Izbor gume - brza/spora voda, zima/ljeto

Autor Greys, Siječanj 21, 2014, 12:58:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

jig kao vrlo lovna tehnika ima dosta "podgrupa" iliti naćina prezentacije...nekad nas baš taj sitan detalj i razlika dovodi do uspjeha ....
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Lomnica_city

Nekad jednostavno uzima i ispljune vrlo nezno da se i ne primeti, ja sam jednom imao situaciju (vise od jednom ali ovo je bas bilo drasticno) da imam 8-9 uzimanja za 2h da NIJEDAN nije udario, svaki put se struna samo opustila, svaki put sam kontrirao, izvadio sam 8 komada, od 30-42cm!
Sta je cudno, pecalo je jos ljudi tu, cak i kad sam se pomerio 10m ulevo a druga koga "nije htelo uopste" postavio na mesto gde sam imao 5-6 komada, i sve mu objasnio sta da radi i gde da vodi i sta da vodi, ja sam opet dobio 2-3 komada tako, a on nista...

Jednostavno neki ljudi nemaju osecaj za pecanje smudja, ne ocekuju da se desi ista drugo sem jednog jakog DUM po varalici, jos bolje po olovnoj glavi ako je malo veca jer to zveci u stapu, i onda prezentacija ne valja, varalica ne lovi... A ovamo silikonac potpisan po telu parom ocnjaka (imao sam par takvih situacija i ja cak i kao osrednje iskusan)!

A zasto vole mali zalogaj sigurno lezi u cinjenici da tu obitava neka sitnija riba u velikoj kolicini, mi na Moravi imamo pojedina mesta gde se recimo koncetrisu velike kolicine gavcice (plavac ili kako je vec zovu), poslastica za smudja, prosecna velicina 4-5cm, samo rade posao tvisteri 2-3" i sedovi 5-6cm!
Ili mesta gde iza spirona (ono sto vi zovete sporanj, samo znatno manje i oblika slova I) u kruznom toku mladj raznih vrsta trazi hranu medju travom, koje nekako uvek tu ima, i zaklon naravno...

maverick

Jednostavno neki ljudi nemaju osecaj za pecanje smudja
To je velika stavka...i nije samo neki vec mnogi... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

kad imaš "znanje" onda ide i "osjećaj"...a znanje su dani i dani traženja ...razmišljanja ...neuspjeha ...uspjeha ...ebiga komplicirano

VELJO

Baš to svatko imao osjećaj kad ga dovedeš do mjesta i kažeš mu gdje da baca i što da baca!
Nos je bitan!!!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

rj

veljo tu dolaziš do pitanja "čitanja vode" bilo je sprdnje na tu temu no dobro nije sramota neznat ....čitanje vode i migracija su kljuć uspjeha ....najbolja prezentacija...najlovnija guma  nevredi ako smuđ nije tu gdje ga tražiš

tole

sto posto točno :clap2:

....i samo bi dodao da neki ljudi nemaju osjećaj za pecanje uopće...

Greys

rj

Citat: maverick  u Travanj 05, 2014, 19:34:22
Jednostavno neki ljudi nemaju osecaj za pecanje smudja
To je velika stavka...i nije samo neki vec mnogi... :ok:

mislim da ima još situacija kad je osjećaj bitan....
sa kolegom sam na poziciji koja je tih dana davala smuđa ...taman je prestao radit na kamenu a i pjesak je bio pušiona ...našao sam ga u blagom protoku na panjevima ....
bacamo mi već sat vremena ni kvrc ...povremeno se samo znalo udarit u bjelu ribu..nema šta nismo probali ...RJ 1..2...3..palačinku...slottere ...orke..no dobro ima dosta do mraka rano je popodne ...kaže kolega ...nije više tu ...nema šanse da se neće ni javit ...ja mu kažem.."daj bože da si u pravu "  :eek:  :sha:...posle par minut me pita "zajebavaš za ono daj Bože ?" ne mrtav sam ozbiljan ....mislim da je tu ali da se sad nehrani ....treba pričekat tayming ...nisam pogrešio ...ulovi su se javili u sumrak ...to se zove "poštivanje pozicije"

tole

ja iz iskustva hoću reć da neki skontaju na brzinu, nekima treba malo više...a nekima nema pomoći..... :icon_thumright:

TopMix

Tako ti je to i u zivotu, sa mnogim drugim stvarima...

kawasaki

6 culo ili imas ili nemas a moze se i nauciti ali trebaju godine i puno sati ribolova
Brzi od Bolena.

Lomnica_city

Odoste vi daleko, ja sam pisao o osecaju u ribolovu a ne da li je neko vidovit da zna da "tu i tu" ima smudja, ja sam pitao kad nisam znao iskusnije na kakvim mestima da ga trazim (znaci ne konkretna lokacija), upamtio i trazio sam, ali neki od udaraca onih najvecih su bili jedva osetljivi, na to sam mislio...

MIF

Nije to vidovitost moj druze..vec SESTO culo :toothy12:
Mada ,i o tome bi se dalo raspravljati....

rj

Citat: Lomnica_city  u Travanj 07, 2014, 23:47:35
Odoste vi daleko, ja sam pisao o osecaju u ribolovu a ne da li je neko vidovit da zna da "tu i tu" ima smudja, ja sam pitao kad nisam znao iskusnije na kakvim mestima da ga trazim (znaci ne konkretna lokacija), upamtio i trazio sam, ali neki od udaraca onih najvecih su bili jedva osetljivi, na to sam mislio...
kakva vidovitost ....kontinuitet izlazaka i statistika ti sve kažu ....