Utjecaj južine i skore promjene vremena na ribolov

Autor raso, Srpanj 07, 2014, 16:09:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

Hunter

dobro vrjeme za ribolov je kad imam vremena za ribolov i kad sam na ribolovu! :tongue1:

raso

Znamo mi tko tebi određuje vrijeme za ribolov :stripii:
ali ipak mislim da bi večeras netko mogao klepiti nekog kapitalca :ok: :ok:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Slaven

ibro dirka

meni ne pomaže ni jugo ni košava ni maestral u zadnje vrijeme...

zvona

Ni meni..nisam izašo skoro na vodu..nema živaca..nemogu se skoncentrirat zato neidem

Mornar Popaj

Već nekoliko godina zaredom, kada udari južina u siječnju i malo otopli na 10-12 stupnjeva, na Savi sam dobijao krasnih štuka i smuđeva, i to sve na kedera nedaleko obale. Otprilike od 11h do 16h. A također je i na Bosutu ovog siječnja na kedera kraj obale udarila jedna kapitalna mamika od cca 8 kg, i nije bila jedina. Vjerujem da južina itekako utječe na ribe, prvenstveno na bijelu ribu koja za sobom povlači grabljivice.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

TopMix

U zimskom periodu južni vetar aktivira ribu, pomera je u toplije slojeve i bliže obali.
A leti, šta se dešava kad ojuži? Pretpostavljam da poziciju ribe odredjuje nivo kiseonika u vodi i eventualne promene vazdušnog pritiska, a možda i niža temperatura vode u nekim slojevima, pa još ako je izrazito nizak vodostaj kad se riba povlači dublje...  :icon_scratch:
Ako kažemo da je riba "u pola vode" nije sve jedno da li je dubina 10 ili 2m...
Sa varalicom se još nekako mogu ispitati odredjeni slojevi vode, al kad pecam šarana, udice su mi uvek na dnu,jbg...Tada mogu samo da biram da li ću zabaciti u pliće ili dublje delove vode...
Neke promene vremena su manje drastične i nastupaju sporije. Nekad, pogotovo leti, naidje sa severozapada oluja sa vetrinom i kišom, kad od prve grmljavine u daljin,i pa do pljuska, prodje svega desetak minuta...
p.s. Rašo, jebem te u temu   :icon_scratch:

ps

Šaranaši, kakva su Vaša iskustva s južinom u ljetu? Ja sam već rekao da na južinu neću ni ići na šarana, jer sam primjetio da nemam nikakvih rezultata. 

TopMix

Nisam se nešto nalovio šarana kad leti duva južni. Pamtim lepe ulove kad je voda kao staklo, kad nema ni daška vetra, al pod uslovom da nije "teško" vreme...

Alija

Citat: raso  u Srpanj 07, 2014, 16:09:45
Ajde da malo razmjenimo iskustva

Po meni bi to išlo ovako :
....otvorim temu ribolova na južini,napišem kao uvod u temu svoje mišljenje i onda na kraju stavim - Ajde da malo razmjenimo iskustva ...ili kažeš da ne znaš, a zanima te to !
Ovo sa razmjenom podrazumjeva da IMAŠ neka iskustva ....ili ćeš ti svoja staviti na kraju kao rezime !!!
Sve više sam mišljenja da ste ti i Jenki jedna te ista osoba,pod dva nicka  :stripii:  .... btw ovaj post može i u temu rad foruma,a može i na brisanje ..... brisani su i neki smisleniji pa što nebi i ovakav  :icon_biggrin:

maverick

A vecina pecarosa o sebi ima visoko misljenje...ono malo zakljucaka sto donesu samostalno ne pije uvijek vodu....pa tesko da mogu iznijeti neko svoje misljenje...svaki dan učim pecati i svaki dan nesto naucim....jedino u sto sam siguran...po pitanju i jzine i ostalih situacija je u odredjenim trenutcima ne znam uloviti ribu...i trudim se pronaci nacin kako to ispraviti...zimska juzina kao sto rece top mix donosi svasta...ljetnja osim znojenja na čamcu nista posebno....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Alija

Citat: maverick  u Srpanj 08, 2014, 10:44:28
A vecina pecarosa o sebi ima visoko misljenje...ono malo zakljucaka sto donesu samostalno ne pije uvijek vodu....pa tesko da mogu iznijeti neko svoje misljenje...svaki dan učim pecati i svaki dan nesto naucim....jedino u sto sam siguran...po pitanju i jzine i ostalih situacija je u odredjenim trenutcima ne znam uloviti ribu...i trudim se pronaci nacin kako to ispraviti...zimska juzina kao sto rece top mix donosi svasta...ljetnja osim znojenja na čamcu nista posebno....

...jednostavno je do bola i izvučeš nauku iz svog vlastitog posta (čitaj samo boldano ) ....nemoj ići na vodu u navedenim periodima !

raso

Alija, dobro znam šta sam napisao i zašto sam napisao. Imamo sam rqazličitih iskustava, od toga da riba radi kao luda i imaš osjećaj da bi opalila i na pivski čep, ali i slučajeva da misliš da u krugu nekoliko kilometara nema ni kedera. Nekako sam razmišljanja da se aktivnost ribe počme dešavati točno u određenom trenutku i sad dali si ti taj trenutak fulao ili ne :uf:
Puno tu faktora igra ulogu, ali nekao mi se čini da je tlak zraka i položaj mjeseca najvažniji. Neki dan sam rekao  :red_indian: da je kod naopakog punjenja mjeseca uvijek pušiona, jer uvijek u tom periodu imam sporadične ulove i u većini slučajeva samo u sumraku :sha: :sha:. Jebiga u ribolovu uvijek nešto učiš :stripii: