Gliser pušta vodu

Autor podunavac, Veljača 17, 2014, 00:06:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ako ces prajmer mačkom onda i boju....jer ce se vidjeti tragovi ako ides kompresorom....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Jednom drugaru je prepravljano zrcalo na tajmenu, i posle te prepravke je pushtao vodu u zadnju komoru. To moze i silikonom da se resi, ali najbolje epoksijem. Ne moras ceo camac da farbas posto si negde napisao da si ga sredjivao vec. Ako je zrcalo u pitanju treba sve srafove "umociti" u silikon pre zavrtanja a dasku zadihtovati epoksijem. Zvuci malo komplikovano ali nije toliko.
Naidju krize, drukcije grize...

Mudri

Ako nisi,ispod te daske stavi komad tanje gume,to će vjerovatno pomoći da ti dihta,a nebi bilo ni loše da
turiš i malo silikona,ili bar stavi puno veće podloške i ispod njih gumene....

IggY

Ako se odlučiš za silikon onda isključivo poliretanski.Neko je spomenuo umakanje ako je dotle došlo onda tečni teflon.

podunavac

Ma shvatam ja kako da sredim dasku (kada sam je postavljao stavio sam silikon skroz u krug) ali je neverovatno da tu ulazi voda jer je to mnogo višlje od vode, voda izlazi na dasku ali kada sam mu podigao prednjinu skroz i čamac bio pod uglom od 90stepeni i+ nalio u njegovo dno više vode nego što uđe dok je pušten na reci.
Ja mislio da ga sredim skroz na skroz kad već ovo radim jer je prošli put farban običnim uljanim bojama,valjkom, ispalo je sve lepo i drži svuda ali mi se ne sviđa narandžasta boja odozgore a i dole sam mnogo bledu boju stavio i vidi se prljavština čim ga izvadim iz vode a sastrane gde mi je bela boja nema neki sjaj više je malo mat.
Video sam interesantan klip na youtube, meni malo neverovatan ali ako je istinit onda kompresor nije uopšte rešenje za farbanje čamca.  :icon_scratch:
Pogledajte link:
Buuu, tata se udario čekićem po prstu.
A što ti plačeš kad se on udario?
Pa u početku sam se smejao... :D

maverick

Kad se dobro napravi boja, mislim na dobar odnos utvrdjivaca i razredjivaca onda ovaj dio koji on videu odradjuje s cetkom nije ni potreban....naneses jedan dio...recimo kvadratni metar i onda se vratis i izradis tu nanesenu boju, predjes preko nje da dobije onaj reljefni dio koji se kasnije razlije....a valjkom vise manje zapunis sve parkice i neravnice....kompresorom se svako osštecenje jos vise vide ako nije na vrijeme sanirano...tj prije lakiranja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

podunavac

Tako sam i radio prošli put kada sam farbao, išao valjkom od sebe nka napred jedan deo a onda npr. taj isti deo s`leva na desno da popuni sve i one tačkice od valjka se razliju lepo i sve izgleda super ali kada se osuši em nema taj sjaj em kada baš pogledam iz bliza nije ni toliko glatka površina ima reljefe sitne, znači iz daljine od npr 1m sve to oko izgleda ali mene najviše nervira jer nema sjaj.. možda je to zbog te obične farbe koju sam koristio.
I još jedno pitanje koje mi zadaje muke u mojoj glavi.
Kada npr. očistim dno-spoljno dno, skinem farbu do čega bi trebao da dođem, plastike ili drveta?
Na jednom malom mestu gde se odljusnula farba čini mi se kao drvo ispod ima one reljefe drveta i boja je neka crvenkasta.
Da li je ok da se na to direktno nanosi staklo-plastika jer naravno planiram da ojačam dno sa spoljne strane jer iz unutrašnje nema šanse da se zafrkavam i rasturam ceo čamac  :icon_biggrin:

maverick

Tu di se vidi drvo ti i pusta, pusta i kroz taj lak koji si nanio...da bi ista preko ojacavao ili plastificirao sve treba biti dobro dobro suho...najlakse cu ti pomoci ako poslikas ono sto te muci pa cemo lakse  :ok:

Mudri

Ma obrusi sve do plastike i uzmi ROWING,ne matu i opali preko cjelog dna,i nema šanse da ti curi,jedino ako negdje imaš neku pukotinu,onda to sredi sa matom i onda preko jedan sloj rowinga i da vidiš...

podunavac

Mudri šta je tačno Rowing? Ja znam za onaj git sa sitnim vlaknima dvokomponentni to drži kao ludo dedi sam krpio metalni čamac sa time sastavi dva lima jedan za drugi kao ništa.  :ok:

Danas sam pričao sa jednim čovekom i reče mi on ovako: Ako ti čamac nema rupu ni jednu a ulazi ti voda ta voda ti je znači stalno u čamcu i taj čamac ti je 100% napala Osmoza ne spolja nego iznutra i zato ti pušta vodu...  :BangHead:  :angry3:

Ja se iskreno ne bi složio... čamac jeste da prima vodu ali nema ni jednu naduvanu tačkicu sa spoljne strane, gledao sam unutra dno odozgore iz čamca kroz rupu koju imam na sred patosa i unutra je sve čisto plastika se sija...

maverick slikaću sada neki dan kada budem išao baš da ustanovimo do čega je pa posle otom potom srediću ga ja kada budem imao vremena bitno mi je samo da znam šta mu je.  :takoje:

maverick

Rowing i mata su vrste platna kojim plastificiraš....proguglaj malo o osmozi...i ona je vidljiva...ali napravi slike izbliza pa cemo vidjeti

Mudri

Rowing ti je ona stvarčica za plastificiranje,puno puno čvršći od mate,koju možeš rukama kidati,kod rowinga to nemožeš jer je nit do niti ispleten i moš auto da vučeš s njim,ako ćeš plastificirati dno samo rowing,nema više da pušta a učvrstit češ ga do bola...