Servis 4T motora

Autor Tićo, Veljača 04, 2014, 08:17:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

neznam od čega je kod mene na yamahi, al se troši, onda valjda odrađuje svoj posao, jel tako?
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo

I kod mene na Hondi vidim da se troše, ali nisu za zamenu barem mi se tako čini

mossi

Citat: maverick  u Travanj 18, 2014, 23:47:17
I skoro zaboravih...servis motora...veliki...eto nakupi se opet zahebancije za soma nečega  :stripii:

Mogao bi u posebnu temu... kad i šta sve obuhvata VELIKI servis na vanbrodskom motoru!?

:hi:

rj

ulje u motoru
filter ulja
ulje u peti
remen (kod 4t)
svjećice
to bi trebalo bit to
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Da...plus impeler i semening na osovini propele... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

mossi

Citat: rj  u Travanj 19, 2014, 09:13:04
ulje u motoru
filter ulja
ulje u peti
remen (kod 4t)
svjećice
to bi trebalo bit to

Moja F25 puni 6. rodjendan u maju.
Mažena pažena. Sve menjano redovno osim remena i impelera.

Koliko košta veliki servis? Materijal i ruke mav. Može na PP.

maverick

Oko 160 eura kostaju dijelovi....znaci remen, filter, filter, svjecice impeler, semening, oba ulja...

šajzika

jel moze samo za usporedbu isto tako veliki motor (25) ali dva takta, koja je razlika u servisima ?
cisto radi neke racunice oko isplativosti kroz nekoliko godina  :icon_thumright:
ovo tvoje slobodno mogu reci da kosta puno + ruke ispadne velika cifra, koju mozda korisnici 2t motora mogu izbjeci ?
Audentes fortuna iuvat

rj

odbij 1,5 l ulja...filter ulja i remen....ostalo isto

maverick

A nekako kolčina potrosenog dvotaktola kompenzira dijelove servisa 4 t motora...ako se pristojno vozi tokom godine....vrtimo se teoretski na 100 sati tokom godine...teorija kaze ako je ispod toga da je isplativ 2 t ako je preko onda 4t s obzirom na troskove odrzavanja i početne cijene...Dolaskom jeftinih 4 t motora na trziste i zabranom prodaje 2 t taj podatak ostaje samo kao teorija

IggY

Možda ne pripada u ovu temu ali s obzirom na usporedbe u održavanju 2t i 4t da dam i neko svoje mišljenje.Na sajmu u BGu gledao sam Tohatsu 9.8 i 2t i 4t i razlika u cijeni oko 900 ojra  a u potrošnji 1,3l na sat.I pri ovoj teoriji od 100 sati godišnje i gruboj računici trebalo bi 6 godina da tadva motora budu egal što se tiče cijene.Ne ulazim u kvalitet i istrajnost jednog ili drugog motora već samo financijski momenat.

maverick

pa to i je prica na duzi period njegove eksploatacije......

IggY

Koliki je radni vijek 4t motora?