Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Nisam stručnjak al navest ću primjer mog prvog muvanja. Odvezem kolegu Stepu svojim čamcem na Savu, na jedan liman gdje znam da ima smudja.
On naravno u prvom zabacu skuži da su ispod nas. U druga dva dobije dva komada. Ja gledam i učim.
Sutra odem solo, na isto mjesto, sa sportexom bs 3,05 m / 40-60g i u 20 min dobijem prva 4 smudja na muvanje. Probao, vidio da znam i poslije toga možda još dvaput otišao, dobio pokojeg i to je to. Nije mi to nešto napeto, sjedit smudjevima iznad glave i spuštat im kedera u usta. Vobler da, gumice malo manje, muvanje još manje. Valjda zato jer se volim nadmudrivat, vrag će ga znat.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Ribolov smudja je puno manje nadmudrivanje a puno vise lociranje. Tako ponekad sve izgleda jednostavno kad ti netko pokaze gdje. Meni osobno muvanje nije zanimljivo jer velicina ulovljenih riba u prosjeku je mala...a i nemam vremena za pripremu...ulovi kedere...spremi..nosi...A izmedju ostalog mi je poprilicno prljav ribolov kojim zaprljam cijeli camac...Uostalom zato i lovim umjetnim mamcima.. :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

Koje udice koristite kad muvate na babuskicu, imam dosta promasaja, fino mi se javi i krene da pumpa, popustim mu i odlozim kontru i promasaj... doduse muvanje mi je nova tehnika pa nisam bas strucan. Na snajdera mi je realizacija dobra,ali nemam vise pa se igram s babuskicama...

maverick

Ne popustam....kad uzme drzim isti pritisak i kontriram...Sad se love vece ribe i kontra žešća ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

Hvala maheru  :notworthy: ... puno si mi pomogo... jos mi reci ako oces jel za babuskice koristis drugi tip udice u odnosu na snajdera(otvoreniju,sa vecim uglom ili peglas sa istim)

TopMix

Ajd da ti malo pomognem dok Marijo ne slozi neki odgovor... Koristi udice malo sireg luka, a sa vrhom nemoj da ides skroz pod kicmu, kao kad koristis kedera, nego vrh udice usmeri malo na stranu, ispod koze, da lakse udica izleti iz mamca. Melez je zaeban za muvanje sa jig udicom, al kad nema kedera, moze da posluzi

maverick

Ja koristim udice koje imam. Nekako sam to sve pojednostavio...Kod muvanja koristim samo dvije varijante...i to da li pucam kontru odmah ili pricekam da okrene i namjesti mamac. To mi je jedan dan ovako drugi onako...sto se tice babuskica...najbolji ulov tokom dva dana na Dunavu sam imao na babuskicu...potrefilo se valjda i od onda nisam gadljiv na nju...kad imam prilike lovim i s njom...E sad..sigurno ce netko imati drukcije zakljucke...Ja onako...svoje..vecinom s Drave...

alex7777

muvanje , to nest za jest  :sha:  :stripii: nikad jos ni probao morat cu se odvazit jedan put  :uf:

maverick

Zanimljiva tehnika...puno vise dogadjanja nego na gumu...inace malo sam lijen za ovo...Pa ako cimer ulovi kedera dan ranije onda je vrh...ako ne...onda gumica.

DJ17

Ova doljnja ce bit ja mislim ok za ove sire mamce... mozda ovo nema neke logike ali mi se tako pokazalo da mi bolje uzima babuckicu kad je stisnem,pukne joj meur(bude tanja i leluja) i onda je postavim na udicu nego dok je ziva i jako energicna... sto se tice kedera ako ja resim kedere onda kolega nosi pivo ili obratno...hahah...

TopMix

Još ako skineš babuškici krljušt ... pa otfikariš škržne poklopce... U svakom slučaju, bitno je da je ribica sveža

DJ17

Kako ste prolazili na muvanje ljeti? Kakva mesta birate, koje doba dana, koja je razlika izmedju ljetnog i zimskog muvanja?

maverick

Zimi slabije muvam jer bolje radi na gumu i lovi se krupniji svakako...tu je i kod nas vobler uz gumu isto dosta uspješan pa je muvanje zapostavljeno. Ljeti , ne znam, meni su to uvijek ranojutarnje aktivnosti pogotovo kad spavam na Dunavu...A mjesta, smudjevska....limani s kontra tokovima...zemljane odsjeke sto uz obalu , sto dalje od obale, ovisno gdje se mota smudj tih dana...Nije loša ni vertikala s kederom....u bilo koje doba dana

TopMix

Citat: Djoka  u Veljača 09, 2019, 21:05:20
......koja je razlika izmedju ljetnog i zimskog muvanja?
Nebo i zemlja, mislim, u korist zime...

DJ17

Sta je iskustvo, svaka cast...  :clap2: znaci kasna jesen i zima su bolje godisnje doba? Ljeti sam mislio u jutarnjim satima u panjevima probat