Ma ne lovim al tehnika mi super

. Nosim par olova,valjkastih ili u obliku suze od 10-30 grama i to je za ovdje taman. Dakle ne treba mi pet kila izlivenih jig glava jer teren negdje zahtjeva 18 a pet metara dalje 25 gramsku jig udicu i onda na klasiku mjenjaj. Ovako i sa 30 grama olova tamo gdje bi trebao na klasici imati 15 grama na primjer meni je silikonac uvijek iznad dna na visini na kojoj ja to želim. Dakle ne mjenjam svaki čas težinu,bitno je da olovo dođe na dno. Druga stvar,udice stavljam od vormica do klasičnih šaranskih sa trokukom zabodenom pri kraju silikonca. Ne zapinje kao što bi pri klasičnom jiganju gdje ti je silikonac pola ribolova u blatu ili među kamenjem,ovdje je guma iznad dna,eventualno kidaš olovo. Nema ljevanja glava pa kad istupiš udicu bacaj olovo zajedno sa njom ili ponovo pretopi. Sveo sam si ribolov na jednostavan a učinkovit sistem,možda i bolji nego klasično jiganje,pri vertikali definitivno bolji. Bar vi idete na Dunav gdje ima više ribe pa ako neće na klasiku probajte na drop-šot,ništa vas ne košta a rezultati vas možda i iznenade