Glavinjare- univerzalne varalice

Autor zanderman, Ožujak 10, 2014, 15:48:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

zanderman

Glavinjare su univerzalne varalice za gotovo sve vode. U mojoj torbi su preko 30 g.Rapala , Bagley, Cotton cordell ....  itd. Meni osobno najbolja Bill Lewis 3,5 inča.

kawasaki

Najvise imam iskustva s retom od Rapale  :oussama-bin-laden:
Brzi od Bolena.

kova

^
RAPALA RIPPIN' RAP RPR-7  ?
Probao si iz ove serije , mozda , :ok:
:glasses9:

TopMix

Koje glavinjare najbolje rade u sporotekucoj vodi, uz sporo povlacenje? Otprilike zamislite reku gde je napr. dovoljno 10gr. olovna glava za jigovanje u plovnom toku, na desetak metara dubine. Nekoliko vrsta glavinjara koje sam isprobao u takvim uslovima takoreci nisam ni osetio na vrhu stapa da vibriraju, osim naravno, kad ih vucem prebrzo. :sha:

rj

meni najbrže "živne" vidina glavinjara
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Kugla

Meni te glavinjare nikako nisu lege, možda nešto krivo radim, al nekako nismo na ti  :no:

maverick

A ja ih imam par vrsta...vidina odradi na najsitnije povlačenje....pa bi trebala i u najslabijoj vodi....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Skoro sam nabavio galvinjare iz domaće radinoste mog kolege njaza, i na prvom izlasku upisao sam njegovog "kauglera" lepim smuđem. Od modela ima osim kauglera, peš, sebilu, CC, šaranac (75g) i još par nekih njegovih... Evo fotke da vidite o čem se radi? Kod kauglera je zanimljivo da ima dve kvačice a ja sam za drugu kačio i klasično džigovao sa njom. Jedino što se tako više kida. Vibracija je sitnija na prvu alkicu, težine pravi po potrebi, tako da može otprilike i 10 g da napravi za Tisu. Redovne su 15ak g.

Ovako guta kauglera

Imam i vidine, ali ne dođu na red od njazovih
Naidju krize, drukcije grize...

rj

ossa

Ova jedna bez udica i druga sa belim morskim, oblik šaranac. Da se nabaviti i doturiti do vas...

rj

koliko je cm 75 gr i nevidim šaranca

ossa

8-9cm
te dve najveće uglavnom, su i najteže. Šaranac je zbog leđnog peraja... Nebitno, on ih je krstio, da znamo na šta se peca kad se čujemo itd...
Ne pravi ih redovno već pop porudžbini... redovna je 45g taj oblik. malo ko to traži uopšte. Uglavnom se bazira na vertikalisanju iz čamca. Iskreno nekada volim bildati.

Ive

Citat: TopMix  u Listopad 05, 2014, 19:36:21
Koje glavinjare najbolje rade u sporotekucoj vodi, uz sporo povlacenje? Otprilike zamislite reku gde je napr. dovoljno 10gr. olovna glava za jigovanje u plovnom toku, na desetak metara dubine. Nekoliko vrsta glavinjara koje sam isprobao u takvim uslovima takoreci nisam ni osetio na vrhu stapa da vibriraju, osim naravno, kad ih vucem prebrzo. :sha:

Nemoraš osjetiti na štapu da vibrira jako da bi ulovila,neosjetiš vibraciju zato što je velika dubina(10m)
Vidina 6cm15gr klasik model lovi Smuđa posvuda dokazano nebrojeno puta..tehnika povlačenja je najbitnija.
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

trimrtvaca

Pozdrav svima nedavno sam počeo loviti sa glavinjarama pa trebam malu pomoč.Lovio sam sa trgecom ali mi nevalja jer se mi kači za predvez,dakle trebao bih glacinjaru sa jakom vibrom od 40-50g.koja se može kupiti ili naručiti u Hr.hvala

baka

Citat: trimrtvaca  u Kolovoz 26, 2015, 20:19:20
Lovio sam sa trgecom ali mi nevalja jer se mi kači za predvez,

A šta ti je to? Prvi put čujem za taj trgec.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!