Restauracija Elan 402 gt

Autor Zoran Š., Svibanj 06, 2014, 20:36:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

To je onda obična smola po toj cijeni a ne epoxy
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Zoran Š.

imaš pravo moj zajeb krivo kopirao sa maila ovo je bila POLIESTERSKA SMOLA PPS  :BangHead:, Megapoxy H komponenta A 3 litre + komponenta b 1 litra, dio A - 3 smola, dio B - 1 katalizator, 630,00 Kn ista trgovina

silure

Eh sad jbg ja sam htio ucvrstiti pod jer su mi u duplom podu malo bile pre veliki razmak poprecnih vinkli i sada mi je pod blago valovit a sa epoxyi smolom sam to malo htio doravnati da je ljepse oku a sa druge strane da usvrstim pod to je neka moja zamisao  :icon_scratch: a preko svega ide boja itd

Zoran Š.

treba vidjet koliko su doboki ti valovi jel ti se isplati sa epoxijem, ako nije jako duboko ok ali opet moraš na neki način učvrstiti. ima caka da sa rolom od kartona kao naprimjer od ploterskog papira razrežeš na pola i to smolom zaljepiš i pređeš matom sa unutarnje strane a sa vanjske možda pokitat pa premazat nadvodnom ili podvodnom bojom. meni je ostalo dosta podvodne pa sam unutar glisera premazao. e sad isto tako ako recimo u tu boju umješaš finog pijeska i premažeš dobiješ protu-kliznu površinu. jel ako su duboki ti valovi i nanese epoxy u udubljenja sa težinom kroz neko vrijeme krajevi tih valova tj. udubljenja budu popucali vjeruj znam to mi se na moru desilo na pasari. poslikaj ...

edit
sad vidim da imaš limeni to je druga stvar, mislio sam da je plastika u pitanju, ja bi pokitao i prefarbo najjeftinije pogotovo ako nešto preko toga još ide... teško napamet

silure

Ee to sa pijeskom...to cu napraviti i te neravnine se nece vidjeti a imam protuklizno...samo taj dupli pod gornji dio gdje gazim ispod tzv podvodni ili vanjska strana poda je ok samo unutri u camcu pod...neravnine su male ali sam rezao pod radi pojacanja i to sve sklopio sa co2 i ogito pa cu malo primera bubnit pa poslje u boju pijesak i nece se vidjeti nista... :thumbsup:  :thumbsup: necu jos slike staviti jer mi je cirkus u camcu sijedalice svaka svoja boja pa arnjevi u trecoj boji pa gitan pod uzas...ali bit ce pomaka ubrzo jbg prikupljam ideje od svih vas pomalo  :ok:

Zoran Š.

to sa pjeskom imaš par načina, najjednostavniji ti je da naneseš tanki sloj boje i u soljenku fini suhi pjesak posipaš do te mjere dok nisi zadovoljan. soljenku nemoj uzimat od žene, cure, mame nego u posudu ja sam plastičnu sa poklopcem i izbušiš rupice pritom obljepi spoj da ti se slučajno ne otovri. kad se posuši zavisno o boji kojom si radio uzmeš usisavać i sa onim četkastim nastavkom usisaš lagano.  ponoviš još jednom i to je to. e sad radio sam kolegi sa 2 različite granulacije sve je donio za akvaristiku što se ja nisam sjetio i super je ispalo prvo većom granulacijom i onda manjom. sa pik trakom maskiraš tamo gdje ne želiš da bude hrapavo. ja sam mu radio rub čamca sa pik trakom i ovo ispunjeno super ispalo. samo pjesak mora bit suh. jedan budemo radili sa fino tucanim kamenom kolega isto nabavio u nekom hobi centru. i naravno samo spužvastim valjkom radit. onim koji nema rupice na sebi inaće ništa od reljefa.

silure

Sve skonto cak sam i vidio na nekim vozilima gdje se hoda po njima ima tih fora samo sa sitnim kamencicima...a boja moze bilo koja ili je pozeljna dvokomponentna a ja bi mozda radje tu epoxy smolu jer je kao plastika kad stvrdne jbg

Svaba

Evo Hempelovog proizvoda koji se koristi u tu svrhu. Zamesa se u farbu i nanosi na obelezene povrsine.

http://www.svb.de/de/hempel-anti-slip-pearls.html

Pesak, kvarcni pesak treba izbegavati posto su hidroskopni ( piju vodu ). Alternativa je mermerni griz, koji se koristi kako je u prethodnim postovima napisano.

Mana ovih anti-kliz povrsina je prljavstina koja se u njima skuplja ali bolje i malo prljavo nego proklizavanje noge i poneka povreda .

Zoran Š.

otvorio sam pod jer nisam imao pojma sta su prije mene radili a bilo je tragova nekakvih busenja po podu. Uglavnom pjena je puna vode. Nosaci klupe prohrdzali.

E sad znam sve kako cu i sta cu neke sitne preinake I pod napraviti ali mislio sam stavit umjesto pjene kao sto su oni, staviti pvc cijevi ispunjene pjenom pa zatvorit svaku posebno pa povezat ih stakloplastikom. primam sugestije  :ok:

maverick

Ma ništa...stavi dasku na kant...da pod lijepo nalegne na njih...stavis ih uzduž i lijepo laminiras i na njih vratis pod....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Zoran Š.

Mislim da nema potrebe za dasku na kant kad ima dvije komore koje su u ok stanju ravne, ne vidi se bas najbolje na slici. znaci  :red_indian: onda najbolje nista stavljat u komore.

maverick

Bez ikakve pjene...najbolje ..od zada napravis reviziju i stavis pumpu za izbacivanje vode...tako sam ja imao u jednom elanu....gt 400..tunela su bila tri i bili su plastični...bez ikakvog drveta u sebi...samo trebao si rezati malo vise da spoj bude na ta dva vanjska tunela

Zoran Š.

Ma to slika usred posla dok je bilo jos dana sutra moram tu pjenu istrgat van i pocistit te rubove. Mislim da mi ta pjena bude oduzela dost vremena.

maverick

Da ima je bas dosta...ali temeljito čićenje...i ne bi škodilo da prije zatvaranja sve zatvoris s prajmerom...pošto vidim da si se vezao za taj čamac  :uf:

Zoran Š.

a gle na prodaji je komplet prikolica, gliser, motor, sonar i sva oprema za 2100 eur, tih 100 spustim. ali nude gluposti a nista kesa.
ali ne stoji mi na nozi, na moru imam pasaru tako da gliser ne moram vise vozit tamo. samo da se pokrenem budem si radio sam camac od plastike i karbona samo nikako krenut.