Rapala

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:58:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Slaven

šajzi, kad ti ne bude htjelo nikako ni tvič ni ravnomjerno ni plitko ni duboko, a radi riba, stavi gram, dva, tri, jig glavu i silikonca i probaj tako :icon_salut:

raso

Moržu jedan, protok je jak i sav smuđ je u limanima u mrtvoj vodi i tamo SSR nema vibru, moraš bacati male minnowe sitne vibre i lagano tvičat. Ima njega i u toku ali to su oni u prolazu, ovako kad nađeš jato, sve povadiš

šajzika

gdje bacam imam vibre, osjetim na stapu ali treba pokusat svakako .  :icon_salut:
Audentes fortuna iuvat

raso

Jučer posijao jedan, danas stavljam zadnji. Morat ću u nabavku

TopMix

Citat: maverick  u Srpanj 01, 2014, 07:18:05
Da da .....pokreti koje rade kederi...izvode se vrhom štapa i rukom....tu se odvija najveca imitacija ili prevara....ako uzmes da keder uz obalu plivajuci uzvodno stvara vrlo vrlo sitnu vibraciju a mi ga ulovimo na ssr 9 koji stvara vibraciju vecu nego riba od 2 kg....sta smo onda dobro radili....imitirali....prevarili.....ili mozda iritirali....
Jbg, najbitnije za varalicu je da smo je provukli tamo gde je smudj i u vreme kad je bio pri apetitu. Sve ostalo je relativno, a to potvrdjuje činjenica da je smudj upecan na hiljade i hiljade različitih varalica, koje proizvode najrazličitije moguće vibracije i vizuelne efekte, na bezbroj načina i u bezbroj različitih situacija na vodi.
Ili, ona druga mogućnost, da smudj nije pri apetitu i da se ne kreće... Možemo vući razne varalice, na najsuptilnije načine koje naša mašta može da zamisli, al ... ne vredi ništa i pored sve naše kreativnosti. Još ako se u pecaroša uvuče crv sumnje da je došao kući bez ulova zato što nije izabrao pravu varku ili da je nije vukao na pravi način, eto ti glavobolje...
A rapala ... rapala je sasvim ok varka, kao i većina ostalih...

maverick

Citat: joker  u Srpanj 01, 2014, 09:15:48
ja ga rijetko kad ravnomjerno vučem pretežno je to lagano kreni,stani i u toj pauzi uvijek lupi.kao kad keder lagano pliva pa ga malo struja ponese to imitiram

Ovo je jedan od odlicni nacina...meni se to dogadja nesvjesno....niti ne razmisljam o tome...ruka sama na roli odradjuje posao...tuknes jos ponekad u kamen...zastanes da ispliva i stvar funkcionira....naravno ako tu ima ribe....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

joker

Citat: maverick  u Srpanj 01, 2014, 11:44:23
Citat: joker  u Srpanj 01, 2014, 09:15:48
ja ga rijetko kad ravnomjerno vučem pretežno je to lagano kreni,stani i u toj pauzi uvijek lupi.kao kad keder lagano pliva pa ga malo struja ponese to imitiram

Ovo je jedan od odlicni nacina...meni se to dogadja nesvjesno....niti ne razmisljam o tome...ruka sama na roli odradjuje posao...tuknes jos ponekad u kamen...zastanes da ispliva i stvar funkcionira....naravno ako tu ima ribe....
najbitnije je ako tu ima ribe.a još bitnije je da ako se ništa ne ulovi da se ne izgubi volja.puno mojih kolega je odustalo od blinkanja zato što su izgubili volju.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

kawasaki

Citat: raso  u Srpanj 01, 2014, 10:06:55
Jučer posijao jedan, danas stavljam zadnji. Morat ću u nabavku

Raso druze di ces u nabavku. To se neradi vec 20 godina   :stripii:
Brzi od Bolena.

zvona

Kawasaki to je vjerovatno VB-ov vobler

kawasaki

Ma zezam se dobar je to vobler
Brzi od Bolena.

Kugla

Citat: TopMix  u Srpanj 01, 2014, 10:41:51
Citat: maverick  u Srpanj 01, 2014, 07:18:05
Da da .....pokreti koje rade kederi...izvode se vrhom štapa i rukom....tu se odvija najveca imitacija ili prevara....ako uzmes da keder uz obalu plivajuci uzvodno stvara vrlo vrlo sitnu vibraciju a mi ga ulovimo na ssr 9 koji stvara vibraciju vecu nego riba od 2 kg....sta smo onda dobro radili....imitirali....prevarili.....ili mozda iritirali....
Jbg, najbitnije za varalicu je da smo je provukli tamo gde je smudj i u vreme kad je bio pri apetitu. Sve ostalo je relativno, a to potvrdjuje činjenica da je smudj upecan na hiljade i hiljade različitih varalica, koje proizvode najrazličitije moguće vibracije i vizuelne efekte, na bezbroj načina i u bezbroj različitih situacija na vodi.
Ili, ona druga mogućnost, da smudj nije pri apetitu i da se ne kreće... Možemo vući razne varalice, na najsuptilnije načine koje naša mašta može da zamisli, al ... ne vredi ništa i pored sve naše kreativnosti. Još ako se u pecaroša uvuče crv sumnje da je došao kući bez ulova zato što nije izabrao pravu varku ili da je nije vukao na pravi način, eto ti glavobolje...
A rapala ... rapala je sasvim ok varka, kao i većina ostalih...
Tope baš tako, sve rečeno!  :ok:

kawasaki

Kad nesto trebate za velike dubine tu je Rapala Dt 16 ft

Brzi od Bolena.

Juzba

nemoj njega bacati za soma, ako ti dođe iole pošten som, puca mu kljun ko čačkalica, nije mi se jednom desilo pa sam ih izbacio, to je vobler za basa
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

kawasaki

A cuj vjerujem da je ali neznam cim ga zamjeniti da toliko duboko zaroni?
A na Savi u Samcu kod mosta je kolega vadio mrcine pa nije pucala pakta.
Brzi od Bolena.

Kugla

Kawasaki  :icon_king: pa i pepeljaru imaš u čamcu  :stripii: :clap2: