Šaran s proljeća na otvorenim vodama

Autor maverick, Ožujak 02, 2014, 18:37:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Koji kukuruz, ima li neki poseban okus koji bi ga odusevio...koja hrana za hranilicu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

moje iskustvo šecerac i cukkov kukuruz iz staklenke,aroma vanilija ili jagoda...hrana nista posebno traper i tako to...osobno dodajem malo obicnog brasna da bude ljepljivija hrana  jel bijela riba dosta brzo skida sa hranilice ako je hrana krupnije granulacije ... :icon_salut:

rapala1210

S proljećem vočni mirisi a ljeti smrdljivi

grgech

otvorena voda...nakon zimskog mirovanja šaran se kreće hraniti svim i svačim, u boile radije bih stavio scopex, crab ili slično, nego voćne arome kojima se uobičajeno ide na šljunčarama...

u hranilicu bi stavio neku jeftiniju kupovnu feeder primamu s kukuruzom šećercem, a na udicu šećerac i glistu... sjeckane gliste mogu i u primamu (ovo mi je više iskustvo deverika na savi, vjerujem da bi šaran reagirao jednako dobro,

od kukuruza u staklenci, uvijek biram med i vaniliju

dravski pecaros

da to sam zaboravio ako se nejavlja jako sitnez kisna glista u 3-4 mjesecu je zakon...ubiti sve i svasta zavisno od mjesta i populacije sitne ribe..iako sam ja za hranjenja mjesta kukuruzom i na to pecati ..normalno ko ima za boile da je bolje... :thumbsup:

kawasaki

Cukov medeni mi najbolji za cijelu god
Secerac zakon al neznam koliko to mozes prezentirati na dunavu
:hi:
Praskasta uzmes nekoliko vrsta i pomjesas i neces pogrijesiti
Najbolja je kad je zamjesana toliko suvo koliko ti voda dozvoli
Sto je ljpljivija to je vise zatvorena a to nije cilj
Cilj je da pravi oblak i otvara i otpusta atraktore  :hi:
Brzi od Bolena.

grga

sad i u kasnu jesen ja od aroma  koristim školjku cukov iz staklenke..kad se voda još ugrije onda stavljam med isto cukov  :bye:

maverick

A hranilica...sta u nju...sto kaze kawasaki da pomjesam...ili neku odredjenu da kupim ili da kuham sam
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

river

Jedno zrno običnog kuhanog kukuruza na dlaku ili udicu,aroma nebitna,bitan je nosač arome...u ovom slučaju nek je na bazi alkohola ili estera zbog relativne hladne vode...nekoliko zrna u posudu,par kapi arome(da neštipa nos),eventualno koja kap sladila natren ili huxol...

Hranilica,40% kukuruzne krupice,40% pšenične krupice,20% neke hrane (npr.Mosella Canal Carpfen)...bit je da nebude prenapadna aroma...svu tu smjesu pofuriti ključalom vodom i zamjesiti kompaktnu masu,poslje toga kap dvije arome isto kao i na kukuruzu s sladilom...takva hrana je nenapadna i učinkovita te jeftina,nespada s hranilice lako,i širi dobro mirise

ja sam dosta koristio aromu  solar ester strawberry i ester cream te richwort tutti fruti na bazi alkohola

šajzika

mene zanima prezentacija mamca, dlaka ili direkt?
to me uvjek u saranskom ribolovu mucilo :)
Audentes fortuna iuvat

zagi

kawasaki

Dlaka obavezno  :hi:
Direkt samo secerac i sl na male udicice kod matcheraja ili feedera
A ozbiljna riba na dlaku
Kukuruz na udici ti je kao da savijes udicu na jigu i jer nezelis realizirati svaki griz
Brzi od Bolena.

maverick

Au di da to napišeš..puno ozbiljnih šaranasa na Dravi i Dunavu lovi bez dlake...meni kao nekom tko se pokusava u lovostaju igrati s šaranom...sasvim svejedno....

kawasaki

Lovi ih i puno na lose jig udice jel tako?
Brzi od Bolena.

maverick

Ne bih sad u nesto sto nam je sasvim jasno...ali ajmo da napravimo neki model za sto uspjesniji ribolov sarana na otvorenim vodama...ovaj rivero pristup mi se svidja...ima li netko slicnih iskustava