Rapala

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:58:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Juzba

Kavasaki, vato sam ih tamo i ja pa su pukle 3-4 puta, imaš maanse dubokoronce, oni su jaki i sugurni ili neki domaći uradak
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

nikolas

dobio sam ove neke rapale(dva hasky jerka,ratlin i ovu neznam koja je) jel valja to za sta?

maverick

Odlicni su vobleri i za smudja i za soma kad je u obali...a ovo zadnje ti je glavinjara...na nju nista sem bucova
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nikolas

Citat: maverick  u Srpanj 21, 2014, 18:13:51
Odlicni su vobleri i za smudja i za soma kad je u obali...a ovo zadnje ti je glavinjara...na nju nista sem bucova
ma ovu u trecu od gore neznam koja je,a bas mi dobro izgleda...

maverick

X rap ako dobro vidim preko moba
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

nikolas

:thumbsup: sad idem u nocnu :toothy12: :toothy12: :BangHead: ,al sutra ujutro u 06.15 ce taj x rap zaplivat,mislim da znam tocno mijesto za njega...

Juzba

je, dobar je za smuđa, samo pazi, ide dublje od huskija

kawasaki

Na tu ratlin glavinjaru  som, smuki, stuka i bolen...  :icon_thumright:
Brzi od Bolena.

nikolas

probat cu,iako na silikonske glavinjare(vida) nista nisam ulovio osim klena i bolena,i to malih...

Lomnica_city

Citat: kawasaki  u Srpanj 21, 2014, 08:19:28
A cuj vjerujem da je ali neznam cim ga zamjeniti da toliko duboko zaroni?
A na Savi u Samcu kod mosta je kolega vadio mrcine pa nije pucala pakta.

Bagley, od kog je Rapala pre xx godina cini se i skinula taj izgled i tip, ima voblere koji bi odlicno zamenili DT-ove, sa paktama kojima su zice uglavnom u telu pa samo vire malo kroz kljun, neke imaju i pola olovne kugle, mozda 2gr plafon, na samoj pakti, verovatno zarad brzeg zaranjanja ili boljeg leta, jbm li ga...
A i jeftiniji su inace, ja sam ih pre par godina ovde kupovao po 580 dinara, sad su negde oko 700 dinara, sto je nesto manje od 7€, po netu tek ima bagatela, nalazio sam i za $3, srecom uzmem po bar 7 pa postarina izadje po $1,5-2 komad (sa pracenjem) i isplati se...

Inace ne puca ona bukvalno, nego je iscupa jer lepak nije nesto jak a zica se nalazi samo u pakti, ne ulazi u telo, za to naravno postoji lokalni lek, bar ga mi u Srbiji koristimo, ne znam za druge, a to je armiranje jakom pletenicom, veze se dobrim cvorom zica na pakti za grudnu zicu, ako je iscupa ostace vobler zakacen za grudi...

Juzba

je Lomnice, meni je baš doslovno pukao 2 puta, a dešavalo se i da iščupa kljun iz voblera, može se to osigurati, kako pišeš, špagom, ali ima toliko boljih i jačih voblera da nema potrebe

Jožef1

Lomnica, proizvodi se još uvjek Ružno paće? Ako da, koja je cijena (mislim na proizvodnju starih- starijih modela)  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Lomnica_city

I da i ne, recimo model od 7cm koliko znam postoji u toj "staroj staroj" varijanti, tankog kalupa kako mi kazemo, ostali su oni klasicni deblji koji ne podnose dobro jacu vodu, dok recimo firma Happy Star (ima tema negde ovde) pravi voblere navodno po kalupu starih Pacica, sa nekim sitnijim izmenama, i cena im slicna kao Pacicima, nekih 3-4€ zavisno od duzine...

Jožef1

Citat: Lomnica_city  u Srpanj 24, 2014, 16:21:44
I da i ne, recimo model od 7cm koliko znam postoji u toj "staroj staroj" varijanti, tankog kalupa kako mi kazemo, ostali su oni klasicni deblji koji ne podnose dobro jacu vodu, dok recimo firma Happy Star (ima tema negde ovde) pravi voblere navodno po kalupu starih Pacica, sa nekim sitnijim izmenama, i cena im slicna kao Pacicima, nekih 3-4€ zavisno od duzine...
Hvala  :hi: Znade li netko, ima li u Somboru ili u Apatinu?
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....