Oprema brodice-čamca

Autor Retfalački mačak, Ožujak 04, 2014, 13:52:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Retfalački mačak

Ovo sam pronašao pod obveznom opremom:

Brodica koja se upisuje u očevidnik brodica Republike Hrvat­ske, bez obzira na propisane granice plovidbe, te namjenu, osim brodice na vodeni mlazni pogon, mora imati sljedeću osnovnu opremu:

1. sidro propisane mase u skladu s Pravilima o grad­nji brodica Re­gistra, sidreno uže ili lanac du­ljine od 25 do 100 metara, te bitve ili neke druge uređaje za privez;

2. 3 užeta za privez prikladne du­ljine i prekidne čvrstoće;

3. sisa­ljku ili kablić s ispolcem;

4. 2 vesla odgovarajuće dužine s 4 palca raša­lja ili pričuvni mehanički porivni uređaj i čak­lju,

5. prsluke za spašava­nje za sve osobe koje se nalaze na brodici za vrijeme plovidbe;

6. propisana svjetla i dnevne oznake odobrenog tipa;

7. komplet alata za održava­nje mehaničkog porivnog stroja ili drugog uređaja kao i odgovarajuću količinu rezervnih dijelova koji osiguravaju rad uređaja;

8. baterijsku lampu;

9. kutiju prve pomoći;

10. odgovarajuću posudu za prikup­lja­nje otpadnih u­lja i krutih tvari, te sredstvo za upija­nje i separaciju u­lja za brodice s ugrađenim mehaničkim porivnim uređajem.

baka

11.    2 medicinske sestre za svaki slučaj ili 2 medicinska (brata) tehničara - ne smijemo praviti razliku da slučajno ne ugrozimo prava onih što su malo drugačiji, da ne bi paradirali i zbog toga  :bootyshake:

Šalim se, pa to sve i imamo u čamcu osim članka 4 i 5.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

DIDAPATAK

...ako baš hoćeš možeš povesti na pecanje med. brata(tradicionalno orijentiranog, sklonog kuhanju i pečenju).. kilograma i radnog iskustva za dvojicu prosječnih, he,he..
.. :hi:
p.s..malo trošim na pecnju, skoro pa rentabilan

Darko

baka i kod mene je isti slučaj  :icon_thumright:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

Mačak je to napisao iz razloga sto vidimo da su kontrole sve oštrije pa da ne bi upali u problem...radi se tu na dosta pozicija ali mislim da ni jedna ne odgovara pecarosima. U konacnici svi ce morati imati sve jer i u automobilu imamo jer to zakon propisuje, od navedenog mi nedostaje jedno veslo ali imam neko malo sklopivo pa ga budem ubacio da me nitko ne sekira kad odem na vodu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

river

ak ja to metnem sve u svoj čamčić,više nema mjesta za mene  :toothy12:

Rap

Da li su potrebna svjetla na otvorenom čamcu?
Ako ne,imam sve od navedenog  :hi:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Retfalački mačak

maverick

:stripii: nitko vise nece s tobom u konflikt

peugeot

upravo sve isprobano pa neka pitaju za drugo veslo