Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

smudjoslav

...aberdeen 5/0 i 6/0 mada sada za zimu treba i veca ali tesko se nalazi...Razlog je to sto sada treba koristiti sto vece kedere...

twister011

Citat: kugla  u Studeni 20, 2012, 20:48:51
A jel muva netko sa onim kliznim sistemom olovo na špagi, predvez cca 30-tak cm pa udica i gore keder, čuo sam da je to više za ljeto jel totočno ili ne.
Pa to i jeste muvanje. Ovo sto ovde opisuju je dzigovanje kederom.
To je treca tehnika, potpuno razlicita. U dzigovanju je razlika vise ili manje samo u mamcu, dok je ovde sve drugacije. I sistem, i povlacenje i udarci......... Za to trebaju bas debeli zivci. U odnosu na ove dve, muvanje je kao usporeni nemi film.
Kako leti, tako je i zimi efikasna metoda, ako ne i efikasnije. To je ono kada nama varalicarima udara samo na sporo povlacenje i gume bez vibracije >:(

Inace ovaj nacin ribolova, naziv je dobio po neizbeznim muvama koje se okupljaju u camcu, a sve zbog upotreba crkotina ::) Bas zbog tih muva, ime je zazivelo i u varijanti dzigovanja kederom :D

dus

Citat: twister011  u Studeni 20, 2012, 20:27:35
Definitivno moram u moderatore 8) Opcija brisanja tudjih postova je vise nego korisna ;) A ovako, samo da se nadas da niko nece videti ovakve informacije ::)

PS: Gde si Stepo nema te 100godina. Drago mi je da si ziv i zdrav, makar i mrezicu zrtvovao ;D
el se to na mene odnosi!  :-\
tvisteru! muvanje -- zbog muva  >:(  ::) na čemu si ti   ::) ::)

maverick

ma ne htio da se obrise onaj post gdje pise da je on donator mrezica  ::) postao je cicija od zadnji put  ::)
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

A bas pokusavam da provalim sto bi Dus pomislio da se odnosi na njega :'(

Marijo me preduhitrio :D  ::) ::) ::)

dus

tvisteru dugo se nisam ovako nasmio, nemoj više probudit ću djete! ::)

stefany

Ne znam da li ima veceg donatora mrezica i glava od mene.Svaki put pre skupa i posle skupa sam morao
u kupovinu istih.Pocevsi od prvog skupa na prezentaciji rada mrezice kada je neko iz publike iskocio i viknuo:
PIJATELJU TA JE MOJA :) :)

maverick

jbg..htio si biti frajer..i bio si...sta sad kukas  ;D
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

stefany

Zao mi bacenih para,samo dus ih koristi :)

bugi

Dzigovanje kederom moze moja baba nauciti ali muvanje trazi malo znanja a vreme koje prodje od kad uzme kedera pa dok ne krene tj dok ne nastupi kontra nije za one sa slabim srcem

dus

koristim da! da nema mrežice neznam kako bi do kedera "muka je to" 30-40 kedera po pecanju da moram lovit fligericom"užas . nabavio sam još jednu s manjim promjerom , ali ako neko ide po kederice nek mi kupi dvije . to je kodmene brzopotrošna roba! ;D
bugi - kad muvaš jig udicom takoder čekaš sa kontrom kad uzme kedera!

maverick

ne treba ti mrezica...ja sam doabr s zrinkoos i toktiz..pa uredno kradem kedere iz njhovih kanti  ::)

alexdja

Bugi je sigurno mislio na vertikalno džigovanje kederom da može i baba...

Nema više divljeg bučka. :no:

twister011

Dus, ovi moji lupaju kontre skoro pa odmah. Zasto treba cekati sa dzig glavom :-\

maverick

kad lovis sitne..kao vecina muvarosa..onda treba cekati da prepolovi kedera pa polako podje jesti  ::) dus lovi velike i odma lupa kontru  :)