Priprema drvenog čamca za novu sezonu

Autor šajzika, Siječanj 30, 2014, 21:02:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

Ma ti je milina odvališ komad i istopiš ga i naneseš takog vrelog na drva u dva sloja po mogučnosti i bez brige si..

Kugla

Molim iskusnije u održavanju drvenih čamaca za savjet. Trebam u narednih tjedan dva srediti svoj hrastov čamac, iz vana sve jasno što i kako samo gdje mogu nabaviti onih limića tiskarskih ili grafički kako se već zovu? A sljedeće je unutrašnjost je bojana nekoliko puta i krpana nekim kitovima od starog vlasnika, e sad kako to pripremiti i sa čim iznutra ponovo ofarbati, ima raznih pripravaka pa od silnog čitanja više ne znam što i kako, što preporučate što bi bilo najbolje a opet da nije neka prevelika cifra. I radim novu palubu od hrastovine pa kako nju najbolje zaštititi.

silure

Ne kuzim se u drvene camce ali sam bio u bezdanu zbog nekih farbi i vidio sam razno raznih zastita itd koje su gotovo upola jeftiniji nego kod nas cini mi se da najskuplje sto sam vidio nekakve katranske zastite za drveni camac oko 30ak kn kila ili litra sad sam zaboravio sve u svemu nista skupo nisam vidio...kod nas su cini mi se bar frend tako rekao takve zastite od 50 do 70kn...e sad ovo je informativna cijena ako netkog zanima da zna prosjecnu razliku a dalje se nekuzim  :dontknow:

Kugla

Čamac vani, sad slijedi uređenje, hvala svima na pomoći  :notworthy:

miha

auuu bit če posla imaš tera u trgovini ISTOK belišće bivše belje na trgu a.starčević

Kugla

Hvala Miha! Imam ter od Didepatka, pa ako usfali dobro je znati di ima

šajzika

imam i ja nesto pa javi ak treba, a i zvoni san reko pa kad krenem za.zg moram mu dati.

jel moras limovat ili sve drzi?
Audentes fortuna iuvat

Kugla

Biće i limovanja a koliko to ću vidjeti kad krenem, onako jučer kako smo pregledali izgleda skroz solidno. Danas mi i prijatelj obećao i one limove grafičke donijeti, ostalo mu dok se bavio sa tim poslom. Sutra ili prekosutra ću krenuti sa radovima, ko ima volje praviti društvo čamac je kod birtije kod udičarskog, tamo di ste se prevozili preko na bajtu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Susjed susjed, ti si glavni koordinator poslova, a ajde možeš i fotkati  :stripii:

šajzika

a jesi si nabavio ter traku ?
par limica , malo ter trake, prekatranises, sve to u par sati napravis , nije uopce problem
ostavi ter traku mal na suncu , cist da postane onako ljepljiva, offset lim izrezes kao sirinu trake i samo gusto sa eksercicima .
bar  tako ja  radim  :hi:
Audentes fortuna iuvat

Kugla

E nemam tu ter traku, di to ima za kupiti?

šajzika

ja sam kupovao to preko puta bivse maverickove radnje, u onoj trgovini sto je bila sa svim i svacim za grijanje i ostalo , on sigurno zna kak se zove,
zato sam i pitao jer vidim da je nigdje ne spominjes,

to ti je katran traka sirine kao onaj veliki selotejp , i to stavljas preko spojeva, mjesta gdje pusta ili nekih trulexa, i onda prekucas preko toga offset lim na gusto
razmak debljine prsta izmedju eksercica  :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat

Kugla

Ok budem sutra to pogledao u gradu, a nisam to spominjao jer su mi sugerirali neke duge materijale da podmećem, ali ta traka mi se čini sasvim ok.

šajzika

neznam za te druge materijale, sta su ti savjetovali ?
odkad imam drveni camac koristim tu ter traku kad treba limovat, prvi camac mi se raspao  kolko je trul bio ali tamo gdje sam limovao i traku stavlju to je drzalo uredno
Audentes fortuna iuvat