Jig udice

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:17:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

rj

Citat: Batica  u Rujan 25, 2014, 10:18:51
Taj li si ti tetku ti :D:D...hahahaha.

Javljam veceras da li sam uspeo da ubedim moje da svratimo do Osjeka. Jer hoce da idu u Italiju u soping. Ja ne idem jer nema prodavnica sa pecoroski priborom u trznim centrima :D

uzeo sam špagu 15 lb   :ok:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Batica

Extra. Puno ti hvala.

maverick

Ovo ovako povezano nosim u novčaniku za radi uporedbe kad kupujem i experimentiram s nekim udicama...iskreno tone stranica su napisane o udicama...rijetko sam imao problem s ovim ili onim modelom kad je smuđ u pitanju...realizacija mi je debelo preko 90 posto...570 h sam volio jer kad bude prilika da udari som uopce se ne sekiram ali isto tako raspon do kontrakuke je uvijek za mene bio prevelik...ali lovim s njima i odgovarajuci pribor daju extra realizaciju....rijetko kad razvrcem...rijetko kad nesto kombiniram...jedino kad kupujem za muvanje trazim plitke udice....čak ponekad volim plitke i na shedu...pa ni onda nemam problem s kačenjem....više pažnje posvetim duzini ovog malog dijela gdje zavrsava oko...zbog povlačenja već zakačene ribe ali i to u konačnici po meni nije presudno   :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

"zakvačena" riba može bit površinski ili probijena ...razlika derastična a tu presudnu ulogu igra oblik udice i vrh

maverick

A znaš koliko se debeli smuđeva uvati a udica zahvaćena samo za onu kožicu u ustima...uvijek se čudim kad ih izvadim kako nije otpao......
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: maverick  u Rujan 25, 2014, 11:56:45
A znaš koliko se debeli smuđeva uvati a udica zahvaćena samo za onu kožicu u ustima...uvijek se čudim kad ih izvadim kako nije otpao......

kožicu u ustima skineš zbog loše udice , slabog štapa ili blage kontre ..
kožica ti je skinuta sa nepca dakle udario si u kost i nisi imao snage zabit udicu več ona struže i skida kožicu

maverick

A pazi...u zadnje vrijeme sam si ufitiljio da bez obzira na shed...plica udica zavrsi dublje...i sad biljezim i slikam sva

rj

svako ima neku svoju teoriju koju praksa često pobija  :stripii:

zvona

Kad gledaš 570H i 3052 isti tip oštrenja..ssmo što je na 570 debela žica pa taj tip oštrenja izgleda ružno i po meni nesigurno.dok na 3052 milina..uzeo 300kom 570H i odma ih prodo dalje..i sad cekam da uzmem 3052 6/0 udica je preodlična a skoro pa đabe

rj

danas sam mjerio i usporedio 570h 6/0 - 3052 , 6/0

570h debljina žice 1,8 mm - 3052 -1,4 mm

evo odgovora zašto neide okruglo brušenje na 570h

zvona

ružno i nesigurno izgleda s onim vrhom..po meni katastrofa..šteta što nije ostalo staro brušenje..stare sam koristio skoro cjelo vrijeme..a od sad ih više neželim vidit hehe..kako se ponaša novo bru§enje u dodiru sa kamenjem ako je netko isprobo?

Batica

3052 odlicna udica. 6/0 bez prevelikog siljenja i moze velikog soma da izvadi.
Jedino sto nije za livenje preko 50g. Jer je vrat kratak. Ja izlio na 60-70g lose je. Ali do 50g bombona

rj

i mislim lit 30-40-50 gr  :takoje:

zvona

oce ic netko u smjeru apatina da mi uzme udica 3052 6/0??

rj

da si prije javio mogao sam pitat čovjeka da i tebi uzme