Čamci, kišnica, pumpe, automatika

Autor mossi, Lipanj 20, 2014, 14:01:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Došlo vreme da se automatizujemo  :stripii:

Godinama smo imali sve osim plovkastog prekidača kaljužne pumpe,
koji je konačno danas stigao i sad nam sleduje montaža svega u sistem protiv kišnice..  :rofl2:

1. Solarni panel sa kontrolerom
2. akumulator
3. kaljužna pumpa kapacitet 200 galona na sat, ajd da ne preterujemo ali barem 500 litara na sat
4. plovkasti prekidač kaljužne pumpe popularni plovak.

Da li ste montažu izvodili tako da ste pravili posebnu "posudu" u kojoj se sve nalazilo,
a koja je bila zaštićena od lišća, kanti i ostalog što bi moglo zablokirati plovak?

:hi:

maverick

Ako je duplo dno onda pustis u zadnju komoru gdje stavis kutiju u koju ide plovak....tako nemas bojazni da ti netko ukrade...jer meni su krali par puta neki domaci sistem koji sam sam radio i ujedno nemas problema s prljavstinom....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Nemam duplo dno ali imam box koji bih morao pregraditi.  :icon_scratch:

zvona

Svaba

Citat: maverick  u Lipanj 20, 2014, 14:13:44
Ako je duplo dno onda pustis u zadnju komoru gdje stavis kutiju u koju ide plovak....

..i na otvor gde ce kisnica ulaziti stavis  aluminijumsku mrezicu..a i u tom slucaju treba biti na oprezu, jer i na nju hoce da se nahvata lisca i ostalih sr..a i eto problema :BangHead:

maverick

A moram pronaci slike...ja sam stavljao dvije mreze...jednu udaljenu od druge par cm....ali nisam ispod drveta pa nema puno problema...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

mossi

Došlo vreme da se spremaju stvarčice za predpočetak sezone.. leto 2019.
Ona inprovizacija iz prvog posta će biti zamenjena sa DC 12V 750GPH automatskom pumpom.
Mesto kupovine naravno kineski Ali.  :glasses9:

https://www.aliexpress.com/item/MKBP1-G750-06-750GPH-12v-automatic-boat-bilge-pumps-for-boats-rule-automatic-bilge-pump/32282612900.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7bb74c4dLOoQgD

Uz pumpu uzeo sam i plastični ispusni adapter.  :icon_thumright: :ok:

Rap

mossi

Pa i ništa i svašta.

Ova nova ide u svoj mini box koji će se iseći u podu čamca.
Ova ima ugradjen plovak pa je sve mnogo kompaktnije i zauzima manje mesta.
Ona prva je dosta slabija, a veći je potrošač struje.

mossi

Prva nikad nije praznila čamac do nule, ali samo zbog pozicije.
I relativno nesretnog plovka, koji se pali kad je nivo veći od 4cm a gasi kad je manji od 2cm.
Pa se dešavalo da kiša prestane na 3.8cm  :BangHead: I imaš oko 4cm vode u čamcu.
Ova druga pošto se upušta nekih 4-5cm niže od patosa bi trebalo da izvuče svu vodu iz čamca.