Na otpuštanje

Autor maverick, Prosinac 01, 2012, 19:22:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Citat: mamijo  u Prosinac 02, 2012, 10:16:30
Da, sve jasno i ja sam pomislio da ce to pre na Dravi da radi nego na Donau .

A ko je to nama preskocio lekciju zvanu Djerdap :sex:
Sjajna stvar, ali ne samo zato sto je efikasna metoda, vez zato sto je na mnogim mestima "nemoguce" pecati drugacije. Ustvari, moguce je, ali si onda kreten koji mase iz sve snage ne bi li zabacio jos koji metar dalje :icon_rr:
Na nekim od najboljih mesta u klisuri, takvim nacinom bi pokrio sam 10% mesta, a ovako, otpustanjem sve do kraja konca, pokrivas 100% sopstvenih kapaciteta.
Ova metoda ima samo jednu jedinu manu. Ko zna koliko nam se puta desilo, da odmah nakon konacnog zaustavljanja otpustanja, pri prvom-drugom, okretaju rucice zvekne "balavac" :toothy10: To je stvar koja moze itakako da upropasti uzivanje :cya:

maverick

kod nas ponekad da zenzne krupan bucov...inace nema drugih problema  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mamijo

@ Milija

Preskocio, naravno ... i ponosan sam na to!!!!! Bio sam ono poslednji put pre jedno 5-6 godina, a ukupno 10-15 puta u zivotu ... od tvrdjave do tunela .. i nidje dalje ... i OK lovio i ulovio ... i nije mi se svidelo sveukupno ponasanje tamo od "kontrolora" preko pecarosa pa do mrezara ... Ukupno - zakljucujem - da se ja mlatim po brdima ... ( malko bolja verzija no da sam "kod odrona" il neko drugo opstenarodno mesto i da sve vidim - kako se kolje sva riba - znaci -> bio & video ...) ... onda sam se ogradio i ishao redovnije na tunele gde sam sam samcijat - i stropostam se dole u rupchine i onda prvo moram da povadim mreze ( ako je dofatim, ako ne, onda opet gore i idemo na sledecu rupu )  i samice, pa da sacekam .. pa tek ondak - posle mogu da pecam ... zajebi ... (+ da se posvadjam sa kontrolorima posto su imali nesto protiv nas sa obicnom dozvolom ... ( a tada je vazila ono za nacionalni park )) ...
Znaci - Djerdapsku klisuru sam IZBACIO kao odrediste za pecanje ... tacka!

Svaka cast onima koji to mogu gorenapisano da svare bez komentara ... ili mogu samo da im se pridruze. Ja ne mogu ... :nono:

Al tema je na otpustanje .... celu ovu letnju sezonu nishanim jedno mesto da bas tako da pecam, al ... nezgodan vodostaj bejase  ... ;) ... bice valjda jednom TAMAN za SSR9ku ... pa ce da bude slikanja ... preplitko je bilo ove godine
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

twister011

Milane, znas da sam se nasalio :toothy10:
Jedna strana medalje je ova koju si opisao a druga je ipak malo svetlija. Od pocetka 90ih pa do 99 imali smo dosta pecanja koja danas me smem ni da prepricavam. Podatak da smo godinama pecali na mestima na koje niko, apsolutno niko drugi ne staje, je dovoljan bio da se iznova vracamo na taj teren.
Na vecini mesta na kojima smo pecali nikada mreza nije bilo, bar na terenima od Cezave do tunela. One su se kasnije pojavile.
Citat: mamijo  u Prosinac 03, 2012, 17:12:15
Svaka cast onima koji to mogu gorenapisano da svare bez komentara ... ili mogu samo da im se pridruze. Ja ne mogu ... :nono:
Ono sto napisah je i glavni razlog sto smo "varili" klisuru. A komentarisao sam koliko volis i javno, na svim forumima i na licu mesta. Mnogo toga je tamo otislo u k....c. Uostalom, nije Djerdap jedini :icon_pale:

maverick

malo da vidite atmosferu kod nas kad se lovi na otpustanje  :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tomk

jel to ovako nešto!Gornja strana bude oko metar a doljnja nakon 200-300metara skoro 7 i završava u panjevima!Do sada samo bucovi ,ali mora biti i smukija!Nisam nešto pretjerano se trudio,ali planiram kad minus upekne i kad malo sunce izađe probat na puštanje!Kad sam po najačem minusu se vozio prošle godine  i malo je sunce izašlo,primjetio sam dosta veliku aktivnost kedera!

Kugla

Ma vidi ti Pereka kakve on komade lovi, svaka čast petrijevački zete .

maverick

tomk, zasto da ne...koji je to sprud

Brus

Fenomenalan način da se ulovi kapitalan smuđ na vobler. Na Moravi provereno pali  :glasses9:

tomk

Dunav,Opatovac(između Vukovara i Iloka).Idealno za duplu damovu žlicu,ali probao par puta i ništa!

simba

dali netko od vas koristi strunu kod otpuštanja....moram je danas skinuti i zamjeniti za silk...užas koliko se ledi i ljepi za ringlice a tek na špuli još gore...dajte neku pametnu ideju

maverick

imas tamo u temi led na vodilicama...dobar fluocarbon je skup... :icon_thumright:

gegs

Jel moze jos malo o ovome.
Buduci nisam oduvijek lega, vodu i lokalno nazivlje jedva da i poznajem. Uz to, varalicu prvi put bacio lane u 7om mj imam par pitanja.

Drava, os. onaj otok preko puta bolnice, jel mozemo njrga svrstati pod sprud? ako da, jel onda princip da stanem na nizvodni spic i pustam nizvodno pa vucem nazad? Pricam o pecanju s obale ofc.

lp,g.

maverick

u principu bi moglo...ali mozes i na neko pecanje s darkom ili sa mnom pa da vidis...

gegs

a jel smisao da dno niz koje se otpusta ima linearan pad iz pliceg u dublje, ili da su pod vodom, da kazem pjescane dine sa rupama, ili sad pitam gluposti?   :alas:

Hvala na pozivu, javim se. U kronicnom sam nedostatku vremena, kako si ti negdje napisao, pecam iskljucivo nocu, tek kad uspavam zenu i decu.  :sleepy1: :D :D

Lp.