Humminbird-combo 899cxi-hd-si

Autor mlb, Lipanj 15, 2014, 23:36:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mlb

maverick

Ja sam vise manje pretcao sve modele...mossi ima nesto u toj klasi ako se ne varam....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Osnovne značajke
360° IMAGING (opcionalno)
360° Imaging omogućava pogled cjelokupnog podmorja.

SIDE IMAGING SONAR
Omogućava prikaz podmorja sa strane broda na 180°.

DOWN IMAGING SONAR
Omogućava stvarni pogled na sve što se događa ispod Vašeg plovila. Stvarni prikaz ribe uz pomoć visokofrekventnih ultrazvučnih valova.

SWITHCHFIRE
Preuzmite komandu nad prikazom podmorja.

DUAL BEAM +
Kombinacija uske i široke zrake omogućava cjelokupnu pokrivenost podmorja; pomoću uske zrake vidite detalje ispod broda dok uz pomoć široke zrake vidite veće područje.

GPS
Ugrađena interna GPS antena.

NADOGRADNJA SOFTWARE-a
Humminbird radi na stalnom napretku svojih proizvoda a Vama je pristup najnovijoj tehnologiji omogućen nadogradnjom software-a.

DUAL CARD SLOT
Jedan SD utor služi za kartografiju dok drugi služi za SD karticu na kojoj možete pohravnjivati snimke zaslona, zapise sonara i točke.

HD DEFINITION ZASLON
Sjani, kristalno jasni zaslon bez obzira na jaku sunčevu svjetlost ili mrak.

ETHERNET NETWORKING
Pet ethernet ulaza omogućava umrežavanje s ostalim Humminbird uređajima te razmjenu podataka raznih davača.

HD RADAR
Kompatibilnost s radar antenom.

AIS
Kompatibilnost s AIS uređajem.

NMEA
NMEA – ready.

i-PILOT LINK
i-Pilot Link je ugrađeni GPS Trolling sistem koji omogućava komunikaciju između Humminbird-a i Minnkota Terrova i Power Drive V2 motora.

Sprava je predobra za potrebe običnog pecaroša iz čamca bez kabine. A i kabinaša manjeg od 7m.
Ima dosta modela koji su povoljniji u ceni a koji nemaju opcije CRVENO obeležene.

Divna sprava u svakom slučaju. Pa i cena je OK.  :icon_thumright:

Pacer

O iskustvu sa Humminbirdom bi mogao dosta da napisem. Nisi definisao kakvo iskustvo te zanima, te cu pokusati da ti samo ukratko napisem neka moja iskustva za pojedine oblasti:

1. Detekcija DI
Sa velikom preciznoscu detektuje svaku ribu vecu od 3 cm
Na osnovu reflektovane boje, moguce je identifikovati I oblik tela ribe (vretenasto ili pljosnato)

2. Detekcija SI
Izuzetna dobra detekcija reljefa dna
Detektuje sa velikom preciznoscu ribu vecu od 10 cm

3. Odredjivanje tvrdoce dna
Sa velikom preciznoscu odredjuje tvrdocu dna (mulj, pesak, sljunak, trava, kamen itd)

4. Uticaj na ponasanje ribe
U zavisnosti od setovanja samog uredjaja, ukoliko se zahteva velika osetljivost, veci primerci riba odlaze sa podrucja delovanja sonara.

5. Odredjivanje pozicije
Eksternu antenu treba postaviti sto je moguce blize mestu postavljanja sonde. NA taj nacin ce se izbeci greska koja nastaje kada se ide uzvodno I nizvodno. Sto je razmak GPS antene I sonde veca, to je I greska velika.

6. Tehnicka podrska
Updejt softwera je moguc sa interneta. Nazalost, bazicni HB softwer nije dovoljan da bi se izvukle sve moguce informacije sa uredjaja. Pootrebno je imati bar DrDepth i GPSBabel (osim HumViewera i HB PCa) da bi se detaljno iskoristile mogucnosti sonara.
Odlicno funkcionise HB LAN mreza. Sa softwerom i spajanjem vise HB unita kao i dobijanjem podataka sa Minn Kote nema nikakvih problema. Lako je moguce ucrtati specificne karte na sonaru, definisati i ucrtati linije koje odredjuju dubinu dna. Oznaciti prelaske sa muljevitog na tvrdo dno .... itd.

