Na otpuštanje

Autor maverick, Prosinac 01, 2012, 19:22:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Kod nas izrazito popularan način voblerisanja.U kasnim jesenskim i ranim zimskim danima ovaj način ribolova donosi možda i najvece ulove smuđa, kako količinski tako i primjerke kapitalnih veličina...

Pješčani sprudovi dubine od metar do četiri metra su najpogodnije pozicije, ako su anfali na pijesku koji nastanu kao male stepenice i ima ih nekoliko ispred vas onda ste na pravom mjestu...i cijela pozicija je iza pjescanog spruda koji u zimskim niskim vodostajima obicno izadje van vode...

Čamac obicno parkiramo u najplići dio i igranka kreće, ovisno o dobu godine lov može biti od ranojutarnjih sati do kasno noćnih. Najbitnije da role napunite s 150-200 metara špage i igranka počinje s pretpostavkom da ste naoružani strpljenjem.....

Zabacivanje voblera ispred sebe i otpuštanje skoro cijele role...sve ostalo isto kao kod svih drugih načina rada s voblerom...nekad pije vodu sporo povlacenje nekad cimkanje ..nekad neke druge kombinacije...

Razlog zasto bas ovako a ne premjestanje čamca do zeljenog prijelaza ima nekoliko...lovi se u plitkim vodama i svako drkenisanje plasi i tera ribu...pogotovo onog zimskog kedera koji je plasljivi nego ljetnji na istoj poziciji...pretrazivanje velikog podrucja ispred nas...

Deefinitivno tehnika koja donosi krupne primjerke smudja a u ljetnjim mjesecima i soma kapitalnih razmjera...starija generacija vobleraša u mom kraju ne peca ni na jedan drugi nacin osim na ovaj....rezime prosle zime i ove jeseni je mislim 3 komada od 12 kg...i mnogo onih od 5-10 kg...
Vobleri koji su najčešće koristeni su paleta rapalinih proizvoda od ssr 7, 8, 9 do orginala....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

Podosta sam somova, a usput i smuđeva uhvatio baš tako, samo sam radio dubokoronećim voblerima i poooooollllaaaaakkoo
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Kugla

Provjereno posebno mi sa obale na sprud pa polako,samo da se voda još malo povuće i eto nam omiljenih pozicija.

IVEK 85

Hm zanimljivo,ako ti teren dozvoljava super stvar,a pogotovo ako znaš da su tamo,onda je to pravi gušt!

mamijo

Jel pecate bas bas na plitkom ... ili se parkirate na kraj pa di ide polako u dubinu ... iza ....

TJ .. GDE prekidate odmotavanja - tipa kad je dubina ispod voblera vec nerezenski velika .... ili ?
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

maverick

peca se sve do ruba ostrije vode...a sjedi se bas u plicaku..pocesto se sidri i u pola metra vode....znas tam di bude smudj tokom zime  :icon_biggrin: s lijeve stane imas protok od 0,1 m/s  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dibidus

jel to mozda u Dravi Maverick?
Dunav rasturi brzo taj pjesak što ga visoke vode donesu, barem nizvodno od ušća, iako viđo sam likove u Dalju koji puštaju vobler po 100 m uz kameni rub, al bude tu petljanja dosta... A i kako kontrolirat štapom krupnu ribu kad zvekne na udaljenosti od 120 m ??

maverick

tako je u Dravi...mada moze i na dunavu...imas i ispod staklare onaj pjescani sprud...recimo...
i nema tu petljanja...a smudja mozes kontrolirati na kolko hoces metara jer znas da je nikakav borac a teren cist ....udarci su vecinom iznimno jaki tako da kontra ni ne treba jer upeca se sam a i sta kontrirati na 150 metara...

dado

Jedno od najboljih mjesta je Siga uzvodno od Kazuka.....ispred,iza i sa strane lagani protok
i plićak...kada se samo sjetim tih dana dok sam tamo držao čamac. >:(
Ima u fotogaleriji Dunav...Mossi je dobro slikao taj pijesak

mamijo

Da, sve jasno i ja sam pomislio da ce to pre na Dravi da radi nego na Donau ... kod mene je ovako pecanje nemoguca misija... iako imamo ovde na Dunavu jedan povelik pescani sprud ... koji je uvek tu i ne mrda i zna se di je pad i OK se peca na tom padu - al klasik na zabacivanje, al otpustanje NE dolazi u obzir iz jednog prostog razloga - nije pitanje "da li ce.." vec samo "kad ce..."  neki majmun chamcem da mi predje preko strune ..... prometno je tu uvek ....  :nervous: ... i ne samo na tom sprudu vec di god da pokusam to da uradim --- a da ima smisla ... ima i turista / ribara / pecarosa / krivolovaca ...  koji se vozikaju naokolo ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

mossi

Citat: dado  u Prosinac 02, 2012, 09:55:36
Jedno od najboljih mjesta je Siga uzvodno od Kazuka.....ispred,iza i sa strane lagani protok
i plićak...kada se samo sjetim tih dana dok sam tamo držao čamac. >:(
Ima u fotogaleriji Dunav...Mossi je dobro slikao taj pijesak

Tamo barem ima sprudova na sve strane!  :icon_thumright:
To je bilo omiljeno mesto za pecanje krupnog smudja moga oca!
Možda je vreme da se vratimo korenima.  :sad11:

maverick

da, nije mi palo na pamet to s camcima...kod nas nije takva guzva....ali nacin pecanja je vise nego ok...i provjereno vec godinama donosi velike i krupne smudjeve...moram vidjeti ima li simba koju sliku od smudjerona

simba

imam snimak Pereka sa onim velikim od 12 kg,skoro ga kap strefila kod prve kontre a majstor iskočio iz vode pola metra

maverick

posalji mi na e mail marijo975@gmail.com ili je postavi sam ako znas  :icon_thumright:

TopMix

Zanimljiva tema
Citat: IVEK 85  u Prosinac 01, 2012, 21:00:27
Hm zanimljivo,ako ti teren dozvoljava super stvar,a pogotovo ako znaš da su tamo,onda je to pravi gušt!
Nisam do sada upražnjavao ovu vrstu varaličarenja, al eto meni novog izazova  :notworthy:
Samo još da rešim onaj "problemčić" koji spominje Ivek, ha,ha...