Texas rig

Autor maverick, Prosinac 01, 2012, 22:52:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Brus

Kod nas bar sve može da se nabudži ali je najefikasnije ako se koristi otežanje od tungstena, par kristalnih perlica i neki silikonac namenjen baš Texas montaži.
Najbolji su oni slani plivajući silikonci.

maverick

mislis da perlice pomazu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Brus

Texas montaža se koristi kada smuđ smanji aktivnost na minimum. U takvim situacijama i naizgled manje bitne stvari dolaze do izražaja i od njih često zavisi ulov.
Imam i tungsten otežanja i perlice pa ću sutra postaviti neku fotku montaže sa meni omiljenim silikoncima.

maverick

ajd ajd  :icon_thumright: nisam ni ta otezanja nikad vidio
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Videces ih ubrzo, ulazite dogodine u EU a oni su odlucili da, ako pamtim dobro od 2014-e, svi proizvodjaci ribolovacke opreme u kojima je olovo, moraju da predju bas na tungsten (mislim da se zove i wolfram), da ne zagadjuju vise okolinu, to znaci da cete i vi morati i vidjaces ih stalno u prodavnicama...
Sta je dobro, pa to da je netoksican, mislim (nisam siguran) da je malo tvrdji pa lepse zvekne glava kad padne na dno, ali su isto tako i manje zapreminske mase, to nece biti dobro za vece glave, jer ce glava od tungstena od 40gr recimo, biti velika kao olovna od 35gr ili cak i manja, veca glava=jaci otpor vodi=manji protok silikoncu...

MIF

Pa zato VELIKI silikonac :love10:

raso

Silikonac stvoren za teksas montažu, istina odličan je i za jig

domba

Slično kao i ovi sa attractorom

MIF

Ima takvih još....
Ali ,meni ništa nije ravno Sireni.Pašće voda pa će i Kosač u akciju..
Imam montirano svašta,pa i Relax 4L na vormici,bacaka se,trese,ne izvrće,ali ne lovi ni približno kao Orka.
A o tome da je to montaža za neaktivnog smudja bi se dalo JAKO puno razgovarati.

maverick

ja texas gledam kao montazu za one ne pristupacne terene s puno zakacaljki...a sad da li je tamo aktivan ili ne, ne znam bas....prije bih rekao ne aktivan...mada tko zna...

dus

Citat: Lomnica_city  u Prosinac 08, 2012, 01:09:59 , ali su isto tako i manje zapreminske mase, to nece biti dobro za vece glave, jer ce glava od tungstena od 40gr recimo, biti velika kao olovna od 35gr ili cak i manja, veca glava=jaci otpor vodi=manji protok silikoncu...
el to znaći da je tungsten teži od olova?

maverick

trebalo bi da je tezi ako sam dobro guglao...kubik je wolframa je oko 19 250 kg a olova oko 11 340

retfala

a jel to možemo topiti

maverick

a ne znam...taliste mu je vise 6 puta nego kod olova...u kelvinima za olovo 600 a za wolfram 3600

Rajo