Moje preporuke
Da bi se iskoristile sve mogucnosti HBda treba postaviti dve sonde (jednu na pramcu a drugu na krmi). Na taj nacin je moguce pratiti migraciju ribe. Idealno je postaviti setovanjanje sa posebne ekrane za SI I DI.
Odlicna pretraga terene se dobija koriscenjem Minn Kote i opcije Ipilot koja omogucava da se sa fiksiranom pozicijom camca vrsi skeniranje SI zracima u zonama u kojima se najcesce i peca. NA taj nacin nije potrebno koristiti 180 imaging uredjaj. (ja sam u ranijim postovima izneo moje misljenje da je taj uredjaj isuvise skup da bi se koristio na iole brzoj void, zbog velike verovatnoce da se uredjaj osteti)

Ja koristim ovaj uredjaj za pronalazenje vecih primeraka smudja i soma, a nakon toga ga iskljucujem I nastavljam pecanje samo koristeci automatsku navigaciju Minn Kote sa pozicijama memorisanim na HB uredjaju. Na taj nacin napadam poziciju zeljene ribe iz razlicitih uglova.

HB koristim vise od pet godina i sigurno bi ga preporucio. Ali da bi se izvukao maksimum informacija koji je taj uredjaj u mogucnosti da pruzi, potrebno je provesti bar dva puta vise vremena analizirajuci snimke i setovanja koja se dobijaju na uredjaju, od vremena koje se provede na vodi. Nema potrebe kupovati ovako skupu napravu i ocekivati da ce Vam ona pruziti sve podatke cim je ukljucite na pecanja.

Pretpostavljam da zelis da koristis ovaj uredjaj u pecanju neke odredjene vrste ribe na nekom odredjenom terenu ili pak za dobijanje nekih specificnih podataka. Rado cu ti odgovoriti na sva konkretna pitanja.

Pozdrav Svima.

mlb

Hvala ekipa na savijetima i informacijama! Mossi dali se kod vas može nabavit jeftinije taj model bez tih dodatnih funkcija , i koji bi to model bio?

maverick

Imam ja s njima neki dogovor oko cijene i zastupnistva....a jedina opcija je kupnja u usa ako imas nekog da ti donese...i ako rade na nasem podrucju zbog onog klinca s geolockom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Paceru svaka čast na tekstu i objašnjenjima.  :icon_thumright:

mlb po meni od ponudjenih Sonara na sajtu koji je pomenut na početku,
http://brodska-elektronika.hr/gps-ploteri-fishfinder/cijena/humminbird-combo-688cxi-hd-di/
ovaj bi bio jedan od cenovnih favorita, naravo da je prvospomenuti 2 klase bolji, ali i mnogo skuplji.

Trenutno nisam u mogućnost da ulažem u novu opremu pa samim tim nisam ni informisan kakva je ponuda u Srbiji.
Ova sajt koji je gore dat, ima sigurno veći izbor i koliko vidim vrlo dobre cene.
Probaj nazvati i videti da li ima prostora za neko cenjkanje.
Ali to se obično radi tu oko Božića, a ne sad kad je sezona.

Pratim temu!  :icon_thumright:

:occasion14:

mlb

navodno da neradi taj geolock , odnosno da ga zastupnik kod nas jedini može otključati a to košta onda kao da si ga ovdije kupio!!

maverick

Pa rekoh da je mozda to problem...znam da je i prije geolock pravio pomutnju zato sam i kupovao u usa samo one uredjaje bez gps-a....a sto se tice te price...kad je vec toliki novac u pitanju ipak je bitno da imas i neku garanciju i sve sto ide uz to....strpi se malo uskoro ce na webu kod mene izaci slicnih stvari po istim cijenama ali i s nekim popustom za prijatelje i članove foruma

mlb

Prvo što bih htio kad već dajem lovu za sonar je da ima " side imaging" a ako imam to volio bi da je ekra bar 7- inch-ni da mogu i iskoristiti na vodi taj SI!!

maverick

A to si u pravu....sam nemoj da kao neki...imas skuplji sonar od čamca i motora  :stripii:

mlb

ooo za to bi se morao poštenski izvaliti što mi nije baš u planu!! 

mossi

Na vodi je veličina BITNA, što veći to bolji!  :stripii:
Nije to PC i neki program pa da na tenane gledaš i analiziraš kao ja ...  :stripii:

Problem je samo cena, veći monitori su osetljiviji na te transportne probleme, a
cena raste sa kvadratom dijagonale ...  :BangHead: :BangHead: :BangHead:

maverick

I meni godine idu..sve slabije vidim pa mi treba veci ekran...za ovu godinu je svakako neka nova igracka u planu ali vidicemo kako zavrsi sezona  :stripii:

mlb

definitivno im veličina određuje cijenu! zato sam te i pitao ako ima koji model od 7 incha sa SI-jem bez onog crvenog što si naveo da bar malo smanjim cijenu i neplaćam za ono šta mi netreba!