Yamaha high trust

Autor maverick, Travanj 23, 2014, 18:03:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Kolega grizli mi poslao par zanimljivih videa na ovu temu....pa koga zanima...

od 17 minute....jako zanimljivo poređenje high trust i običnih motora

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Bakara

Pozdrav ljudi, stara tema ali aktuelno pitanje.

U medjuvremenu sam prodao svog Sharka, i nabavio ozbiljnu ladjicu, Albin 25. Korito je 7.5 x 2.6m deplasmansko, tezine oko 1.5t. Veoma je plovno, i za Johnsonom od 15hp sam uz Dunav sa punim gasom isao 11kmh, sa pola i kusur gasa idem 8kmh uzvodno. Posto je taj brodic predvidjen za brodski motor, koji je nazalost izvadjen, nadogradjena je platforma pozadi i tu je stavljen vanbrodski motor. Nije idealno resenje, i pretrpece neke prepravke ako resim da ostanem na vanbrodskom motoru.

Sve vise razmisljam da Johnson 15hp dvotaktni, zamenim za Yamahu 9.9 High Trust, bar za 1-2 sezone, pa da pokusam da ubacim brodski motor. 

- Da li neko zna za te Yamahe, da li su ranije bile sa vecom kubikazom i do koje godine?
- Da li su starije Yamahe 9.9 bile na istoj bazi kao i Yamahe 15hp? Znam da su sad Y8 i Y9.9 isti motor u sustini, samo je 8-ica prigusena