Neće ovo valjat

Autor Slaven, Studeni 29, 2012, 08:24:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

sandra

ovo ljepo izgleda..za prste polizat.. :takoje:

dravski pecaros

ostali ja i cura sami ..danas ja kuho rucak sutra ona...  :rofl2:
gulas i tijesto

Miro

Šta se kuha / peče danas?

Ja file soma - orly, tartar i pomes - djeca vole takve forice  :tongue1:

Greys

Jedna deverika i krumpir  :bye:

tole

dobra deverika :icon_thumright:

ja isinko vrtimo neki kotlić :jede:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

kuhao fish  :icon_thumright: samo nemam naviku slikanja  :uf:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Greys

Lomnica_city

Nama je danas veliki petak, jela se pecena somovina:
Umociti na 15-20 minuta u sok od limuna (posebno ako je barski som, i duze), i zaciniti onako vlaznog, dok se ocedi i upije malo zacine spremi se za 1 kilo ribe u kesi 1 kasika aleve, 3 kasike kukuruznog brasna (verujem da moze i psenicno) i 1 kasika susamovog semena.

Po 2 parceta ako su srednji/manji ubacite u kesu, zavrnete pri vrhu da zarobite vazduh unutra, mucnete par puta, i izvadite parcice uz blago otresanje (ako se negde zalepi grudvica, posle nekoliko umakanja brasno se okvasi od ribe pa hoce da se grudva)...

Polozi se na pleh koji je prethodno namazan uljem, da dok se odozgo pece odozdo se przi, moze i malo ulja preko brasna (ali som nije suv pa ne mora), koza ide do pleha, i onda pecete 20 minuta na 200C, pa jos 10 minuta na 250C koliko da uhvati koricu.

Ovaj drugi deo sa koricom moze da se preskoci ako se prvo malo proprze na MASTI (ja nisam imao i posti se...) u tiganju po par minuta sa obe strane parcici ribe pre stavljanja u pleh, dobice koricu spolja ali biti zivi unutra, i onda 30 minuta na 200C regulise i to.

Ko voli moze da stavi meso u manji a dublji pleh, i ulije casu vina, recimo belog, ono ce da ispari ali ce meso dovoljno da upije i ostane prilicno meko!
Krajnji rezultat...

Greys

ČADA

Samo da prijavim nikako nije valjalo.

maverick

Čado ubit ce te kolesterol... :stripii: podjeli to malo s tonyc, vidis da se osušio od kad je kupio čamac  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

tražim slike uskršnjih jaja da ti okačim  :red_indian: , al ne uspjevam , zato samo jedan  :thefinger:    .   :rofl2:

maverick

Pa kopniš na očigled... :stripii: Denis&Denis me pitaju da nisi sta obolio... :stripii: rekao sam da je rigips u pitanju ali znas da ne vjeruju  :stripii:

ČADA

Maverick to ti je svinja iz uvoza sa 2% masnoće.  :icon_thumright:
a jaja mi nekako ne odgovaraju, samo graševina   :pije: