Stringeri

Autor Alija, Ožujak 03, 2014, 23:18:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jožef1

zanimljivo (ne mogu da ne komentiram  :veryangry:), kuka- dozvoljena a metalna čuvarica ne, negdje singeri ne- idiotizam  :uf: Tko ne zna dobro baratati sa kukom (ja ne znam) sve sam somove- nisu bili veliki- vadio rukom, zna napraviti takovu štetu ribi da je to strašno. Nemam ništa protiv kuke- ona je potrebna  :ok: Čovjek se upita: Zar netko dobiva plaču, kako bi izmišljao glupe zakone,  :violent1: a drugi kako bi odobravao takove zakone  :uf: Pitam se što li će biti slijedeča glupost  :sha:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

Ma ne znam, sve je to nenormalno, ali mislim da ipak nekako na vodi moramo biti ispravni koliko god je taj zakon blesav...jer bojim se da ce s nama puniti drzavni proracun...Ja se ne slazem s mnogo njihovih odredbi ali kad idem na vodu pokusavam ih sve ispostivati jer ne dam da me netko uznemiruje bez veze....pogotovo kad idem na Dunav na tri dana..pa da me sad tamo pila po zivcima
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

kume ...sjeti se kad smo prije 2 god stali na spustu ..policiska kontrola ...mi sretni 100% ispravni ...našao nam ladno 4 prekršaje za 6-7000 kn kazne  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

river

Zakon je donet još 2005,potpisao ga Petar Čobanković,bivši min.poljoprivrede...
tamo i stoji da se ne smije upotrebljavati živi mamac na Dunavcima,a svi,pa čak i ribočuvari pecaju na žive kedere na pampure...

i tamo je stajalo i za tri trokuke,pa i za rezanje peraja...treba  pročitati...
jedino je sad,kao,pooštravanje mjera...pritisak eu da se donešeni zakoni sprovode...

na nama svima ostaje,dali se prilagoditi,ili već jednom konačno javašluku stati nakraj...ali ima onih kojima je dobro i ovako pa ih boli đon..

maverick

Tema je stringer...ala se brzo zaigrate... :uf: a pravila....mislim da smo do sad svi naucili da se ne isplati ignorirati ih...moraju se postivati inace si napravimo problem koji nam prije ili kasnije naplate....ne pijem ne zato sto ne volim alkohol vec zato sto ne zelim placati kazne....ne jurim ne zato sto ne volim brzu voznju jer ne dam im novce i vozacku....tako je i s ribolovom ...od samog pocetka se trudim biti prav , imati registrirano plovilo...dozvoljen pribor.itd..itd...jer idem tamo da se odmorim i uzivam a ne da nekim debilima u foteljama punim proracun...cim prije se budete tako ponasali sve ce i vama biti lakse...e sad...ono sto nam se ne svidja...pokusati promjeniti ...a dotle inace ...pokrij se usima i suti...
A te price ja cu ovo ili ono...to mi kazemo kad smo ljuti i ogorceni, a kad dodje policija i ribocuvari...jbg...nema se tu sta puno siliti jer to tek kosta u danasnje vrijeme...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

kume greška ...ja ne nastojim ništa  promjenit ...smeta mi jedna stvar...neznam kako da objasnim  :veryangry: ...kako da ja mjenjam (zakonski) pravila u ragbiju kad nemam pojma o tom sportu ...tako i zakone donose ljudi koji nemaju veze sa ribolovom ......pa nemaju organ ...osnovni organ koji bi kontrolirao alase ali zato imaju zakonsku osnovu da me kazne jer ribi nisam odrezao rep .... :pirate:  :oussama-bin-laden::BangHead:

singa

maverick je u pravu,zakoni se moroju poštivati
singa

rj

ok ajmo bit legalisti ...
nisam platio tv pretplatu 5 mj. (250kn)  jer nisam ni boravio na toj adresi država mi PO ZAKONU OVRHOM uzela 1750 kn OK.

ČOBANKOVIĆ OŠTETIO SVE NAS ZA 20 miliona kn. kazna ...ogulit će 100 kg krompira

SVE PO ZAKONU OVE USRANE DRŽAVE   :pirate:

maverick

A znas da te ja razumijem u potpunosti i vise manje privatne probleme znamo sve do u detalje...ali ajmo redom...zakon je da moras platiti pretplatu...i svi to znamo...ja svoju placam( do sad...) ali i ti svoju samo s nekim penalima od milion posto...tako i s stringerima i svim ostalim...zakon je da ga postivas...do sad nisto nisi uspio izbjeci...nisam ni ja...ja sam samo svoje pogreske platio odmah a ti malo kasnije....
Nas problem je sto pucamo na krivom mjestu....znaci nezadovoljni smo s vodstvom u zajednici...recimo...i sad sto kaze jozef ja necu to i to iz tog i tog razloga. Oni zive od takvih koji bar na kratko teraju inat...treba raditi nesto na tom...sto kaze Šime....da ih se smjeni , da dodju mladji koji ce uciniti vise.....
A znas danas sam provjeravao...nisu oni izmislili taj zakon o cuvaricama i bla bla pa i stringerima...prepisali...jer je bilo dio zakona prilagodbe ulaska u eu...jbg...jesmo htjeli tamo...jesmo i glasali smo...ako ne ja i ti ...onda bar ostala vecina....

Rap

A konkretno koji je to članak i gdje ga se može pročitati?

maverick

Ne znam točno , bio sam u prolazu pa pitao...metalne cuvarice...i ostalo... i gle...mene to vise ne znaima...istog momenta sam stao u radnju , kupio konac i nosim Pereku da mi isplete čuvaricu...jer ne zelim da se vise zamaram s tim...ni jedne sekunde...a ja im sigurno necu biti kunić na kojem ce vjezbati svoje pokuse i naplacivati kazne

Rap

Ma sve to stoji i podržavam.
No zanima me ako ribi koju uhvatim i obilježim za nošenje režuči joj repnu peraju koga je više briga jel na stringeru,kuki,štriku ili ...

maverick

A tako bi trebalo biti ali ne love svi tog jednog famoznog smudja...ima i druge ribe....a neki budu na vodi i dva dana...pa neces prvi dan usmrtiti ribu i sutra je tek staviti u frizider

TopMix

Koliko smudj leti moze da prezivi u pletenoj cuvarki? Ja mislim cirka 5 (pet) minuta, a mozda i manje...
Za takve gluposti koje poticu iz losih propisa, moj je moto "ne treba se uvek i po svaku cenu drzati zakona ko pijan plota"   A voleo bih da vidim koji  ce to nadlezni organ voditi kazneni postupak zato sto sam smudja okacio na stringer? Ma ajte molim vas ... to je kao neko stetno drustveno-opasno delo, zbog cega treba raspaliti po gradjanima, pa ih dovesti u red?
Nije valjda da je to jedna od tekovina EU?

maverick

Nažalost Tope sve su to tvorevine EU, nas vise manje nitko ne pita. Policajac koji je u patroli misli da ja lovim 30 kg smudja dnevno pa puta 7 eura i imam njegovih 5 dnevnica...i on samo čeka da te nesto priupita i naplati...a ako te on i promasi na spustu cekaju drugi s istim zakonima....nemas se ti tu sta previse buniti...osim sto jos uz kaznu ode i pribor i čamac do okončanja procesa