Eagle cuda 168

Autor zvona, Veljača 13, 2014, 10:07:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

uzeo sam ovaj sonar pa bih trebao napravit nosač za sondu na čamcu.. čito sam postove kako postavit sondu i gdje..ali ja imam drveni čamac izgledom kao banana..pa me to sekira gdje da stavim sondu..napravio bi nosač kao juzba.ali da mogu podešavat sondu gore dole..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7p15LH325-Y#t=36

TopMix

I ja imam taj model, mozda vec i desetak godina. Jeste zastareo, ali radi posao, cita dubinu i konfiguraciju, registruje prepreke, kosine i sl., s tim sto se ne pouzdam u opciju IF. Bitno je, kao i kod svakog sonara da se podesi brzina kretanja camca sa brzinom ocitavanja. Jednostavan meni, brzo se nauci...
Za "banana" camac najbolje je postaviti drzac sonde na bok camca, tamo gde je dno koliko toliko ravno.

zvona

Čak sam i razmišljo o postavljanu na bok..odma gdje daska počinje motat gore..nisam nikad imo sonar.a nemam ni nikakvih upota za njega..pa zato pitam..da ga postavim u ravnini s dnom?

TopMix

Da. Mozda postoji i nekakvo uputstvo o koriscenju na netu... Ma, jednostavno je skroz...

maverick

Ionako neces juriti tristo na sat kad sondiras...obicno to radis onom brzinomkao kad se pustas niz vodu...a sto ce sonda biti deset cm dublje...nista se nece promjeniti...sam nomontiraj i uzivaj u gledanju  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Citat: TopMix  u Veljača 13, 2014, 14:24:59
Da. Mozda postoji i nekakvo uputstvo o koriscenju na netu... Ma, jednostavno je skroz...

evo prirucnik za model 128,168 i 168EX
Audentes fortuna iuvat

zvona

hvala šajz.. probo sam sam pun gas i gledat na sonar..nisam primjetio da fula što se tiče dubine.. e sad malo me sekira prikaz ribe.jel to stvarno ima toliko ribe ili.. to je na jednom potezu save..riba na ribi...stavio bi video al mi je 135mb velik pa ga nikad učitat.. kad ga uspijem smanjit stavit ću

šajzika

da ne stavljas cjeli video , samo stavi slike gdje mislis da su na prikazu ribe a onda ce ti ovi iskusni podmornicari reci sta ti je to na sonaru .
Audentes fortuna iuvat

zvona

jednu sliku imam sutra ću opet na vodu pa će bit više slika.. i smanjit rezoluciju na kameri..

Rap

zvona

rap to je još malo ribe koliko se vidi na snimci.. ja mislim da to nije sve riba..da on meni očitava boga pitaj šta

TopMix

To sa ribom kod ovog modela je prilicno nepouzdano. Sto puta sam se uverio da ne moze svaki put da prikaze ribu. Napr. lengerisem se na neku poziciju gde sonar ne pokazuje ni r od ribe, a smudj tu radi ko blesav. Verovatno ne moze da ga locira iza ili ispod prepreke... A da ne pricam kako ne moze da razlikuje vrste riba...ti krenes u potragu za  smudjevima, a ono tolstolobici i deverike zacrneli ekran...

zvona

sutra ću tu opciju isključit s prikazom ribe.. pokušat ču stavit s lukovima da vidim kako će onda pokazivat.. pa osjetljivost pojačat.. e sad ima i ona opcija grey line da očitava sastav dna.ali to moram malo bolje proučit

baka

Imam ja taj sonar i iskreno, nemam pojma zašto sam ga uopće kupio. Upalio sam ga možda u ovih 6-7 godina kako ga imam tek nekoliko puta. Nema tu sreće, treba samo što više ići na vodu i polako s vremenom sve to sjeda na svoje mjesto.
I imam uputstvo i sve papire za njega, ako ti zatreba.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

TopMix

Daleko je to od nekog savrsenog sonara, ali ima on i dobrih strana, konfiguracija dna, dubina, prepreke, temperatura vode... Ja ga uglavnom stalno nosim u camcu, a ponekad i bacim pogled na ekran