nam se netko divi..a tko ce uloviti..jbg , to je vec druga stvar...

Greys

E baš tako, potpisujem tekst  :icon_thumright:

maverick

Mene sto puta pitaju, lega lega koji sonar da kupim, imam toliko i toliko love...svakome sam rekao da kupe onaj koji znaju čitati...e sad je problem...nitko ili ih ima jako malo koji znaju uopce citati bilo koji sonar na rijeci...ja znam dosta ali puno je vise onog sto ne znam...kum ima sonar star sigurno desetak godina...vidi neku mrlju na njemu i zna kakv je panj ispod...zasto...nadosao je kroz vrijeme koristenja...njemu je dobar i snalazi se s njim...a sad da izdvoji lovu za neki najskuplji...opet se mora nauciti.
Ovi noviji tipovi...daju perfektnu sliku dna..ili se nama bar tako čini, ali ja ako zelim gledati dno...upalim national geographic i gledam dokumentarac, znaci s sonarom zelim vidjeti gdje cu loviti ribu..

Sad vecina kaze , treba mi da vidim prepreku stepnicu, panj...na dobrom i lovnom sprudu sonar ne moze naci nista vise nego oko onog koji se sidri..i jigom ispita vodu...

Ali vidim svi smo mi isti i svi moramo proci iste faze..i ja sam ih prosao...

mlb

Bolest je to !!! A nažalost nikad kraja tomu!! :icon_thumright:

Unter

Procitao sam sve rasprave oko sonara ali za mene neznalicu ima još upitnika na kojih nisam našao odgovor.

Danas sam čamcem otišao pogledati poziciju na kojem sam lovio prije 10-tak godina kad sam zadni put imao čamac do ovog kojeg sam kupio prije par dana.
Sprud cca 15mx70m i oštro spuštanje u dubinu a u dubini rupe, panjevi i stabla. Šarana je uvijek bilo na toj poziciji a kako trazim lokaciju za konstantnu prihranu odlučio sam pogledati poziciju koja mi nije daleko a znam da je bila "odlična", hlad je zagarantiran i rijetko je tko lovio na njoj. Kad sam se priblizio prvo nisam mogao prepoznati obalu a kasnije sam skontao da sad nema spruda i dubine nego je sve plitko i nisam mogao ocijeniti gdje počinje dubina i kolika je sada. Naravno da sam odmah pomislio na sonar. Samo nisam ga nikada koristio pa ne znam što kupiti.

Treba mi "nesto" što pokazuje dubinu i konfiguraciju dna, pikiram nešto osnovno ne preskupo a opet da radi posao kod pretrage terena.

I jel ima sonar i koliko je cijena takvoga koji baca zraku ili zrake naprijed dovoljno daleko da upozori da cu naletjeti na sprud ili potopljeno granje, nešto što bi doprinjelo sigurnosti na vodi?

Ove dvije funkcije su mi trenutno najbitnije pa ako imate kakvu pametnu pucajte :icon_scratch:

maverick

Unaprijed te jedino upozori kad udaris  :icon_biggrin: pogotvo s onim tomasakijem.... :thumbsup: pogledaj nesto iz garmin echo serije , osnovni model, ispod tisucu kuna ga ima i po trgovackim centrima