Vodilice

Autor genjura, Studeni 26, 2012, 16:04:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

YUGO BOSS

Napravise fabrike filozofiju od ovoga  :uf:
Mislim to su samo sprovodnici,imam alconite i ne vidim neku znacajnu razliku izmedju fuji i "slabijih" proizvodjaca   :toothy9:
Uglavnom razlike postoje ali nije to sad nista specijalno da bi se za to izdvajao neki veliki novac . . . Po meni  :bye:

mario123

Sta je bolje fuji alconite ili sic korea???

rj

po meni SIC koji god da je
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ossa

Ovi firmirani su ok,  ali ima i loših. Uglavnom fuji alps seymo,  pacific bay su vrh. Onda imaš srednju klasu tackle24, mudhole, i one baš loše karike sic. Meni je na DAM štapu SiC karike struna za dva pecanja pojela. Štap sumo royal Zander.
Naidju krize, drukcije grize...

mario123

znaci ove sic sve bolje nego alconite od fuji-a?? Stap je black hole hurricane sw2 cijena 900kn(iako su rekli da je tečaj dolara bio ispod 6kn kad su uvozili da će cijena sada biti dosta veća) Vodilice su sic neznam koje poslao sam u maguro mail čekam odgovor baš me zanima..Što mislite o tome koliko kvaliteta blanka ide dole ako je fuji oprema u istom cijenovnom razredu recimo 150e moraju na nećem uštediti ili pak ovi bez fujia deru bolju maržu jer stavljaju lošiju opremu na isti blank??

ossa

Ako stavljaju jeftinije karike, idi na većini zaradu. Jer cena gotovih stapova je ostala ista. Tipičan primer shimano speedmasterove karike na prvoj seriji fuji,  a sve naredne serije korea sic. Nisu loše vodilice, ali nisu ni japanske. Nije to presudno i svemu ako ti štap odgovara. Ali iskreno cu samo jos ovo reći Fuji je ipak sinonim za karike i rollen haltere.
Naidju krize, drukcije grize...

ibro dirka

Čuj ako si praviš štap koji češ jako dugo koristit, izdvoji malo više za fuji sic i mir...

mario123

Za haltere se neslazem imao sam 3 stapa oko cca 100e do 150e svi su fuji alconite i fuji halter ovaj nema nista fuj vodilice mi se cine odlicne,a halter je bolji nego svi fuji prije puno cvrsci i ne odvrce se niti malo. I puuno ljepsi pod rukom jer je gumiran..Fuji sic vjerujem da je bolji ali alconit nevjerujem da je bolji od korea sica...ali opet nece niti jedan popustit i usjeci se od spage jedino sto se alconit malo vise cuje..japansko zvuci odma nesto woow ali ja nevidim neku veliku razliku...
I jos nesto sto se primjeti na ovom black hole-u je da je laksi od svih prethodnih i to puuno svega 113g na 228cm ostali su bili po cca 150g svi su bili od 210 do 233cm i tb 30g mislim da na blanku ipak nisu stedili nego bas suprotno bolji blank sa ne fuji opremom koja je opet vrhunska.Moja je logika bolje za iste novce manje poznat brand nego onaj najpopularniji jer taj naplati ime i za iste novce ide manja kvaliteta mozda se i varam..Nije vrag da ameri i korejci neznaju napraviti od istog materijala jedan obican prsten i  okvir od celika..Danas kopiraju dnk, a ne prsten obicni..

ibro dirka

Pa dobro al fuji sic je skuplji :stripii:

mario123

Pa je odma i bolji...Zoga blastino i jap stayl su dokaz da taj korea sic valja nikom nije nista bilo sa vodilicama...Onda stave fuji alconit na mambu recimo i cijena skoro duplo skoci...Nekako je to precjenjeno barem meni...Drugo je rola di ima milion djelova pa je japanska i znas da valja ali obican prsten to mi nepije vodu.

ibro dirka

Alconite mi se ne sviđa...kolega imao mambu pa mu svaki drugi prsten imao lufta...

Rap

Koju razliku čini na štapu dvostopalna od jednostopalne?

ibro dirka

Ja bih rekao da ga učvrsti po nekoj logici pošto su dva stopala na blanku ali ga i malo uspori pošto su teže ali sigurno da su jače od jednostopalnih...

mario123

Nebi rekao da ga uspori sto vise vodilica stap je brze akcije..ako ima isti broj vodilica kao stap sa jedno stopalnim, a veci broj stopa trebao bi biti jos brze akcije...Opterecenje se prenosi na veci broj stopa i rasporeduje na vise tocaka samim tim stap trpi veca opterecenja. Dvostopalne se vecinom i stavljaju na jace stapove gdje je potrebna velika snaga..Moja logika mozda grijesim ;D

ibro dirka

Ne bih se u svemu složio ali jači je. Akcija može biti brža po nekoj logici ali je sa dvostopalnim štap teži i izgubiš na brzini...mislim je to možda neznatno ali izgubiš, meni je najbitnija razlika da je lakši da se duže baca sa lakoćom...