Rapala

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:58:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

silure

Zato bi se trebalo drzati pravila i provjerit i zamjenit trokuke ali cesto se i ja zjbem kad sam ljen...

Greys

Onda se dogodi da baš trefi komad a ti nemaš adekvatan pribor (trokuka, špaga)  (znam ja to dobro  :angry3: )

silure

I ja znam...proso vise puta tako i opet ponavljam gresku

Juzba

poslije svakog boljeg soma obavezno mjeljam trokuke i ringle, idem na sigurno :icon_pirat:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

milan-so

Ja imam neku "bolesnu" naviku da ih menjam odmah po kupovini ... I , opet, po navici stavljam Owner-ke ... Pokazale su mi se odlično i najlakše mi ih je nabaviti ...

Greys

Isto Ownerice, mislim da stavljamo iste  :icon_biggrin:

Juzba

neznam oznaku al one bijele duple jačine su mi se pokazale odlične

Lomnica_city

Skupe su mnogo, i neke mi se pokazale krtim, za cenu kutije Owner-ki od nekoliko komada, imate par desetina VMC SparcPoint-ova, moj predlog su 9626 model kao kompromis izmedju duzine vrata i vrha 9622, i snage i vrha 9232, koje su isto dobar izbor, ali je 9626 dosta jaca...
Pozeljno izbeci one boje bakra, malo brze rdjaju nego sto bi trebalo (ali traju par sezona), ako ima da se bira uzeti Nickel ili Chrome, po narodski crne ili boje srebra...

Juzba

te srebrne x2 jačine su mi se dokazale odlične :icon_thumright:

Lomnica_city

Ovom sam se ja odusevio, vidite kako je ostrenje ka unutra pa se malo teze tupe od ostalih a isto bodu, a 4x strong je, ne ispravi je nista...

silure

Vidi se da su ok...

Greys

Samo tu nigdje u blizini ih nema za uzet, eventualno eBay

Juzba

te x4 su preteške za vobler, ako mjenjaš istu veličinu, izgubi rad bitno, moraš kačiti dosta manju veličinu od one koja je bila na vobleru da bi težina ostala ista ili bar slična, onda budu premale troke pa riba ne kači dobro, otišlo mi par dobrih somova zbog takvog testiranja.
Zato su najbolje ove x2 jačine, dosta su jače od običnih a nisu preteške. Ovo je iz osobnog iskustva :sad4:

silure

Preteske udice definitivno ometaju pravilan rad
I tu se nemoze puno mudrovat ja cu vidit narucit nesto s eBaya ima dobar izbor novih modela a nije toliko skupo..

Lomnica_city

@Greys:
Ma kakav eBay, mi smo tu mogucnost dobili pre 3 meseca, a ja ovo koristim par godina, kad ima kod nas mora da ima i kod vas, vidite ko je uvoznik VMC-a i trazite konkretan model, ako nema nek uveze!

@Juzba:
Nisu bas, za vecinu primena, ima tu malo i marketinskog trika kod VMC-a, recimo najpopularniji model koji nose i neke Rapale, Alex-i... 9622 je po njima 3x strong, ali to je samo u velicinama 1 i vecim... dok su one manje dosta tanke i ni blizu 3x strong, maksimalno 2x, isto i ova, jeste 4x strong u velicini 1 i vecim... u manjim maksimalno 3x strong!
E sad ove manje recimo stavljam na voblere za smudja kad znam da moze da udari i stuka i tome slicno, broj 6 ova najpopularnija 9622 ne kvari ni najmanje rad nijednom, ni onim malim od 6-7cm!

Jedino gde koristim bas ove vece koje su stvarno 3x i 4x su vobleri za soma, recimo na Bagley-u B3, Gargamerelove "kruskice" od 9cm, Rapala DT 16... I oni to sve podnose bez promene vibre, znaci za soma i krupnu stuku slobodno i velicine preko 4 koje su stvarno 3x odnosno 4x strong.