Rad ribočuvarske službe

Autor maverick, Studeni 24, 2012, 19:11:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

DJ17

Bilo bi lepo da se kod nas ekonomska situacija popravi, ali to nece promenit nist na vodi. Moje iskustvo govori(na mojim terenima) da su uglavnom nesavesni ribolovci, strujarosi i ostale ribokradice dobro stojeci, znam da imaju 10X vise od mene i ostalih prosecnih ali jbg. ne uzivaju, ne kledaju na ribu koliko je teska u kilama, gledaju u eurima... Dok se i kazne ne budu "vagale" po istom principu nece nam bit bolje...

dravski pecaros

1.4.2015

Ribočuvari sa foruma ,mladi i spremni na okršaj  :uf:  :uf:

maverick

Puni entuzijazma...ideja...sad malo stariji ...ravnodušniji... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Bez ljutnje, ali to meni na ribocuvare ne lici.

(2) Ribočuvar je obvezan obavljati ribočuvarsku službu odjeven u ribočuvarsku odoru.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2021_07_81_1507.html

dravski pecaros

Ovaj što vadi mrežu je Maverick,Zrinko snima a izašli su na moju dojavu o postavljenoj mreži...

Garofeeder

maverick

Tad , prije desetak i vise godina...od sve opreme imali smo značku...Čamac je privatni...gorivo naše...mislim da je subvencija bila litra dvotaktola od Zajednice. Da je po propisima i nije, da je po europskim standardima...daleko je od toga...ali da nemamo više mreža u tom omjeru kao prije nemamo. Davno sam odustao od te priče, odustao od sukobljavanja s lopovima i ovakvim koji su uvijek imali potrebu nečije vrijeme i novac...pogotovo trud  i izlaganje riziku staviti pod znak upitnika, tad se ostavljao posao...vrijeme s obitelji samo da bi se rijesio problem na vodi.... Danas odem na vodu da uživam..pecam...kupam se ..roštiljam...ne pratim tko krade ali nisam ravnodušan kad to netko radi u mom okruženju ali definitivno sam pomirljiviji...ili bar mislim da jesam  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Hronoloski...

Menjas ceo svet, pa  menjas ljude oko sebe... Pa ti nista ne uspe... onda menjas sebe...

Na kraju dana, ima i mladjih... Neka isto "odrade" taj ciklus do trece stavke... Prirodno je to...

baka

Jučer mi kolega pokazao video koji su snimili čuvari iz Kopačkog rita prije par dana.
Stomak mi se okrenuo od muke i nisam mogao ni gledati do kraja.
Našli su mrežu postavljenu na Dunavu negdje oko Hulova i to je strašno što je u njoj bilo ribe. Skoro sve smuđevi, ma to nije normalno koliko uginulih smuđeva  :eek: Užas! Bilo je još nešto i šarana i bijele ribe.
Ma povraća mi se!
Čudi me da nitko to nije već stavio ovdje.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Nisam vidio...ako imas posalji

baka

Nemam video, a stvarno ga nisam ni mogao gledati do kraja jer baš dugo traje. 
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

dravski pecaros

Počeo je lov na krivolov!
Pozivam sve koji imaju informacije o mjestima, osobama i načinu krivolova, da slobodno prijave informacije nadležnoj Javnoj ustanovi, Ribarskoj inspekciji ili nadležnoj Policijskoj postaji u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Naravno, to vrijedi i za ostala zaštićena područja i ribolovne vode u Hrvatskoj.
Nećemo samo loviti "sitne ribe", već i one "kapitalne" koje hladnjačama ribu ulovljenu protuzakonitim ribolovom razvoze i prodaju po cijeloj Hrvatskoj.
U to smislu, organizirati ćemo i edukacijske sastanke s predstavnicima pravosuđa, kako bi stekli spoznaju o razmjeru štete koja se Republici Hrvatskoj čini kaznenim djelima protuzakonitog ribolova, da kriminalci ne prolaze sa simboličnim kaznama.
Zahvaljujem Ravnateljstvu policije, Ribarskoj inspekciji, Inspekciji zaštite prirode, Čuvarskoj službi JU PP Lonjsko polje i ribočuvarakim službama ovlaštenika ribolovnih prava na iskazanoj volji i spremnosti za borbu protiv ove vrste organiziranog kriminala 🇭🇷
VIDEO: zapljenjene mreže, postavljene s ciljem protuzakonitog ribolova. Vrijednost smuđa (neposredna+posredna) koji je spašen i vraćen u vodu procjenjuje se na 5.000 - 10.000 €.

https://www.facebook.com/share/p/1AZkWA2BKt/

dravski pecaros

Nije direktno ribočuvari ali je jedan jako dobar zakon