Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

ah Milija..pa ne mogu bas sve sitnice otkriti  ;D
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mamijo

ma nisu mu proburazili stomak .. udica je sve vreme sastrane ...  :D samo nezno kroz shkrzni poklopac nazad .. i nema ( trenutno ) neke frke za ovog kedera. Ubice ga vec neka zubata riba - kad dodje na red da bude zabacen ...  :(   :(
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

maverick

ja sam na jedinstven nacin pokusao objasniti rijecju djelom i slikom  ::) kako da od normalnog ribolovca netko postane KANTIČAR  ::)...inace razumijem i twistera i mamija, velike zagovornike umjetnih varalica sto sam u 90 posto slucajeva i sam...razumijem i njihovu ogorcenost na one koji misle da se vise ribe moze uloviti na ovaj nacin...ovo je samo lakse i jednostavnije...a razumijem i one koji ovo ne odobravaju iz aspekta prekomjernih ulova sitne ribe....ali nije grijeh pokazati......
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mamijo

Nisam ogorcen ja na taj lov, meni je licno nezanimljiv - to je cela poenta ... a, svakome po volji ... i na savest ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

maverick

ja se uvijek trudim da kolegama sto pecaju samnom kazem, kad, koje vrijeme koji dekor, koja guma...cak vecinu i odvedem na mjesto i usidrim da bi ulovili smudja na drugi nacin...vecina ih je tu..i znaju da se svim silama trudim da im pokazem...a ovo je nacin..takav kakav je...ja ga ponekad koristim u situacijama kad mi netko dodje u goste da se malo napeca ili  u nekim danima kad nisam nisam siguran gdje je smudj i daje mi neke orijentire preko kojih dolazim do bitnih zakljucaka o njegovom kretanju...

dus

što se tiče kačenja kedera na udicu maverik je to opisao sa slikama bolje nego što bi ja! a sve ostalo je u vježbanju!

twister011

Marijo pa ne treba valjda nama da se pravdas >:( . Svi smo mi manji ili veci kriminalci, a jedino sto nas ogranicava i odredjuje ko je koliki, je strah da nas ne uhvate ::) Da imam vece orahe, sigurno se ne bih po ceo dan mlatio stapom vec bi glinerica odavno radila ::)
Salu na stranu, nemam ni ja nista protiv. Drug sa kojim pecam redovno to upraznjava, tako da smo mi uvek "kompletni" u camcu. Jednostavno, meni ne "lezi" i to je to. Uzivim se ono cinculiranje sa gumicom, sto mi keder nikada ne moze pruziti.

Uzgred, svaka cast za prezentaciju. Ako nekome posle ovoga nesto nije jasno, onda nek predje na boili ::)

dus

ja sam se vjerovatno u životu zasitio cinculjanja sa voblerom, gumom, metalom i ostalim varkama, toliko da me muvanje sa kederom sada najviše opušta, a garantiram da će i to proći sa vremenom, kao što su nailazile i prolazile  razne tehnike u mom pecaroškom  stažu!

Stepa

Citat: maverick  u Studeni 20, 2012, 14:33:17
.od opreme jos potrebna mrezica za kedere( koju inace mozete besplatno dobiti na poklon od twistera 

Milija da se predbilježim za jednu mrežicu kad si već diler ;D
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

twister011

Definitivno moram u moderatore 8) Opcija brisanja tudjih postova je vise nego korisna ;) A ovako, samo da se nadas da niko nece videti ovakve informacije ::)

PS: Gde si Stepo nema te 100godina. Drago mi je da si ziv i zdrav, makar i mrezicu zrtvovao ;D

Kugla

Lijepo si susjed to opisao. A jel muva netko sa onim kliznim sistemom olovo na špagi, predvez cca 30-tak cm pa udica i gore keder, čuo sam da je to više za ljeto jel totočno ili ne.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

smudjoslav

...totalno pogresno vam je pokazano kako da kacite kedera... Mislim da su se maverick i dus dogovorili da vama naprave neku zvrcku... ::)

maverick

za kuglu: ovo je moderniji i ucinkovitiji nacin....onaj sam probao ali s puno manjim uspjehom
za smudjoslava: ne zezaj...vec si nas naucio i sad niti pises niti se javljas...a jos uvijek pamtim stosta od onog skupa  ::)

smudjoslav

...pa moram malo uneti pometnje u vas smudjaroski klan... ;D
Naravno da si dobro pokazao kako se kaci keder, samo jedna napomena...udicu birajte toliku da kada nabadate kedera ista prodje taman kroz analni otvor.Tako ce te moci da bacate po stotinu puta(mada to nije cilj... ::) ) a da vam se keder ne krivi ili da udica izlazi napolje...  :)
Veliku gresku prave oni koji kederu provlace udicu kroz skrge jer se bas tako okrece...treba uraditi bas kako je maverick pokazao na slici... 8)

maverick

koje udice vi koristite najvise za muvanje