Šaran s proljeća na otvorenim vodama

Autor maverick, Ožujak 02, 2014, 18:37:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

klifton..to je to.. tako sam ja radio za kukuruz jer nisam nikad peco na boilu..

dravski pecaros

Citat: srco  u Ožujak 06, 2014, 18:22:23
Nije uopšte suština u dve udice...u smislu lakše ces zakaciti ribu i slicno...
Samo ti omogucava da brze prezentujes mamac ,npr . nije ti potreban magot clip,nego mozes nanizati crvice (dosta njih) , zatim mozes staviti mnogo secerca,vise zrna starog kukuruza bez burgije i stopera,zabijes udicu u bojlu ,i sve kombinacije koje ti padnu na pamet...vidjao sam to po engleskim carp forumima,to je njihova izmisljotina kao i dlaka...mene lično mrzi da se bakćem sa takvim stvarima ( vežem klasičnu dlaku,u poslednje vreme u nekim prelaznim periodima silikonsku)...ali nije na odmet znati,ne može da škodi,a sve što ne može da škodi može nekad z........ :)
upravo to i ja sam vidio na par slika u novinama to  :icon_scratch:

Tommasi

Citat: vatrogasac  u Ožujak 06, 2014, 17:38:18
Da, definitivno nedozvoljem sistem, kad budem na kompu stavit cu link na tutorial kako se veze dlaka, probate 1-2 puta i vidjet ce te kako je to u stvari jednostavno.
Jednostavan sistem...

dravski pecaros

Alija

Trebate imati u vidu da članova foruma ima iz cijele HR i susjednih država,pa nije nužno da je nešto zabranjeno (ako jest na području gdje vi živite i lovite)pa tako treba i gledati na savjete.

Jožef1

Nisam znao kako je to kod nas zabranjeno- ništa me više ne čudi, radi dvije male udice da me optuže kako koristim parangal  :uf: ribokradice bi mi se rugale  :stripii:  :stripii:
A što se tiće dlake, ma svežem za 10-15 sekundi, najmanji problem  :ok:
Hvala Tomassi  :hi: tako ja vežem čvor bez čvora ali ima i od toga još jednostavnijih dlaka... :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

vatrogasac

Citat: Tommasi  u Ožujak 06, 2014, 18:37:27
Citat: vatrogasac  u Ožujak 06, 2014, 17:38:18
Da, definitivno nedozvoljem sistem, kad budem na kompu stavit cu link na tutorial kako se veze dlaka, probate 1-2 puta i vidjet ce te kako je to u stvari jednostavno.
Jednostavan sistem...

Tocno taj sam mislio prikacit  :thumbsup:

Mariorhr

Što se tiče šarana i amura ja koristim klasični domaći kukuruz...ne kuhani za hranjenje mjesta a za pecanje dva dana namakanja u vodi te poslije toga kuhanje cca 40min s vanilin šećerom...nikakva specijalna receptura...

kawasaki

Nekuhanim se ne hrani jer ga slabo probavlja a to nikom nije cilj  :hi:
Brzi od Bolena.

Mariorhr

Ovi naši imaju odličnu probavu...jedu sve živo i ne živo...  :stripii: :stripii:

grgech

ono što slabo probavlja, šaran samo izbacuje van, doslovce samo propasira sirovi kukuruz, i traži još
nema zastoja u traženju hrane,
kuhanje povećava iskoristivost i atraktivnost, to da....

Mariorhr

Citat: grgech  u Ožujak 26, 2014, 19:46:35
ono što slabo probavlja, šaran samo izbacuje van, doslovce samo propasira sirovi kukuruz, i traži još
nema zastoja u traženju hrane,
kuhanje povećava iskoristivost i atraktivnost, to da....

Hvala na informaciji  :icon_thumright:

TopMix

Znaci, vi mislite da saran guta neke stvari samo zato da bi ih probao i izbacio kroz probavni trakt? I onda kad skonta da to i nije neka kvalitetna hrana, onda trazi jos...?

raso

Frend mi pripremio 5 kg boila, 10 kg kukuruza i idući tjedan napadam :pirate: :pirate:

grgech

naravno da ih ne guta reda radi, ali kad guta sirovi kukuruz, lomi ga ždrijelnim zubima i takav odlazi u probavni sustav, ne produljuje probavu značajno, u odnosu na kuhani kukuruz, ovisno o količini ostale hrane, najviše bjelančevina životinjskog podrijetla, iskoristit će kukuruz za rast i razvoj, a ne debljanje,

ako pojede velike količine kukuruza, nema želudac za pohranu, ne može ga probavljati, nego samo propusti kroz crijeva, to se može vidjeti u malim ribnjacima, kad gazda baci brdo kukuruza jer ga ima i jer je jeftin, ne kuha ga naravno prije toga, poluprobavljenog kukuruza u izmetu koliko hoćeš...

i da, hranit će se opet, što drugo,