Lijena buba ili Didak

Autor DIDAPATAK, Veljača 06, 2014, 20:44:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

Sasvim neočekivano mi uđe buba u glavu pa vrta,neda mira..a sanjati može svako dijete pa i ja....zato molim opću raspravu i puno maštanja a i savjeta s Vaše strane..
..da napravimo skicu i proračun za plovilo koje bi bilo zadovoljavajuće za starijeg ljubitelja prirode i pecaroša koji bi i po lošijem vremenu mogao na vodu, povesti kuma ili obitelj na vikend ili duže..zašto lijena buba..pa po stilu plovidbe..polako pa sigurno, da ga čovjek s manjim fizičkim (ili zbog godina)mogućnostima može sigurno koristiti većim dijelom godine..
..s motorom do 25 ks..kuhinja i wc obavezni..centralni prolaz(da se nevermo po boku)..krmena paluba dovoljna za 4-5 momaka iz kluba 100 i više, 2plus2 kreveta..
..Jovica je predložio 7 m..možda metar više..koja širina..koji materijal..način gradnje(kit pa nastaviti ili kompletan brod)..novi ili polovni..koliko bi to sve koštalo, gdje ga vezati..
..ajmo maštu na vidjelo..s malom dozom realnosti(cijena)..
.. :hi:

Ivan Borojević

Dida o kojoj lovi je rijec, imam nekoliko poznanika sto bi mozda prodali svoje brodice, pa vas upoznam ako se nadjete u cijeni. :hi:

maverick

Pitanje je u koliko metara stane i wc i tuš kabina, kuhinjica....mislim da je osam metara neki minimum...a od kojeg materijala...ne znam ni sam ja bih volio plastiku ali cijene su sasvim pristojne...aluminij...preskupi majstori...željezo...preskupo odrzavanje...motor, ja bih svakako zelio neki vanbrodski...e sad...tko ce to sve uskladiti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Po ovome što Dida spominje i 8 metara će mu biti malo, kaže 4-5 osoba iz kluba 100 na krmenoj palubi to je već ozbiljno polovilo i naravno novac je taj koji diktira ali mislim da nešto polovno od plastike je tu sigurno najbolja varijanta

umpahpah

Ako ces voditi kuma onda kontam cikl i selva su OK!!!! :occasion14:

Kugla

Ma Zrine moj čikl i selva za kuma i mene sasvim ok, komentirao sam ovo što je Didapatak napisao, a da bi jednog dana volio imati jedan ploveći objekat na kojme bi dvoje troje ljudi moglo provesti koji dan na vodi to sigurno, za sad čikl i selva i deri.

maverick

Ima kod nas dosta plovila u osam metara od plastike koji se proizvode na moru i njima ima sve sto je potrebno...tako da je moguce u svakom slucaju...lako se to da prekopirati...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..Jovice..kod plovnih vlasnici najčešće naplaćuju uspomene i ponešto žele zaraditi...a i upitno je stanje samog plovila..pa određene prilagodbe vlasniku..ti imaš najviše praktičnog iskustva sa kabinašima pa ćemo morat malo kuhati i crtati..
..Maverik..možda opremiti radionu pa uvesti majstore na koji dan..materijal..čelik ili aluminij( e tu  će se lomiti koplja,he,he)..tuš ne treba..jupolka i prednja paluba..
...Kugla..pa moram misliti kako će ekipa izgledati za koju godinu ako im nas dva plus ostali počnemo kuhati i dijeliti recepte..uglavnom dužinu smo približno dobili...ali širina..
..imam osam kumova..
..možda raspored..prednja paluba metar, mala kabina 2,3m kreveti bočno, na prolaz montažni za treću osobu..d,krevet sistem zatvorskog kad se podigne pristup wc-u ispod upravljačke konzole..ispod lijevog veliko spremište za štapove..
..u velikoj kabini lijevo stol i klupe koji se pretvara u krevet, s desne strane kormilo, u klupi i iza plinski šporet(dvije ringle) i sudoper..dužine2.3m..
..zadnja paluba s tvrdim krovom i bočnim i zadnjom tendom dužine 2,3m, bočne preklopne klupe i montažni stol....motor vanbrodski(tretna yamaha ili..)

maverick

Vjeruj mi bez tusa i wc-a nema broda...do tad je sve čamac, a o komforu ne trebam ni razgovarati...pogotovo kad su zene u pitanju...treba wc pod obvezno

ps

Prosvjetlite me, da li su ista osoba DIDAPATAK koji kupuje bambus štapove i onaj koji se raspituje za brodove 7,8,10m? :dontknow:     

maverick

Da...dida ne kupuje brod, vec trazi neko idejno rijesenje da kad krene u realizaciju zna sta je najbolje  :ok:

TonyC

jesu jesu  , a sta tome fali , covjek je rekao da mašta o onome što bi volio u nekoj budučnosti da ima . e sad di bi držao bambuse ? valjda na krovu !  :icon_rabbit:

DIDAPATAK

..pa ja sam gentleman..a i med.sestra..pa je wc obavezan...ispod upravljačke konzole..ulaz iz male kabine..i tu dolazim do problema..širina..koliko bi to trebalo biti široko da Kugla ili ja možemo proći bez zapinjanja..ili..da se klupe i stol s l.boka pomaknu prema krmi( i onako bi stol služio za pripremu klope i dvojicu da sjednu i kao pomoćni krevet pa se dobije prolaz..
..sporo pišem..pa nije samo za mene..svakom će doći vrijeme da razmisli o laganijem ritmu i dođu neke nove potrebe(ili trebe,he,he)...bambusi..naravno, gušt je gušt..nebi ni apenca prodo osim da treba za regu broda he,he..

Mudri

He dida ako si ko kugla,onda ti treba skoro titanic.....  :hello: šala mala,ako ikako naiđeš u Miholjac,trebao bi viditi onaj Brunin veliki brodić,sad ovisi o tome koliko para imaš.ali ja nikako nebi ni plastiku ni željezo,aluminij zakon,pogotovo što ga ne misliš držat u zimskoj luci,i to je jako bitno gdje bi ga držao u vodi....

DIDAPATAK

..za pare nije problem - para nema,he,he...pa zato i počinjem temu da vidimo  koliko bi koja opcija izašla u kojoj fazi..
..za vez..to ćemo vidjeti kad budemo precizirali dužinu a pogotovo širinu..mislim da bi z.luka( kad već maštamo,he,he) bila najbolja..a pred led na prikoljic pa na selo...