Pored noževa šta još koristimo?

Autor Jožef1, Ožujak 10, 2014, 18:53:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tole

morat ću onda probati ručno....pravim neke pilice pa moram opalit rupe a kratak sam sa materijalom pa nema puno mjesta za kombiniranje :icon_thumright:.....hvala na informacijama

DIDAPATAK

..Tole..ima u Kozarcu odličan majstor što pravi noževe..zna sa materijalima..i ima alat..kad se vidimo nazvat ćemo ga pa nek ti napravi ili objasni..nazovi me kad progledaš pa dogovorimo..
.. :hi:

dravski pecaros

Citat: zvona  u Travanj 20, 2014, 21:06:29
Dravski nije istina..ja sam po svojoj stavrno tuko čekičem i kirnerom jer nisam mogo drukčije probit..probo sam volframom od argona ali tek sa 200A strujom uspio sam propalit ali rupa debljine cigare..nevalja..debelo..sutra ako treba snimim kako bušim rupe i o čemu se tu zapravo radi.. ;)
stoji to zvona ali zavisi koji matrijal..nije ista pila za drvo,željezo i primjerice prokrom..tu ti je razlika...  :hi:

TonyC

gegs

maverick

A odlican je video....samo dravski mi rece da su njegove pile tanke...ima li netko drugi neku deblju da iskrojim i ja jednu sablju  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

.. :red_indian: ako si baš upro. :BangHead:.nađi gibanj od fiće( iako su najbolji od mece 115 i 123 samo deblji) i brusi :stripii:
.. :baba:

maverick

Ma ne zezaj... :stripii: pa to imam brusiti dva zivota  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..aha..al traje za praunučad... :rofl2:
..ma pogledaj meštra :notworthy:
..http://www.daracsteel.com/

..iz Kozarca..što oči vide - ruke naprave..imam dva njegova noža...

..http://survival.aforumfree.com/t8066-baranjci-stizu

... :baba:

Juzba

tako sam i ja svoju mačetu napravio, kao na klipu, jedino sam drugačije složio ručku, gumenu
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

Nađoh sjekiricu za čamac...taman ono sto mi treba...cijena prava sitnica....nesto preko 200 kunića....

DIDAPATAK

..pa to je malo za tvoje petokrake  :stripii: :stripii: :stripii: malo i ne iskoristivo za bilo kakav ozbiljniji posao, materijal i firma odlični ali ..teba veći...model.

Juzba

to je i meni prvo palo na pamet, pre lagana i premala za bilo kakvo ozbiljnije cijepanje
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

A nisam isprobao...nemam sta sjeci po trgovini....ali onako u ruci ima tezinu a fina je ....nemas sta reci....

DIDAPATAK

.. :red_indian:...za sitnije poslove tipa sjeckanje,tesanje, triješće, đeljkanje ..dužina drške od unutrašnjeg pregiba lakta do vrha prstiju..za ispomoć u šumi oko motorke i ozbiljniji rad(kratkotrajni) od pazušne jame do vrha prstiju...za ozbiljno cijepanje, rušenje stabala i sl. teške poslove od prepone do zemlje..težina i oblik glave prema najčešćoj namjeni sjekire..ovaj oblik glave je nešto kao univerzalni ,znači i za cjepanje i skromnije tesanje ali poznavajući te trebala bi ti drška bar 45 cm od vrha glave do kraja drške..
..inače, odličan čelik i drške (iako ja ne volim plastiku)..ovi modeli spadaju u srednju klasu profi alata..
..traži vezu na petrolu..tamo uz bonove možeš kupiti povoljnije..